36 dňový cyklus a ovulácia na 10. deň cyklu

darinka_klasova
30. mar 2021

36 dňový cyklus a ovulacia na 10 deň cyklu? Čo to znamená?

viktoria1425
31. mar 2021

@darinka_klasova ze si mala skoro ovulaciu.
Ta moze chodit hocikedy v strede,pri konci menstruacii,chvilu pred menstruaciou je to individualne a dokonca aj kazdy mesiac moze prist vzdy inak.

bebotka
31. mar 2021

@darinka_klasova blbosť, neexistuje aby luteálna fáza po ovulácii bola 26 dní. cylkus môže byť dlhší, ale natiahne sa tým, že sa posunie ovulácia.keby si mala ovuláciu 10 deň čo je dosť skoro, tak máš cyklus okolo tých 25 dní určite nie 36, ak si menzes ešte nedostala tak urob test ak si si istá, že bola 10 deň cyklu

darinka_klasova
autor
31. mar 2021

@bebotka menštruáciu som dostala 20.3 a ten cyklus bol 36 dňový
Včera som bola u gyn (10. Deň nového cyklu) a povedal mi, že ovulujem

sense
31. mar 2021

@darinka_klasova tak tento mesiac prídea skôr... A nie až na 36 den

darinka_klasova
autor
31. mar 2021

@sense aha... no to bolo tak že on mi robil USG a mala som ľavý vaječník plny takých guliek... a ja že PCOS... a on že vobeeeec, že len ovulujete.... ale čo som kukala na Google obrazky USG PCOS, tak to vyzerá presne ako moje včera u neho... ako vie že to sú vajicka a normalna ovulacia a nie PCOS ?

sense
31. mar 2021

@darinka_klasova tak to ja neviem, nie som lekár...Na to sa musíš spýtať svojho lekára... A plný vaječník guliek môže znamenať že tam máš vajíčka ale nie ze práve prebehla ovulácia...

darinka_klasova
autor
31. mar 2021

@sense a koľko vajíčok by malo vo vajecniku byt? Ja som ich tam mala dost... nemalo by tam byt len jedno?

bebotka
31. mar 2021

@darinka_klasova ked si dostala menzes 20.3. tak ako môžeš vedieť, že budeš mať 36 dňový cyklus, ked ešte len prebieha. to, že si mala minulý cyklus 36 dňový neznamená, že každý jeden tak budeš mať, ohľadom tých vaječníkov, ja som mala tak isto, plný vaječník malých gulôčok na sone a doktor stanovil pco, keď nastáva ovulácia tak musí byť jeden dominantný vo veľkosti aspon 20-22mm aby praskol a vo vačšine sa vytvorí len jeden folikul.

darinka_klasova
autor
31. mar 2021

@bebotka a tie guľôčky si tam mala počas celého cyklu, či len pred ovuláciou?

darinka_klasova
autor
31. mar 2021

@bebotka Čiže zdravá zena nemá mat vo vajecniku veľa vajíčok áno? Takze mám pco a lekár mi nič nepovedal?

bebotka
31. mar 2021

@darinka_klasova ja neviem čo máš ty na vaječníku, len mne keď robil sono tak ukazoval také guličky, že to je znakom pco, každá žena má vo vaječníku vajíčka, každý mesiac jedno začne rásť a vyplaví sa von, pri pco to vajíčko začne rásť, ale len do určitej veľkosti čiže nedozreje a nepraskne, ovulácia nieje, kedže ti doktor videl, bude ovulácia tak asi pco nemáš, aj keď to isté mi tvrdila moja doktorka a ked som prestúpila k inému bum diagnoza ako vyšitá, to či máš pco to ti len lekár môže potvrdiť

veronikita1997
16. apr 2021

Ja som mala naposledy mrchu 9.3. Ovul som mala. 29.3. Keď že mám 35 dňove cykly. Bola som 12.4. Na gynekológiu zobral mi krv a boli negat. Ale poslednom čase mi je dosť zle, skoro také príznaky ako keby som bola tehotná, môžem byť tehotná. A šla som skoro na krvné testy?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre