Ahojte, bola som na genetike 31.1 a stále nemám výsledky. Povedali mi do mesiaca a stále nič. Nemôžem sa tam pravdaže dovolať aby som sa opýtala kedy budú.
Uz sa nemôžem dočkať keď budem mať na papieri napísané prečo som už 2krat prišla o babo.
Čítala som, že väčšinou ani nič nezistia a uzavrú to ako nahoda/nehoda. Vám niečo zistili? Po prípade sa s tým niečo dalo ešte robiť?
@petamich a pichala si si od začiatku tehotenstva alebo už od kedy ste sa snažili? Ja po 2 postratoch už mám rešpekt pred tehotenstvom a radšej by som mala už výsledky ako sa snažiť a zase sa báť, ako to dopadne
pichala som si od pozitivneho testu, neviem si uprimne predstavit uz pocas snazenia, lebo po par mesiacoch uz nemas kam pichat 😵💫 vsade hrce a modriny a ked by si sa snazila pol roka, plus cele tehotenstvo a 600-nedelie 🥴 ale viem, ze niektore kocky musia a uprimne ich obdivujem aj ked ta motivacia je jasna a chapem
nam lekar zakazal sa snazit, ze to velmi pravdepodobne dopadne rovnako a najskor mame obehat vsetky vysetrenia
hlavne sa naozaj neupinaj na tie vysledky, zial nemusia zistit skutocne nic - kam vsade ta poslali? okrem genetiky?
@petamich keď som si mala pichať 10 dní po cisárskom tak to bolo pre mňa utrpenie, takže si neviem predstaviť pichať celé tehotenstvo 🤷♀️
Ešte na hematologiu a moja gynekologicka mi robila hormonálny obraz.
Ale na genetike mi povedali, že hematologia je úplne zbytočná v mojom prípade keďže krv nemá nič spoločné so vcasnymi potratmi, ale objednala som sa aj tak no až v apríli mali voľný termín
ale samozrejme, ze ma 🙂 ja som potracala v 6-7. tyzdni a dovod bol hematologicky - takze neviem preco vypustili z ust takyto zaver a teda ja nie som jedina, ktora mala uz len z mojho okolia s vcasnymi potratmi a dovod bol hematologicky ale tak ja nie som odbornik, oni by mali byt
Hematológia môže mať súvis s potratmi, mňa sledujú na hematologii pravidelne raz za pol roka chodím a ak otehotniem mám prísť hneď, takze to naozaj vypustili z úst riadnu blbosť. Genetika sa čaká dlhšie na výsledky no. Tak len treba čakať, pripadne skúsiť sa s nimi nejako ináč ako telefonicky skontaktovať ako niekto už písal vyššie. 🙂
Tak muž sa bol opýtať o výsledky a že všetko je v poriadku 🙂 tak uvidíme ešte co hematologia v apríli
A Vám ich aj dali tie výsledky? Treba si pýtať, nech to máte na papieri, lebo lekári niekedy povedia, že je to Ok, ale nemusí byť. Ja si vždy pýtam papier a mám odborníčky (nie lekárky) čo sa mi na to pozerajú a mala som veľakrát situáciu, že podľa lekárov resp. laboratórnych medzí bolo všetko Ok, ale nakoniec nebolo a keď som niečo doplnila alebo ubrala, pripadne si začala dávať pozor na to čo jem, zrazu mi ne lepšie. Taktiež mám jednu mutáciu, ale žiaden lekár to nerieši a musela som si to sama naštudovať, že čo to a čo k tomu treba a načo si dávať pozor.
Nedali mu to ale ze mi to pošlú poštov aj s manželovými výsledkami naraz..
Tak som teda zvedavá co tam bude popísané
Hej treba potom poriadne pozrieť a preštudovať, tak ja verím, že snáď je všetko Ok ako hovoria 🙂 Len ja mám zlé skúsenosti s lekármi a skôr mi potom pomôžu odborníci bez titulu MUDr. 🤭 ale zasa natrafila som aj na zopár super s titulom MUDr., takže ako nehadzem ich všetkých do jedného vreca 🙂 len si stále radšej overím info aj u iných ľudí 🙂
Určite si dám nato pozor. Ďakujem 🙂
Ahoj, no to ti nikto nenapíše na genetike prečo ste prišli 2krát o bábo. Tiež som si tým 2krát prešla, viem o čom to je🥺 Pobehali sme s partnerom všetky vyšetrenia potom, všetko bolo v úplnom poriadku, len mne zistili problém na hematologii so zrážanlivosťou krvi, takže od pozitívneho testu si každý deň pichám injekciu a už som práve 23tt😊 šťastlivo a bábätko je v úplnom poriadku🙏🥰 Takže prajem vám pevné nervy, pobehať prv všetky vyšetrenia a až potom sa snažilkovať😊 držím palce
@as1184 ano vsak uvidíme ako dopadne hematologia, každopádne ti gratulujem a držím palce aby bolo všetko v poriadku 🙂
Nam rovno povedali 2 mesiace cca...ale aj tak na nic neprisli.. a tvrdili mi ze v 90% ani na nic nepridu..fakt len vynimocne...ale ktovie..hematologicke vysetrenie mas ok? Ci skor to nie je priicina..
Ďakujem ti😊
vám držím palčeky a nech vám zistia aspoň niečo, aby ste vedeli prečo sa vám to opakovane udialo. Potom sa viete ďalej zariadiť, riešiť. Veľa šťastia🍀
Ahojte. A kde ste boli na genetike?
Nam tiez povedali ze mesiac, boli sme 17.3.tak pomaly cakam… ale v Ba unilabs sme boli
@clockwork my v Žiline a akurát dnes nám konečne došli papiere domov
Ahoj my sme v Januári tohto roku prišli v 23 tt o synčeka lebo mal VVCH takže musela somn ísť na UTP. Amniocentézu mi robili 13.1. a výsledky s nej sme mali až 3.3. kde nezistili dôvod prečo mal malý VVCH genetického pôvodu to nebolo. Ale konzultovala som to s viacerými lekármi a jediná odpoveď ktorú mám že to spôsobila nejaká infekcia. Na genetike zobrali aj mne aj mužovi krv a na výsledky našej genetiky ešte čakáme.
@glorika mrzí ma vaša strata, muselo to byť strašne.
Môžem vedieť co je VVCH?
Ahoj, ďakujeme no bola to tragédia ☹ a bolesť do konca života. VVCH je Vrodená vývojová chyba plodu má to rôzne formy náš synček mal rázštep chrbtice ktorý vzniká medzi 24 - 26 dňom vývoja embria, z čoho následne pramenia ďalšie vývojove vady. Môj malý mal následkom toho rázštepu zle vyvinutý zadný mozoček tým pádom sa mu dobre nevyvinula miecha, nehýbal nôžkami od kolien dole, z rúčkami hýbal minimálne keďže mal aj over laping finger tj, palec a malíček mal cez ostatné pršteky a nevedel ani dlane poriadne otvoriť. Žiaľ zistili to až na morfologickom ultrazvuku a potom to už išlo jedno vyšetrenie za druhým. Prognóza na život bola taká že by sa nemusel dožiť pôrodu a ak áno bolo by otázne či by ho prežil a ak aj cez to všetko by sa narodil živý bol by ťažko zdravotne postihnutý ležiaci a napojený na dýchacie prístroje a šanca na život by bola max 1-2 roky. A to sme si s mužom povedali že to nedovolíme aby sa takto trápil preto sme sa rozhodli ho nechať ísť hore aj keď to bolo najťažšie rozhodnutie v živote ktoré sme museli urobiť. Preto sme museli podstúpiť genetiku aby nám vedeli povedať či sa to môže zopakovať alebo nie, našťastie to genetické nebolo, podľa všetkých dostupných info ktoré mám z rozhovorov s lekármi to spôsobila nejaká infekcia ktorú som v rannom tehotenstve prekonala a dosť možné je že to bolo spôsobené aj postcovidovim syndrómom lebo s mužom sme vo Februári 2022 mali Covid a začiatkom Augusta 2022 som zistila že som tehotná ale to mi s istotou nepotvrdil žiaden lekár ale ani úplne nevyvrátil. Snažíme sa ísť v živote ďalej a začíname pracovať na druhom tak verím že sa čoskoro zadarí a bude všetko v poriadku. Niekto si povie že je to skoro ale my to tak cítime a mám aj od mojej lekárky ,,povolené" že môžeme nakoľko som nemusela ísť na kyret a počas šestonedelia som sa pekne dočistila aj sama. Tým pádom nám nič nebráni v snažený sa.
@glorika fu tak toto sa ťažko číta nie ešte to prežiť. Držím vám palce a úprimne vám prajem, aby ste co najskôr mali pri sebe maly a hlavne zdraví poklad ❤️
ďakujem moc, no vyzerá to tak že sa na nás usmialo šťastie 🙂 lebo včera nedorazila mrcha tak som si len tak urobila test a bol pozitívny no bol to skôr ,,duch" ako plná čiarka tak sa ho chystám za pár dni zopakovať. Ak to bude pravda tak sa budem neskutočne tešiť ale už teraz mi bliká výkričník že čo ak sa to zopakuje.....
@glorika už si si odtrpela, teraz je čas na šťastie ❤️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
som prekvapena, ze ti povedali, ze do mesiaca, z mojich skusenosti to trva dlhsie - kazdopadne neda sa im napr. napisat email? a zial ano nemusia nic zistit - mne nezistili nic zasadne, len nejake relativne bezne mutacie v krvi, nasadili mi fraxiparine a u nas pomohlo, resp. neviem, ci pomohlo alebo jednoducho to tak malo byt akokolvek klise to znie