Ahoj, modrého koníka som našla náhodou a som rada že som ho našla 🙂 Niečo o mne? S priateľom sme spolu 3 roky a už 2x sme potratili :( hľadám pomoc a mám pocit že moja doktorka to vôbec nechce riešiť.. neposie ma na žiadne vyšetrenia a ni nič... chcem prestúpiť k druhému gynekológovi tak uvidíme 🙂 ak by tu bol niekto, čo to prežil aspoň raz tak prosím napíšte 🙂 budem čakať a poteším sa každému príspevku 🙂 Bajuš
dobru noc 🙂 tak zajtra.
@bajus1712 my sme potratili raz, nespoliehaj sa na doktorov, objednavaj sa na vysetrenia sama, stoj si za tym, co vsetko chces preverit.. pre doktorov sme bohuzial len jedne z mnohych...ja som nastastie vedela, preco som potratila a druhykrat som si to riesila sama, bez lekarov..a zatial chvalabohu /poklopkat po dreve/ to ide dobre uvidime co dalej...drzim silno prsty 🙂
@lucinocka ahoj mozem vediet preco si potratila? ty si sa objednala na nejake vystrenia? mne bolo povedane, ze vysetrenia sa robia az po 2 alebo 3 tom potrate, ze ak sa to stane raz, tak to je len nahoda... ja tomu samozrejme az tak neverim, ja si myslim, ze to nie je nahoda, a ze to malo nejaku pricinu, resp mozno to je nahoda a mozno nie (ale nechavat to, len tak a spoliehat sa ze to bola nahoda je tazke, no nehladi sa na psychicku stranku zeny, a nepredchadza sa moznym dalsim potratom -bohuzial)... Ale stava sa to az moc casto, a bolo by to velmi drahe pre zdravotne poistovne robit vysetrenia kazdej zene ktora potrati - bohuzial... a este vacsia smola pre tie zeny, ktorym sa roky nedari a tazko otehotneju... mne sa to stalo raz, a hej dufam, ze sa to uz nezopakuje, ale keby sa mi to ozaj stalo este raz, tak uz si stojim za to aby sa spravili vsetky potrebne vysetrenia, minimalne zrazanlivost, stitna zlaza... Rozmyslala som aj teraz si to spravit na vlastne naklady, ale odisla som do zahranicia a tu zatial nemam taku moznost...
@ivec16 ahoj nebola som na ziadne vysetrenia lebo ja som vedela preco som potratila, uz roky som vedela ze mam zlu zrazanlivost a potrebujem injekcie na riedenie krvi cim otehotniem...ale bolo to hned ako som sa prestahovala do chorvatska, tam ti nikto injekcie nepredpise, ne ako tu ze sa rozdavaju lieky ako cukriky, gynekologicka ma ignorovala kym nebolo neskoro..
Druhe tehu som si viedla viacmenej sama, od zaciatkua az do konca, sama som sa objednavala na odbery krvi, sama som si kontrolovala vysledky, regulovala lieky..sama som si dala diagnozu s pecenou, co mi uz len potvrdili v nemocke / keby som sa spolahla zase na dr. tak by to zase slo do... / a vdaka tomu mam doma krasnu polrocnu slecnu.. mna lekari max. sklamali, vyuzivam ich len na skonzultovanie a potvrdenie diagnozy a pripadne lieky..
@lucinocka tak to ta obdivujem, ze si stojis za tym co si myslis... ja neviem ako by som to odkomunikovala, to si si akoze povedala, ze chcem toto a toto a lekar ti to predpisal? Neviem ci by som nasla lekara, co by si do toho nechal tak kecat, mam pocit, ze by sa smrtelne urazil a ze by ma poslal niekam... gratulujem k dcerke a prajem vela zdravicka...
ahoj, ja som mala 2 potraty, 1 minulý rok, nepotvrdený lekárom, ale pozitívny test a 2 tento rok, pozitívny test aj lekárom, lenže som začala v 5tt špiniť a potom som začala krvácať, tak sme išli do nemocnice, potvrdili mi prázdny gestačný vačok, tak som išla na čistenie. Už v nemocnici mi ten prvý potrat rátali, ja som to brala tak, že tento rok bol prvý potrat, ale oni to berú už tak, že tehotenský test bol pozitívny, tak to bolo tehotenstvo. Po nemocnici nám môj gynekológ odporučil vyšetrenie na genetike, tam ideme o týždeň, ale bola som už sama aj na hematológii, kde mi brali krv, základné vyšetrenia boli v poriadku, mám čakať na ostatné. Z histológie prišli výsledky, že tam bol nejaký zápal. No a máme čakať do ukončenia všetkých testov, hm, len kedy to bude?
@lucinocka môj lekár si tiež myslí, že mám zlú zrážanlivosť, ako sa to prejavuje? doteraz som žiadne problémy nemala a jedno dieťa už máme, má 6 rokov
@ivec16 vdaka 🙂 no lebo som mala vzdy pravdu... ked som sa zacala priserne skrabat do krvi, hladala som na nete co to moze byt...nasla som ze to moze byt s pecenou, tak som sa objednala na krv , z krvi bolo jasne ze ide o pecen, dr. nevedela co s tym ma robit, tak som si zavolala do nemocky ze mam problem s pecenou a ze asi budem musiet byt hospitalizovana a uz mi povedali len ok, pobalte sa a pridte..ked si clovek nepomoze sam nikto mu nepomoze
Odporucam navstivit pani Anku Kopačovu z Vrboveho pri Piestanoch, kto ma akykolvek problem s otehotnenim..je tu o nej vela popisane, ja som u nej bola v lete, povedala mi ze ak do 9mes. neotehotniem s jej radami mam prist znova, v oktobri som otehotnela 🙂 a zatial sa babanko drzi a krasne rastie, buduci tyzden zaciname 6mesiac. Rady od nej nebudem pisat, nema sa to, kazdej zene urci individualne, ja som bola po operaciu nádoru v bruchu a nemam lavy vajecnik 🙂 Drzim prsty!
to je smutné, to by som dosť zle niesla v takom týždni, takto som to zatiaľ brala tak, že sa to stáva
Aj my sme sa rozlúčili s nenarodeným dieťatkom 2x. Keď som niesla môjmu lekárovi prepúšťaciu správu z nemocnice, povedal mi: Smola, možno nabudúce. V tom momente som začala hľadať nového doktora. Nemohla som urobiť lepšiu vec. Ja som nepotratila spontánne, ale zadržiavala som mŕtvy plod, preto som bola na kyret a odobraté vzorky mi dal dr. vyšetriť. Ďalej nasledovolo vyšetrenie v Národnom hemofílnom centre na krv. Keď neboli zistené žiadne mutácie, nastal pre nás nový kolotoč. Kým prišli výsledk z týchto vyšetrení, niečo si dr. ešte zisťoval. Navrhol mi špeciálne odbery na hladiny hormónov v mojom tele. Vraj ak som mala vajíčko aj oplodnené a nemala som dostatok hormonu potrebného na vývoj a rest dieťatka, odumrelo. Začali sme sledovať teda tú hladinu niekoľkými odbermi počas cyklu, kontroloval mi cez sono zrelosť, veľkosť a tar vajíčka a hneď počas ovulácie mi nasadil hormonálnu liečbu. Dnes som 10tt+1d. Včera som bola na odber a sono a dieťatko sa má výborne. Žije, bije mu srdiečko, je primerane veľké a každým dňom sa znižuje riziko, že by sa niečo podobné mohlo zopakovať. Dnes si aj ja myslím, že opakovaná nehoda nie je náhoda. Preto ti zo srdca prajem, aby si urobila aj ty radikálne riešenie a našla si skvelého lekára až sa na vás môže čoskoro usmievať malý zázračik.
ak máte možnost, do to Vrbového ako spomenula reni1512 by som odporúčala zájsť, pani je veľmi milá a veľa ženám pomohla, my sme tiež prvé potratili a máme dve zdravé deti. Držím palce 🙂 🙂 🙂
ahoj ja som to tiez prezila a teraz chodím po vysetreniach tiez ma na ne gyn neposlal, napís mi do IP poradím ak budem vediet🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj Bajus, je mi luto ze ste tak dopadli,ale nezdavajte to.Ja pracujem spolu s dorkormi a keby si chcela mam velmi dobre clanky co sa tyka neplodnost,potrat,tehotenstvo atd.Kludne mi napis na adamcsek@gmail.com rada ti poslem clanky a ked chces aj kontakty na doktorov.