Ahojte žienky, mali ste niektorá 2 ovulácie za mesiac? Prvú som mala pred 12dpo, vytok, vyssia teplota a aj ovu test boli pozitívne. teplota je stále 37, v piatok som bola na prehliadke a tam bol ešte jeden folikul 19mm, v sobotu večer bola druha ovulka 😱 ja vždy cítim aj bolesť čiže viem presne kedy to je. Keď ale teraz dostanem ms, tak to druhé vajíčko ani nebude mat šancu sa niekde uhniezdit, a je to take nezvyčajne nie? Cítim sa ako pred ms, bolia ma trosku kríze, ale žiadne príznaky iné nemám.
2x v cykle ovulacia moze prebehnut,avsak iba s odstupom max 48 hodin.
Pozitívny ovulacny test znamená ze ovulácia prebehne. V piatok si bola koľko DPO?
ja len toľko, že pozitívny ovulačný test vôbec neznamená, že ovulacia prebehla.
Značí len vysokú hladinu LH, ktorá je príznačná pre prichádzajúcu ovuláciu (zväčša 12-48h niekde udávajú aj 72h pred ). To či samotná ovulácia prebehla potvrdí len lekár, meranie BT. Iným spôsobom to nezistíš.
Pridaj graf
Áno stalo sa mi to keď sme sa snažili prvý krát. Meškala mi MS 2dni, čo nezvykli v tedy chodila presne dokincav rozmedzí 3h, tak som si spravila test ktorý mal slabo pozitívny o 2dni som ho zopakovala no bol negativny, tak som sa zmierila s tým, že ideme čakať na MS. No čakala som 10 dní a jej nikde, tak som volala lekarovy a povedal mi ze mám prísť na vyvolávačku. Po 5dnoch MS stále nikde tak znovu na kontrolu a v tedy videl že už sa tam niečo črtá …
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ta prva “ovu” nebola skutocna, vajecnik chcel ovulovat, hormony stupali ale nieco to oddialilo. Nemala si stres, chorobu v tom case? Ak by si vtedy ovulovala tak by nasledovala menstruacia. Nie je mozne ze by po takej zmene hormonov aka nastava po ovulacii doslo este k jednej ovulacii o 2 tyzdne neskor.