2 cm myóm, športovanie a tehotenstvo

katus2412
18. jún 2021

Ahojte, pred niekoľkými dňami som prekonala biochemické tehotenstvo - moje prvé. Lekár na pohotovosti mi však povedal, že keďže mám 2cm myóm každé ďalšie bude pravdepodobne rizikové a že by som vtedy nemala sexovať. športovať ani sa namáhať. Viem, že veľmi závisí aj na veľkosti a polohe myómu, no každopádne som začala zápasiť s myšlienkou, že som si ten "potrat" spôsobila sama - športovanie (bicykel, schody, prechádzky) som vôbec neobmedzila, pretože som všade čítala, že šport tehotenstvu prospieva, ak teda človek športoval aj predtým. Mohla som potratiť vďaka mojej zanietenosti k športu, či proste biochemické tehotenstvo by nastalo tak či tak. A zase na druhú stranu by ma zaujímalo, či máte niekto podobnú skúsenosť, alebo máte myóm a vaše tehotenstvo prebiehalo v poriadku aj keď ste športovali naďalej. Dieťatko veľmi chceme, ale šport a pohyb je jediná vec, ktorá mi pomáha na vyventilovanie hlavy a robí mi život ľahším. Viem, že dieťa je prednejšie samozrejme, ale nechcem mať depresie počas tehotenstva, že sa nemôžem ani pohnúť.

pribinak
18. jún 2021

@katus2412 myom síce nemám, ale športovala som celé tehotenstvo. Aj kopec mojich známych. Kvôli športu si určite nepotratila ak si mala biochemické tehotenstvo.

waity888
18. jún 2021

Biochemické tehotenstvo sa nedá ovplyvniť pretože tam vlastne ani nestihne dôjsť k nejakému uhniezdeniu. Je to preto lebo napr. vajíčko je chybné a telo sa s tým samo vysporiada. Zažila som ,viem že je to ťažké ale nebola to tvoja vina. Čo sa týka športu,možno by som prvé tri mesiace obmedzila taký ten intenzívny, silový tréning ale určite ho úplne nevyradila keďže tvoje telo je naň zvyknuté. Držím palce nech sa čoskoro podarí opäť 😊

katus2412
autor
18. jún 2021

@waity888 viem, ale všade sa píše, že pri myóme sa plod ťažko udrží, čiže je tam vyššie riziko potratu a preto si treba dávať pozor na tú námahu. Tak preto takto uvažujem, že nevedela som to, cvičila som naďalej ako dovtedy, 14dní po meškaní MS som ale začala špiniť a potom už aj krvácať.

jarmillka
18. jún 2021

@katus2412 ja som mala/aj mam myom..sa mi zda že 5 cm? ak dobre pamatam 😀 mala som byt na rizikovom ale pracovala som do konca a porod mi museli vyvolavat lebo sa malej nechcelo 🙂 Zahod všetky zle myslienky, ty poznaš svoje telo a najviac robí psychika.. Vela stastia prajem 🙂

ibajaanikiny
18. jún 2021

@katus2412 ja som tiez sportovala a bola aktivna pred tehotenstvom,ale ja som konzultovala u lekarky co a ako so sportom,napr som aj spinila v cca 7-8 tt, a mne zas povedala,ze uplne zanietena ako pred tym by som byt nemala,najma v 1.trimestri. Odporucila mi rychlu chodzu,prechadzky,lahsie tury,chodit po schodoch…a takto som fungovala cely cas vlastne…kolko ludi,tolko chuti a nazorov,ale je rozdiel bezproblemove tehotenstvo a rozdiel,ak tam uz nejake,aj ked minimalne riziko je…nie som vsak lekar a aj nazory lekarov sa lisia. No a potom je aj rozdiel biochemicke tehot. a spontanny potrat uz uhniezdeneho plodu…ale ten myom napr kolegyni ozaj robil sarapatu a nemohla sa namahat takmer nicim…kazdopadne dalsie tehotenstvo konzultuj s lekarom

dejna_
18. jún 2021

@katus2412 mne lekárka zakázala beh a skákanie v tehotenstve ...inak som športovala celé tehotenstvo všetko v poriadku a potom dva krát potrat rovnako som sa snažila športovať s mierou vtedy mi lekárka povedala že keď je plod zdravý sa silný prežije všetko ale že keď niečo nie je v poriadku telo šasi s ním poradí samé ...inak kamoška mala myom 5 cm a má dve dcéry 🙂

katus2412
autor
18. jún 2021

@dejna_ takže prvé tehotenstvo okej a potom 2x potrat? Ci zle som pochopila? Bez behu prežijem ale ten bicykel môj milovaný 🙄

sasanka605
18. jún 2021

Myomy som mala a aj zamlknuty potrat a aj anembryomolu, a 2x biochemicke. Moze to byt myomom, po operacii nastastie 2x uspesne. Lekar odporucal operaciu a potom tehotenstvo. Myomy sa vracaju vraj, mne zatial nastastie nie.

sunny15
18. jún 2021

Otehotnela som s 2cm myomom a potratila v 8tt a potom aj biochemické som mala vraj to nebolo myomom.Potom som otehotnela keď už mal 5cm.Bezproblemove tehotenstvo,ani sex nebol problém akurát pôrod bol sekciou

dejna_
18. jún 2021

@katus2412 áno presne tak ale zatiaľ mi zistili hematologicky problém takže budem pichať injekcie do 16 týždňa ak sa podarí znova otehotniet 🙏

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre