Ahojte s manzelom sa snazime o dieta uz 15 mesiacov. Na príčinu sa zatial este neprislo, mam za sebou endokrinologiu - hormónalne vysledky mam podla doktorky ako hviezda, reproimunologia tiež vsetkok ok, manžel uz niekolko krat absolvoval spermiogram vzdy s vysledkom normozoospermia, cize tam by problem byt tiež nemal. Genetiku sme este neabsolvovali nakolko je to celkom draha zalezitost a za cely cas snazenia som nemala ani jedno biochemicke, skor to vyzera ze vajicko sa ani neoplodni. Momentalne berieme s manzelom ATB doxyhexal kedze som sa chystala na hyfosy no nasli mi ureaplazmu, ktoru som v sebe uz pravdepdobne mala cele roky ( caste zapaly mocovych ciest po sexe bez ochrany s byvalym aj terajsim partnerom) preto sa bojim ci ona nemoze byt dovod nasho trapenia. Je tu niekto komu sa podarilo po dolieceni tejto pliagy prirodzene otehotniet? Bojim sa ze mi mohla upchat vajcovody.
Priednost sa da urobit aj ambulantne, vola sa to hyfosy tusim
My sme sa snazili 2 roky, tiez vsetko ok, az na ureaplazmu - tiez caste zapaly mocovych ciest po sexe. Po prelieceni som okamzite otehotnela, takze u nas bol toto evidentny problem.
@nika9393 no ja som išla hned do laparoskopického zisťovania priechodnosti vajíćkovodov, bolo mi ponúknuté aj hyfosy ale vybrala som si operáciu. Zsitili mi okrem toho, že mám obe vajíčkovody nepriechodné aj zrasty, ktoré odstránili... my sme tým pádom išli rovno na IVF, nebolo o čom.
@nika9393 ja som polroka po liečbe doxyhexalom ostala tehotná. Ale u nás bolo veľa diagnóz q 2 potraty. Genetika je zadarmo pokiaľ máš výmenný lístok takže určite už si obehni aj to a ešte aj hematologiu ak by sa ti náhodou našli nejaké krvne mutácie pri ktorých môžeš potratit. Vtedy sa picha clexane celé tehu. Už keď si riešiš vyšetrenia a náhodou by sa dlhšie nedarilo tak môžeš potom ísť do ivf rovno a nemusíš riešiť ešte lekárov keďže všade sa čaká dlho
Kamoska tiez hned dalsi cyklus po dobrati otehotnela, drzim palce 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@nika9393 Vajcovody ti upchat mohla, stav sa to pri tychto pliagach, zapaloch, po operacii. Vysetrenie priechodnosti sa robi laparoskopicky. Ak si to mala roky neliecene, je to zial vysoko pravdepodobne. Zisti sa to len laparoskopicky