Ahojte.
Dnes som 11 DPO a ranný test, žiaľ, neukázal nič. Možno si veľa nahováram, ale je ešte šanca že by sa niečo objavilo? 🙂 Mávam občas (1-2x do dňa) pichlavé bolesti v podbrušku, hladná som častejšie.. No nemyslím si že to by malo niečo spoločné. 😔
Odporucam precitat si zaklady biologie... kedysi to bolo tusim na zakladnej skole niekde v 7.-8. rocniku.
Dominantný folikul, dostatočne veľký a zrelý, praská a vajíčko sa uvoľňuje. Začína sa jeho putovanie vajcovodom. Má 12-24 hodín na to, aby sa tu stretlo s dominantnou spermiou, teda došlo k jeho oplodneniu a po cca 5-dňovom putovaní vajcovodom sa dostáva ako blastocysta k maternici, do ktorej sa potrebuje implantovať. Uhniezdenie vajíčka je doslova jeho implantácia do tehotenskej sliznice v dutine maternice. Najskôr si nájde vhodné miesto na maternici, putuje a „okukáva“ ju a keď si miesto vyberie, vajíčko sa implantuje-pripevní-vniká na miesto, ktoré sa stane jeho „domovom“ na nasledujúcich 9 mesiacov. Časovo sa to dá predpokladať v závislosti na menštruačnom cykle ženy – ak máte pravidelnú menštruáciu a 28-dňový cyklus, k uhniezdeniu dochádza približne medzi 5.-11. dňom po oplodnení (2-8 dní pred očakávanou menštruáciou alebo 20-26 dní od prvého dňa poslednej menštruácie). Ak sa vajíčko úspešne uhniezdi, začne sa produkovať hormón hCG, známy to tehotenský hormón, ľudský choriový gonadotropín. A ten farbi druhu ciarku na tehotenskom teste....
Pockaj este aspon 3-4dni. Kazdopadne pri kazdom tehu som mala podobne priznaky ako pri ms. Takze toto absolutne nemusi byt smerodajne.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Test sa robi, ked ti zacne meskat cyklus, zbytocne sa ponahlate vsetky a stresujete sa