11. deň cyklu a pri folikulometrii nájdená cysta

veronika2194
14. okt 2021

Ahojte , prosím vás o radu a zakladám novú diskusiu ,nakoľko som nič podobne nenašla .

Dnes som bola na folikulometrii pri ktorej mi doktor našiel cystu a vraj už tento mesiac nemám počítať s ovuláciou ? Robili mi HP , ktorý je vraj v poriadku ale pritom mám problém s nepravidelným menzesom a bol mi nasadený od marca Progestanelle 2x denne od 16 dňa cyklu 10 dni.

Od aprila stále ten istý kolotoč akurát ,že tento mesiac mi konečne mal merať folikuly a sledovať ovulku a bola tam cysta 😞. Minuly mesiac v septembri nevidel nič lebo som mala rozhádzaný cyklus ( menzes 2x v mesiaci ) a nevedel doktor prečo vraj hormony a mam pokračovať ďalej v užívaní Progestanelle .

Manžel bol na spermiogram a mal trochu znížené hodnoty.

Obaja sme začali brat vitamíny on folandrol a ja inofolic berieme to teraz druhý mesiac .

Dnes som išla znovu sklamaná lebo som odchádzala s tým , že s ovuláciou uz nemám počítať a znovu od 16 dňa Progestanelle a po MS kontrola či cysta zmizla.

Viem , že od marca je krátka doba ale mam pocit, že sa nikde nehýbeme.

Budem vďačná za každú radu .

dejna_
14. okt 2021

@veronika2194 progestanalle sa dáva až po ovulacii 🤔 inak ak nespinis a nemáš problém s hormonami nevidím dôvod prečo by si ho mala dávať ...keď budeš mať určite ovulaciu tak po nej nasad progestanalle , ale ak ho nasadis skôr môžeš si ovulaciu ak zablokovať

veronika2194
autor
14. okt 2021

@dejna_ čítala som o tom aj som sa na to pýtala doktora no on asi počíta s tým ,že mám ovulku presne 14 deň cyklu ale keďže mám cykly nepravidelne ,tak ju môžem mat kedykoľvek . Odkedy beriem Progestanelle tak sa mi upravil cyklus cca od 35 - 33 dni s inofolicom som prvý krát mala 33 dňový cyklus . Skôr ma momentálne zaujíma ak mám cystu na 11DC či môžem mat ešte ovulaciu tento cyklus alebo už nie ?

dejna_
14. okt 2021

@veronika2194 toto ti nepoviem ale ja som mala cyklus 26 dňový a ovulaciu približovaní inofolic na 16/17 DC

veronika2194
autor
14. okt 2021

@dejna_ a ty si brala kvôli čomu inofolic ?

dejna_
15. okt 2021

@veronika2194 vieš čo po potrate mi to lekárka odporucila ako podporu na otehotnenie ...a pomohlo otehotnela som na prvý krát

veronika2194
autor
15. okt 2021

@dejna_ mne ho zas odporučili kvôli nepravidelným cyklom ,tak uvidíme zatiaľ ho beriem druhý cyklus ale teraz sa mi vytvorila ta cysta akurát pred očakávanou ovuláciou 😞

dejna_
15. okt 2021

@veronika2194 no snáď ti tento mesiac praskne 🙏

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre