dobrý deň chcel by som spýtať ci budem môcť mať dedi ked mi vyšlo ze mam
sper. s normálnou morfológiou 0%
100% patológiu hlavičiek
a ci sa to dá liečit a co to mohlo spôsobiť
@michal7612 manzel mal morfologiu 0,5% a 100% poškodenie hlaviciek. Prirodzene nam to nešlo pomohlo až iui kde sa spermie pretriedili. Dosť záleží aj od pohyblivosti triedy A+B a množstvo. Manžel mal 350mil spermii a super rýchlosť čiže tie šance aj pri takej morfologii boli lepšie ako ked je malo spermii a ešte aj pomalé. Ale treba zmeniť životosprávu, prestať fajčiť piť, viac sa hýbať, nasadiť Pycnogenol ktorý je super na morfologiu, len je to drahšie. Potom vit D,E, selen a zinok, omega 369, len to bude trvať kým to zaberie a nejaké super extra zlepšenie tam zase čakať netreba lebo morfologia je jedna z vecí ktoré sa už nejako veľmi vylepšiť nedajú. Pohyblivost ano, množstvo tiež ale morfo je dosť ťažké.
@milka1988 nemohlo to sposobit aj nachladnutie alebo horuce kupele
@michal7612 horuce kupele mozu zhorsit speemiogram nakoľko mužské vajíčka sa majú držať chladnejšie ako je telesná teplota čiže záleží asi či to je len občasné kupanie alebo pravidelne
Prechladnutie a lieky atb mozu zase zhoršiť spermiogram. Ale vždy treba ísť až po 3 mesiacoch na spermiogram kedy su uz nove obnovene.
Ťažko povedať prečo v dnešnej dobe majú muži zlé výsledky. Je to aj stresom, životnym štýlom, zla životospráva, mobily vo vreckách, wifi, ....
Kedysi bola norma podľa who 20% cca a teraz je norma 4% :/ ale zase ber tak oni ti vzali len malu vzorku z celkoveho odovzdaneho množstva a z toho urobili výsledok.
Moj mal 1% a ostala som tehu prirodzene
@milka1988 kde prosím vám robili IUI s preteiedenymi spermiami? Ja som práve po MA, síce som otehotnela spontánne, ale stále mi behá hlavou, že nabudúce by sme mohli kvôli manželovým spermiam skúsiť IUI s len “dobrými” spermiami…
@kvetinka719 pri iui sa to cistenie/ triedenie spermií robí automaticky všade. Je to spôsob akým sa to robí. Na to je špeciálna centrifuga ktora v roztoku oddeli mrvte a nepohyblive od tých pohyblivych
@milka1988 veľmi pekne ďakujem, v týchto ťažkých časoch mi to dodalo nádej
@kvetinka719 treba veriť nič iné nám neostáva. My sme mali zlú morfologiu ale od prvého momentu sme silno verili a nepripustali sme si prehru. Držím palce. 🤞
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@michal7612 tazko povedat, treba zmenit zivotospravu a skusit o 3 mes kontrolny spermiogram. Mozno to uz bude lepsie, moze sa to menit.