Zlá starostlivosť o pacienta v nemocnici - Humenné

lulinenka
28. aug 2024

Dobrý deň , má tu niekto skúsenosť so zlou starostlivosťou o človeka v nemocnici ? Je očividne že sa oňho vôbec nestarajú. Je úplne zanedbaný a nechcú si chyby priznať. Máte niekto skúsenosť ? Ako ste to riešili ? Mám chuť volať TV alebo políciu. Ďakujem.

tenerifka
28. aug 2024

@lulinenka Ruzinov?
Len som si tipla, takych nemocnic bude na Sk viac.
Volaj TV, noviny....

pribinak
28. aug 2024

@tenerifka v nadpise je Humenné

lulinenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
28. aug 2024

@lulinenka urob aspoň nejaké foto, nech máš dôkaz

stanulienkat
28. aug 2024

@lulinenka dat podnet na urad. Nafotit, zdokumentovat. A musi byt v nemocnici? Neviete si ho zobrat domov?

lulinenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
28. aug 2024

@lulinenka vek?

lulinenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
28. aug 2024

@lulinenka maste pomozu malo. Mali by ju kazde 2 hodiny otacat. To, ze ju nedavaju sadnut a nechodia s nou asi suvisi s tym, ze nema s kym chodit a sediet. Nie je personal. A z bezpecnostnych dovodov ju samu nepustaju. Ale polohovat by ju mali. Byva dezorientovana? Vezmite ju chodit pocas navstevnych hodin.

nykkushka
28. aug 2024

Ja som sestra a za takýto prístup personálu sa neskutočne hanbím a je mi z toho zle 😶🤮😡.
Osobne by som to do TV nedávala, zabezpečila by som si fotky ako dôkaz, s nimi išla najskôr za vedením - oddelenia, nemocnice a nakoniec dala podnet na úrad pre dohľad.
A ak by sa to nepohlo, potom telka.
Lebo medializáciou uškodíš aj takým, ktorých sa to netýka. Keďže ľudia si danú nemocnici kvôli telke (určite by to "prikrašlili") zafixuju ako zlú...

pribinak
28. aug 2024

@lulinenka je orientovaná? Osoba? Miesto? Cas?

lulinenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
28. aug 2024

@stanulienkat 2-3x za deň s ňou prejsť chodbu, urobiť pár cvikov tak to si čas fakt nájsť musia
Mam v rodine zdravotníkov, toto bude problém inde a nie že nie sú ľudia či čas

stanulienkat
28. aug 2024

@pribinak ver mi, ze si castokrat cas nenajdu. A nie preto, ze by nechceli. Ale to je debata nadlho.

stanulienkat
28. aug 2024

@lulinenka je psychiatricky pacient?

lulinenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulinenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulinenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
28. aug 2024

@lulinenka Tak je dosť mozne že tie dávky su pre ňu vysoké

No nič, nafotiť, natočiť video a ísť za primárom a riaditeľom nemocnice

pribinak
28. aug 2024

@stanulienkat ale prosím tá. Pol mojej rodiny sú zdravotníci. Často je to o tom, že je zlý management oddelenia. Ľudia a aj čas by bol, ale niekedy chyba to základne ľudskosť

stanulienkat
28. aug 2024

@lulinenka ak je pri vedomi a je orientovaná, nech sa popýta na vizite, alebo ošetrujúceho lekára aké lieky jej dávajú. Ona má právo odmietnúť lieky s ktorými nesúhlasi. Ak má bolesti, nech si vypýta niečo slabé od bolesti, ale vôbec ju nemusia utlmovať. Nech tie lieky neje ak ich nepotrebuje.

majamat
28. aug 2024

@pribinak zdravotnikov je naozaj malo. nie ze zly menezment, cele nadstavanie zdravotnictva je nanic. nizsi zdr, personal je casto malo kvalifiovany, casto su to ludia, co kaslu an vselico, s vlastnostami nevhodnymi na takuto pracu,a le ako povedala moja byvala kolegyna. clovek ej vdacny uz aj za zleho zamestanca. a takto to funguje v zdravotnictve.
ja pracujem v DSS a teda mame rozne dni, ale niekedy je v celom zariadeni 7 opatrovateliek na 180 ludi. minule na nasom oddeleni bola 1 opatrovatelka a aj ta musela ist tesne poobede na doprovod s klientom na vysetrenie, cize odd zostalo prakticky bez opatrovatelky.
mame odd, kde su ludia s psychickym postihnutim, vacsinou mladsi, vacsinou pomerne dost sebestacni, az na vynimky, no s tym, ze potrebuju dozor, inak by sa sprchovali asi len na vianoce, rovnako bordel na izbach a pod. no nema tam kto robit, tak tam davaju socialnych pracovnikov, ktorych pribuda. zial, ti to dost doflaknu, neurobia vsetko. jedine, co teda na tom oddeleni robit nemusia - sprchovat tych, co sa nedokazu. no oni neurobia poriadne ani to ostatne.
na zdravotnicky usek nie su ziadne zadosti. nastastie sa podarilo zohnat par novych zamestnancov, ale oproti minulosti co nas bolo okolo 60, pred par mesiacmi nas bolo len okolo 40. pokles o 20 zamestnancov.
a teda ti co prisli, no neviem, vacsina nestokji za to. prislo ich asi 5 a z toho jeden je velmi kratko, ale tusims i ho pochvaluju, dalsia je fajn, ma skusenosti, dalsia neviem, trosku lencivejsia, uvidime casom, dalsia mudra jak radio, neurobi poriadne robotu, casto nepride do roboty, robi 4m a uz si minula vsetky paragrafy, co je sila celkom. dalsia starsia zena, co nema na papieri, to neurobi. akoze hroza. nehovoriac o starych zamestnancoch z ktorych tiez je polovica na...
je to fakt zufale.

majamat
28. aug 2024

ak mam pravdu povedat, mam dost nervy v rpbote s niektorymi opatrovatelkami.
kedze robim v DSS a teraz casto na odd, kde je mnoho starych ludi, tak vacsina z nich ma rozne dg. neustale opatrovatelky upozornujem,a by im dali vyssie pod hlavou, opakovane nachadzam cloveka v obdobi rekonvalescencie po zapale pluc ( 3t od prvych priznakov), ze lezi uplne rovno. najskor opatrovatelka pindala, kled som povedala, ze pooede nech ide do postele, aj ked mne osobne to nepovedala. tento clovek zaspava pri obede, co trpi unavou po takejto zavaznej infekcii.
dalsi po uraze nosa, s tazkym opuchom nosa,opakovane najdeny ako lezi rovno.
dalsi s dychacim tazkostami, v termoinalom stadiu, s nizkymi hodnotami saturacie O2, na kysliku a neustale rovno. vcera som uz fakt kricala na chodbe, ked som ho tak nasla.
opakovane problem, ze nevedia krmit. opatrovatel krmi cloveka, ktory kasle ( u strasich ludi moze byt prehltanie komplikovanejsie, drazdi ich na kasel, maju ochabnute prehltacie svalstvo, casto sa dusia ) a tento opatrovatel pcha do takehoto cloveka lyzicu za lyzicou pocas kasla. kurnik, ved na toto netreba vysoku skolu, ze ked niekto kasle, tak nekrmit. ja uz neviem, ako im taketo veci vysvetlit.
tiez toho z nizkymi saturkami a po uraze nosa krmia rovnako, to su ludia, ktorym chyba kyslik, maju stazene dychanie a potrebuju predychat po kazdej lyzici. potom chodia za mnou, aby som riesila dosledky ich odflaknutej prace.

alickapusinka
28. aug 2024

@lulinenka tak to volaj TV

lulinenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
28. aug 2024

už pred rokmi bolo známe že v nemocniciach na sK zomrie ročne zbytočne 3000 pacientov - jednoducho im nie je poskytnutá adekvátna zdr. starostlivosť....
to aby sa človek pobytu v nemocnici bál ....😨

lulinenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
28. aug 2024

@lulinenka celé zdravotníctvo je mizerné.... nemocnicu je lepšie obísť na ďaleko... žiaľ.

zuzika87
28. aug 2024

To na ktorom oddelení v Humennom sa také deje?

dzescebuly
28. aug 2024

@lulinenka prečo mazes svoje príspevky?🤨