Pôrodnica v Humennom

kukulienkalenka
12. apr 2023

Ahojte viem, že už je vytvorená diskusia na túto tému ale nikde som sa nedočítala to čo potrebujem vedieť.
Čaká ma tretia sekcia a tak by ma zaujímalo ako to prebieha v Humennom. Prvú sekciu som mala pred 8 rokmi ale snáď sa aj niečo pomenilo. Chcela by som vedieť kedy najskôr donesú bábätko po sekcii,po koľkých hodinách postavia mamičku na nohy? A kedy prepúšťajú domov ? A čo sa týka izieb : koľko mamičiek je na jednej izbe ? A celkovo aké je vybavenie . A ešte by ma zaujímalo aký majú prístup sestričky k rodičkám ?
Poprosím len skúsenosti nie staršie ako rok .

tiana080
12. apr 2023

@kukulienkalenka pripnem sa, ak nevadí 🙂

kukulienkalenka
autor
12. apr 2023

@tiana080 v pohode no ako vidím odpoveď asi nedostaneme 😅

nika23t
12. apr 2023

@kukulienkalenka Ja viem odpovedať len na časť otázok. Rodila som pred 15 mesiacmi (viem, viac ako rok...) na pôrodnej izbe, personál bol super, nemam k tomu výhrady. Sestričky boli milé, laktacna ma síce odflakla ako tretorodicku, ale beriem to tak, že v podstate som vedela, čo a ako. Bola som na nadštandardnej izbe Dôvery, izba pekne vybavená, nová kúpelňa. Ostatné izby klasika, normálne nemocničné izby. Rodila som v zime, kvôli opatreniam na izby nosili jedlo, mamičky dávali na obyčajných izbách tak, aby ich nebolo na izbe veľa. Snažili sa, aby neboli napr. ze izba plná,ale radšej rozmiestnovali. Dezinfikovalo sa poctivo. Jedlo nám nosili tiež do izby. Ostatné neviem, rodila som prirodzene... Ale švagriná mala sekciu, jej dali po 24 hodinách a snažili sa, aby chodila od samého začiatku, nech sa co najskôr postaví na nohy. Ale k tomu neviem podrobnosti. Držím silno palce, nech všetko dobre dopadne a veľa zdravia prajem ♥️

nika23t
12. apr 2023

https://www.modrykonik.sk/rodim/porodnica-humenne/
Možno ešte toto pozri, nečítala som celé, ale možno tam nájdeš niečo.

petko81
12. apr 2023

@kukulienkalenka môžem sa spýtať aký máš rozostupy medzi sekciami?
Ja som mala v roku 2013 v he.
2022 v snine,a zase som tehotná mám napísané na knižke rizikové tehotenstvo.
Ďakujem za odpoveď

kukulienkalenka
autor
13. apr 2023

@petko81 prvá bola 2015 , druhá 2018 a teraz tretia bude 2023 a rizikové tehotenstvo nemám

petko81
13. apr 2023

@kukulienkalenka ďakujem za odpoveď držím prsty

natalia6
20. apr 2023

Rodila som pred rokom akutnou sekciou, dcerku som mala na nedonoseneckom, čiže som chodila k nej.
Ale na vedľajšej izbe bola mamička po sekcii (celý deň a noc bola preč, lebo išla na prirodzený a nakoniec ráno mala sekciu). Nechali ju chvíľku oddýchnuť a poobede už jej dieťatko nosili na dojčenie každé 3hodiny, na druhý deň už preložili bábätko k nej.
Sestričky, ako ktorá. Sú tam aj úžasné, ktoré veľmi pomôžu, no nájdu sa aj také, čo bábätko len doniesli, a odišli a malinké v kuse plakalo a neriešili.
Rodila som v pondelok, vo štvrtok som išla domov.

lenkapega
25. apr 2023

@kukulienkalenka ja som rodila síce 2019 ale hneď po prevoze na izbu mi doniesli malého na prisatie...po 12h ma postavili a malého som si už žiadala na izbu, takže už bol pri mne celý čas. Na 3.den už nás púšťali domov.

kukulienkalenka
autor
26. apr 2023

@lenkapega ďakujem za skúsenosť 🙂