Detský zubár v Humennom

andy2017
9. mar 2023

Maminy, poraďte mi zubára pre deti . Koho odporučíte z vlastnej skúsenosti a ste spokojné s prístupom.

agikaku
11. mar 2023

@andy2017 Odporucam Mddr. Ivana Sotakova. Poliklinika 6.posch. Velmi milá a príjemná, usmievavá a sympatická lekárka.

nuna2112
13. mar 2023

@agikaku Mozem prosím Vás vedieť či používa aj nejaké "oblbovaky" táto pani zubárka? Máme totiž dvojročného a má výlomeny zúbok a chceli by sme mu ho dať opravit

agikaku
13. mar 2023

@nuna2112 No určite niečo má, ale ona vie veľmi a detičkami. A určite sa s ňou dohodnete, čo je najlepšie pre vášho synčeka.

nuna2112
13. mar 2023

@agikaku ďakujem krásne

anne_mary2
14. mar 2023

@nuna2112 ake oblbovaky myslis? Ja mam mamku aj bratu tu v he zubara a teda 2 rocnemu ( resp celkovo dietatu ) okrem hracky do ruky a jahodoveho gelu na znecitlivenie - ine urcite nic , nikto 🙂🫠👍🏼. Myslim, ze zaklad ako pri kazdej navsteve dietata u dr je aby spolupracovalo s rodicom / lekarom, inak sa mozu vsetci aj poskladat. Ale fu vylomeny zubok 2 rocnemu to netusim ci niekto by do toho siel, je to predny nejaky 1ka? Ale teda inak najskoe pockat ja trvaly najskor podla mna 🤷🏼‍♀️

Ked ho ma trosku odlomeny to sa da dorobit bezbolestne ale inak nic len pockat na trvaly.
Drzim palce

suchacik
16. mar 2023

@anne_mary2 Mýlite sa. Existuje i možnosť ošetrenia v analgosedacii, či s použitím entonoxu (ten samozrejme až u väčších deti či dospelych).

anne_mary2
16. mar 2023

@suchacik prosim vas, ja sa nemylim- ale pani riesila 2 rocne dieta, nie to ci dospelak moze dat rajsky plyn alebo vyuzit analgosedaciu kde vam treba interne predoperacne, a4 hod po zakroku zostavate na mieste, a teda uprimne si neviem nic z toho predstavit pouzit ani pri starsom dietati, aj dospelak v krajnom pripade ked fakt sa niekto nenormalne boji ze to neda s anestezou beznou.. Ale bavime sa stale o 2 rocnom dietati a ako ho osetri dr v he- takto urcite nie 🙂🤷🏼‍♀️….

suchacik
18. mar 2023

@anne_mary2 Na analgosedaciu interné vyšetrenie nie je potrebné. Čaká sa na vymiznutie účinku bzd, čo je cca 2h. Netvrdím, že je vhodná pre spomínaný prípad. Dostavat predný zub zvládneme za pár minút. Pripadne 2x pár minút, kým materiál v sablonke vytvrdne. Rozhodne to nie je prípad pre analgosedaciu. No pri nevyhnutnej extrakcii, je to výborný spôsob ako dieťa do buducna netraumatizovat.