Dobrý deň,
Mám doma predskolacku, chcem aby sa venovala intenzívnejšie športu, viem mala by si vybrať ona, no povie mi že ona by chcela chodiť na všetko ….neuvedomuje si kolko prace to zahrňuje ….. vybrali sme tri vyššie uvedené športy a potrebujeme vybrať jeden, tie mamičky čo vám vaše detičky chodí na niektorý zo spomínaných športov nejaké pre a proti ? Ďakujem za pomoc v rozhodovaní
Za mna gymnastika a plavanie. Tuto kombináciu mal dlho syn. Na plávaní sa výborne uvoľnil po gymnastickej tréningu
Tenis je dosť jednostranne zameraný šport.
Ak sa aj potom prestane gymnastike venovať, je to skvelý odrazový mostík k iným športom
Podľa mňa sa rozhodni aj podľa toho, na čo má tvoja dcéra predispoziciu. Moja robí gymnastiku, chodila som s ňou už od 1,5 roka, chcela som, aby sa gymnastike venovala rekreačné, teda max 2x týždenne, ale keďže mala predispozicie a trénerka to videla, tak som súhlasila aby prešla do vyššej kategórie a teraz chodí 5x týždenne. Má už 10 rokov a chodí sama, ja by som nestíhala ju vodiť na tréningy, keďže ich má hneď po škole. Keby na to nemala, tak by iba trpela a určite by gymnastiku už nerobila, lebo je to drina. Chce to kopec odhodlania. Samozrejme , že už popri gymnastike nestiha robiť nič iné. Ale ona to tak chce, tak to akceptujem.
Za mna plavanie, som neskutocne vdacna ze ma moji rodicia na to dali ako malu, a drzalo ma to 16 rokov🙂 zazitky, kamarati, cestovanie po krajinach, a hlavne velky uzasny kolektiv
Ja by som vyberala medzi plavanim a gymnastikou🤗 oba su celotelove sporty zamerane na cele telo rovnako. Kdezto tenis je vacsie zatazenie na jednu stranu. Nechala by som teda vyber na nu a spisala by som si kolko treningov tyzdenne su tam a tam a cenu za treningy. Pripadne naklady (vybava). Dochadzanie atd. A podla toho sa rozhoďa
Ja by som nechala na dcéru, nech skúsi. Nechajte ju 3m - pol roka.
Moji dvaja chlapci chodia na plávanie, ale s tým začali od bábätka.
Výhody: otužovanie, pre zdravé držanie tela, disciplína, zdravo unavení (vybijú energiu, odporuča sa aj pri ADHD) Chorí boli minimálne.
Nevýhoda: nie každý priemerný sa dostane na preteky, len tí najlepší (ale mojich to baví,toto neriešia). Po tréningu ešte ďalších 20-30minut kým sa dajú do sucha. Náklady okrem mesačného poplatku plus telové mlieko, náklady na plavky a okuliare (to u nás stále sa buď stratia alebo roztrhnú), plutvy (rastie noha).
V šiestich rokoch ešte ťažšie sa rozhodovať treba skúsiť a časom sa uvidí moja chodila najprv na tanečnú asi rok a potom prešla na karate a to robí už 6 rokov a synovia ti hrávali hokej od 5 rokov až do 15
Plavanie. Posilni to imunitu a ked dieta vie plavat tak ju s vacsim kludom pustis neskor do tabora alebo do skoly v prirode. Casto tam je bazen alebo idu na vylet do aquaparku. Ci ti uz pri tom sporte vydrzi dlhsie alebo nie by som uz nechala na nu, ale naucit sa dobre plavat je dolezite.
Dcera sportuje dost vela, vlastne vsetky deti
- od 4 rokov gymnastika
- od 5 rokov hadzana a gymnastika a trampoliny (a husle)
- od 6 rokov hadzana, gymnastika, plavanie (a husle)
- od 7 rokov hadzana, gymnastika, plavanie, tenis (a spev a vytvarna)
Bude mat 8 rokov buduci tyzden, pojde do tretej triedy tento rok... vyskusajte, co jej najlepsie pojde... moja nerobi "sutazne" okrem hadzanej nic, tam chodievaju na zapasy, maju 2x1,5h tyzdenne trening plus vikendy furt volaco... gymnastika maju len dva krat rocne nejaku sutaz... plavanie ma skor pre zabavu, odznak za odznakom robi kurzy... plava oproti spoluziakom v jej veku neskutocne dobre vdaka tomu...
chodte sa pozrieť na treéning, nech vyskúša ak sa dá aspoň jeden, dve tréningy. Porozprávajte sa s trénerom. A potom sa rozhodnite. Moja chcela krasokorčulovanie aj ju vybrali aj súťažne by mohla. korčuluje od cca dvoch rokov. Ale keď som sa rozprávala s trénerkou čo to obnáša tak som to zavrhla ja. Spravili sme kompromis a ostala iba na tanečnej, dramatickom. Od septembra jej pribudne ešte klavír ale možno odbudne dramaticky a ten nahradíme gymnastikou ak bude stíhať časovo tréningy.
Neviem odkiaľ ste ale u nás v meste je napríklad krúžok ktorý je zameraný všeobecne na šport, deti si vyskúšajú kadečo. Robia to vo viacerých mestách.
dcéra hráva tenis, bude mať 9 zachvílu.. ak sa to má naučiť dieťa poriadne, tak sa platí veľa, treba aspoň 4 hodiny týždenne, čo je taký minimum v tomto veku. v 6 rokoch aspon dve hodiny, optimálne 3 hodiny v dobrom klube. je to veľmi individuálny šport, na turnajoch väčšina detí nerváči. ak sa teda bavíme o sutaznom tenise.
Zatiaľ ďakujem ja doterajšie názory (veľmi rada si prečítam aj ďalšie )
Plávania som sa obávala práve kvôli chorobám tak som rada ze ste mi toto vyvrátili
Môj subjektívny pocit je že by ju najviac bavila ta gymnastika keďže v škôlke mali tanečnú gymnastiku …s tenisom sa veľmi nestretla… no my s mužom rekreačne občas zahráme a veľmi nás to baví no predovšetkým to musí baviť dcéru
@eikenella môžem prosím vedieť kolko cca vás vyjde mesačne tenis ?
kazdy z tychto sportov zanecha po dlhsom case zdrav problemy, gymnastika povacsinou plus porucha prijmu potravy...tak si vyber....
250-280 eur za mesiac za 4 hodiny týždenne, bude mať 9 rokov.. podla mna priliš vela na to, ze napokon z toho nic nebude
@eikenella tak to je naozaj veľmi veľa …ale ide zrejme o súkromne hodiny kde sa tréner venuje len jej no ako ste napísali vyššie ak to ma dieťa vedieť poriadne tak to niečo stojí
veruze nie, su to dvojicove treningy v ramci klubu
Ano tak, dvojicove treningy v klube.. moji maju ale len 1,5h s trenerom a 1-2x v tyzdni ich ja alebo muz este tiez vezmeme na kurty cez vikend potrenovat...
Autor - ak gymnastiku tak rekreačne, ak súťažne, tak treba rátať s tým, že to bude niekoľko hodín denne, každý deň, časté zranenia a možno aj trvalé následky. z okolia, čo poznám baby, čo to robili a chodili na celoštátne súťaže (Kanada) okolo 15.16. rokov prestali, obidve po zraneniach, operáciách, zničené kolená…. Dcéra robila len rekreačne, 2x do týždňa, mávali k tomu aj trampolínu a to ju bavilo, nechcela som aby súťažila, našťastie začala neskoro, takže by sa ťažko doťahovala na iné dievčatá a bola spokojná aj s rekreačnou úrovňou
V skolach byva casto gymnastika ako kruzok, to je taky dobry uvod do vsetkych sportov, ak je to v ramci druziny tak cloveku aj vozenie odpadne. Na rozvoj motoriky a koordinacie pohybu je to dobre.
Ved vyskusajte cez leto tenisovy tabor alebo tak ci ju to vobec bude bavit... Mozes dat cokolvek a moze sa Ti stat, ze sa ti dieta na to vyprdne ked sa vypracuje a zacne mat vysledky. V tenise bezne, ze koncia v 14tich,lebo sa nemaju ako posunut dalej. Kazdopadne je to dobra kondicna priprava. Gymnastika tiez podobne scenare. Ja osobne by som dala atletiku a plavanie.
Ja by som sa rozhodovala podla casovej a financnej narocnosti (aby vam to vyhovovalo) a popripade kvality jednotlivych klubov vo vasom meste (ci maju deti dobre vysledky) ☺️