Stavebnica pre 4-ročné dieťa

14. júl 2024

Poraďte stavebnicu pre 4 ročné dieťa. Má kopu Lega takže to nie. Momentálne ho veľmi baví bofin ale musím byť stále aktívne pri ňom, či obvod zapojil správne. Takže nieco také. predstavujem si nejaký jeden motorček, z ktorého si bude môcť postaviť rôzne veci.

egonsk
14. júl 2024

4 rocne dieta sa hra uz s elektronikou? wow... to asi ma talen, tak ho v tom podporuj.
Kedysi bol nejaky merkur, skus sa tam inspirovat. Pripadne mrkni v gme.sk co tam maju tohto typu.

autor
14. júl 2024

@egonsk veď ja ho podporujem. Ale chcem niečo, čo si nebude neustále vyžadovať dospelú prítomnosť

annm81
14. júl 2024

Vyžaduje prítomnosť aj pri legu? Čo napr. Hubelino? Je to guličková dráha, ktorá je kompatibilná s duplom. My sme tiež podedili adaptéry na prepojenie duplo s drevenou vláčikovou dráhou. S oboma sa decká vedia pekne vyhrať.

majlo1234
14. júl 2024

Magneticke stavwbnice letia u nas momentalne

marianarem
14. júl 2024

Moj je podobny, tiez v rovnakom veku. Bavi ho Lego aj ten Bofin, ale presne musi s nim niekto byt. Takze ja navrhujem Merkur, moj ho ma a bavi ho to, ked ma Merkurove obdobie, tak dokaze aj nielkolko hodin denne montovat. Su aj motory k Merkuru.
A z Lega mate aj motory, ozubene kolieska, dopravniky a podobne veci? Moj z toho vyraba funkcne stroje, bud na motor alebo na rucny pohon, sam si ich vymysla.

ullala
14. júl 2024

@marianarem to uz myslis lego technic?

marianarem
14. júl 2024

@ullala Ano Technic, alebo teda asi, my ani nekupujeme cele sady, ale skor jednotlive veci v obchodoch, ktore to takto ponukaju. Ale myslim ze tie motory asi spadaju pod Technic, ozubebe kolieska, osky, dopravniky a podobne, to neviem, ale asi tiez.

autor
16. júl 2024

@annm81 on nevyžaduje pozornosť ale pri bofin stavebnici musime skontrolovať ako zapojil obvody. Lebo teda, nestavia už podľa plánu ale podľa vlastnej fantázie rôzne modely. To prepojenie som ani nevedela že sa dá. Vďaka za tip.
@marianarem Lega máme veľa, ale teda žiaden motorček. To je tiež super nápad. Aj merkur.

Ďakujem dievčatá za tipy, niečo určite z toho poriešime