Prosim poradte naozaj dobru osvedcenu spolocensku hru pre 10r a 13r deti. Taku, aby bola zabavna aj pre deti aj pre dospelych a aby ich sance na vyhru boli porovnatelne. A aby netrvala hodiny, ziadne strategicke.
bang
Activity?
@zuzka0605 Bang, monopoly
Ešte mi napadlo: Architekti Západného kráľovstva, Na krídlach, Théby, pri takých veľkých deťoch aj Stratený ostrov Arnak
Ticket to ride, pravidlá sú jednoduché na pochopenie a je to svižné 🙂 prípadne kooperatívna Boj o Rokfort, ak ste Harry Potter fanúšikovia...
my mame radi Karak a bavime sa aj dospely aj deti (10 a 12r). Celkom rychla kartova je Spiace kralovne alebo Vybusne kotatka. Ale ten Karak je u nas topka
Pandemic, Cascadia, Paleo, Ticket to Ride, Boj o Rockfort
Fantom
Ahoj. Posielam Ti fotky našich rodinnych hier, čo máme doma. ;)
Je aj PARTY ALIAS Junior - ja som v tej našej vytriedila pojmy na kartičkách, ktoré poznáme všetci (napr.mená rozprávkových bytosti) je to brutálna hra na rozvoj slovnej zásoby, kedy opisom protihráč háda správnu odpoveď. Hrali sme ju aj vo dvojiciach, ja s jednou a muž s druhou dcérou. Najskôr rozprávali deti, potom sme ich my doplnili.
Duplík - super hra, zábavná, vzdy sa veľa nasmejeme.
Meme - môžeš aj svoje fotky z rodinného archívu vytlačiť a priraďujete k nim vtipné komentáre.
UBONGO - hra hlavne pre môjho muža a dcéru, ktorí sú matematici (rozvíja geometriu a priestorové videnie). Vyberáš si z úrovní od najľahšej po najťažšiu.
No a ešte taká klasika, ktorá neomrzí ACTIVITY, kúpiš aj Activity Junior.
Všetky som kupovala v Albi.
A výhodou týchto hier z Albi je, že predtým ako ich kúpiš, môžeš nájsť vysvetlené pravidlá hrania na YouTube. ;)
Dixit, Activity, Dobble
Activity - je to rýchle a človek si užije kopu srandy, Dixit - tam treba trošku zapojiť aj mozgové závity a poznať resp. vcítiť sa do myslenia a cítenia spoluhráčov. Dixit je moja❤
Katan
Krycie mená
V tomto veku letel u mojich detí vírus
Dakujem vsetkym za tipy, vacsinu co ste spominali uz mame alebo sme mali. co ja odporucam pre tuto vek kategoriu u nas sa vraciame k Dixit a Vybusne kotatka.k bliziacim sa vianociam planujem nieco nove, na co by sme sa mrkli spolocne cez sviatky.este raz dik a vela prijemnych chvil pri hrani😎
Pandemic?