Spoločenská hra pre dvoch

27. okt 2024

Chcem kupit manzelovi, poradite dobru hru pre dvoch? Po veceroch by som chcela hravat trochu zmenaod TV😃 mozno nejaka detektivna, unikova alebo tak.

petamich
27. okt 2024

My radi hrame Krycie mena Duet, Tajny kod, pripadne Exit unikovky mame radi

lindous
27. okt 2024

Pandemic 🙂

tundra
27. okt 2024

Daj si na bikiny zamok s ciselnym kodom a ked trafi kombinaciu,bude sex,ked nie,tak bude tiez😂😂😂.

sandrasstini
27. okt 2024

Pripnem sa. Min sme boli v obchode s hrami a nevedela som vybrat ktoru.

sue155
27. okt 2024

Na Pandemic (kooperatívne) som čítala dnes super recenzie, my máme radi aj Rad, Zakázaná púšť (kooperatívna), máme aj Escape room, ale to má obmedzený počet hraní, lebo keď uhádneš, tak už vieš ako máš znova hrať. Ja presne som dnes rozmýšľala nad Monopoly

autor
27. okt 2024

Mne sa strasne paci hra Cluedo, len skoda ze nie je pre dvoch :(

buberova
27. okt 2024

Krycie mená duet je super a mali sme radi aj 7 divov sveta duel.. k tomu sme si kúpili aj rozšírenie 🙂 a potom máme radi port royal.. to sa rýchlo rozloží a hrá

buberova
27. okt 2024

A inak všetci tak chvália Pandemic a ja ani neviem opísať ako tú hru nemám rada a ako ma nezaujala

sue155
27. okt 2024

@buberova môžem sa opýtať prečo? Pretože po tých recenziách, čo som dnes čítala, som mala pocit, že lepšej hry nie je, ale úplne to na mňa pôsobilo tak, že si to tam ten obchod nahádzal sám, také super recenzie.

zuzanita1609
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jumama
27. okt 2024

Splendor - verziu s Marvel postavickami - to by mohlo zaujat aj obrazkami a nema to tazke pravidla. To sa aj pubiska bola ochotna hrat. Aj nas vzdy nabije 🙂 A trosku zlozitejsie pravidla ma Kroniky Avelu, to je kooperativna, ze spolu robite strategiu, to nas tiez velmi bavilo, to sa dva tri razy zahrate a pochopite pravidla a potom to budete uz s chutou mastit dalej 🙂 Obe hry som dala muzovi k Vianociam a potom na Silvestrovskej chatovacke sme sa hrali.

Karak sa tiez mozu hrat aj dvaja, ale tiez je zabavnejsie ak hraju viaceri - a casom sme uz tu hru poznali odzadu odpredu, ze ake strategie pre postavicky hrat, ale tiez jedna chatovacka nas to hodne drzalo.

Este sme sa kedysi radi hravali aj Osadnici z Katanu verzia pre dvoch, ale mam dojem, ze tam tie karticky boli tak, ze zvyhodnovali jedneho z hracov, ze neboli plne rovnake..

Ak sa nevies rozhodnut, tak si najdi na youtube recenziu - ten Splendor je viac variacii, ale lisia sa len obrazkami, podstata hry je rovnaka. Ja som vybrala Marvel, lebo pozerava Marvelovky rad muz...

deby3
27. okt 2024

Ja odporucam pozriet toto video -

https://www.youtube.com/watch?v=8pPdgBALcz0

je tam vela tipov. Za mna Terraforming mars, Splendor, Lost cities, Pandemic, Krycie mena, I-know, Kluster

tato_
27. okt 2024

@autor :
Cluedo mam uz zopar rokov v skrini, fascinuje ma tento zaner (filmova adaptacia s Timom Currym ma namotala este v detstve), ale nejako som nepochopil pravidla hry. Mas nejaky typ ako to zvladnut, lebo pribaleny navod mi velmi nepomohol 🙂

lindous
27. okt 2024

@sue155 ja by som kludne napísala pozitívnu recenziu tiež a chytilo to aj všetkých, s kým sme to hrali, my sa radi k tomu vraciame 😊 ale sto ľudí, sto chuti samozrejme…

petamich
27. okt 2024

@tato_ cluedo je aj u nas na chatovicach topka, ono to ma v zasade velmi jednoduche pravidla, vylucovacou metodou musis eliminovat ludi, zbrane a izby (nieco vies hned, lebo tie karticky mas ty a vies, ze teda nie su v obalke), zaroven si vsimas superov co ukazuju a co neukazuju a znacis si na ten papier, ze asi tento ma toto alebo nema toto (musis si najst vhodny system) - tazko sa to popisuje, to idealne len zahrat parkrat, je to v zasade ako ta einsteinova hadanka, co sme sa tym bavili ako deti

annm81
28. okt 2024

@sue155 Pandemic je skvelá hra a obľúbená je celosvetovo. Má strašne jednoduché pravidlá, takže ju môže hrávať ktokoľvek, v kombinácii s tým, že ide o kooperatívnu hru, ju zvládne aj 5-7 ročné dieťa. Súčasne má ale dobre vymyslený mechanizmus hry, takže je možné ju hrať na rôznych úrovniach. Ešte by som radila dokúpiť rozšírenie On the brink, bez toho už ani nehráme.

Cascadia je tiež skvelá aj keď máte len dvoch hráčov.

buberova
28. okt 2024

@sue155 je to samozrejme len môj osobný názor.. hrala som to už dávno ale mala som pocit že vlastne jeden musí povedať čo ideme robiť a ostatní len tak pro forma spravíme ten ťah čo nám povedal.. ale možno sme to hrali zle alebo malokrát

annm81
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annm81
28. okt 2024

@buberova Presne takto sa to nemá hrať 🙂 Hráči majú síce spolupracovať, ale nie sa nechať uniesť rozkazmi jedného. Ale to nie je chyba hry ani tvoja, ale chyba hráča, ktorý sa nevedel ovládnuť v potrebe všetko riadiť .

libusak
28. okt 2024

My mame radi Soudruhu nezlob se, ale to je lepsie, ked hraju viaceri 🤷