Baby poraďte prosím vás nejakú spoločenskú hru pre staršie decká (chalanov/uni), ktorá vaše baví. Podmienka, aby ju mohli hrať aj dvaja. Našla som totiž nejaké, čo ma zaujali, ale minimálny počet hráčov bol 3. Ďakujem 🙂
Šach
Catan, pokiaľ viem je nejaké rozšírenie aj pre dvoch hráčov. To drtime často . A potom scrable, ja to hrávam od 7 rokov, ale neviem či by bavilo aj chalanov .
A ešte dobre hry sú scrabble, rummikub, doba kamenná alebo karty Uno
Z tých, čo neboli spomenuté je ešte super Paleo, Pandemic alebo Mars:Terraforming. Tie sú aj tematicky zaujímavé.
Napadol ma Dominion - velmi dobra vec, aj pre 2 hracov. Je to ale uz taka pokrocilejsia stolova hra. Moja najoblubenejsia je Eclipse (to je ale uz uplne hardcore (1000 roznych dielikov, dlho to trva, a je dost draha). Ale to je uplne ze epicka, scifi hra na celu noc.
Fuu, ďakujem, toľko tipov som nečakala 😅. Poobede to popozerám.
@sims122 @guudy napríklad tých osadníkov som pozerala, ale že lepšie je to pre troch, ale bolo ich viac, len si nepamätám teraz názvy. Ale nehladam nejaký konkrétny typ hry, čokoľvek s čím sú dobré skúsenosti.
@freepalestine šach máme, v tom vždy prehrám 🤣
@kristiii podla toho, co pises, ze si pozerala aj osadnikov, tak usudzujem, ze nemate vela hier a skusenosti. Preto by som ti odporucila pozerat na hry maximalne 10+. Hry 12+ a vyssie su bezne 3+ hodinove narocne strategicke hry, to by deti s malo hernymi skusenostami nebavilo… a kludne pozeraj aj vekovo 8+, je to ok. Na webe ihrysko.sk maju dobry filter, kludne ich aj oslov, radi poradia s vyberom. 🙂. Vedia ti poradit, ktore hry su dobre vo verzii pre 2 hracov.
Ja by som este pridala Krycie mena (verziu pre 2), Dominion je tiez 👍🏼.
@guudy hier máme veľa, ale nie zrovna strategické, preto som pozerala, že je to niečo iné a hlavne mi ho vyhodilo medzi prvými. Nemusí to byť samozrejme hra určená pre 12+, skôr som myslela také, ktoré fičia aj u väčších. Ale ten Dominion sa mi pozdáva zatiaľ asi najviac. Toto je tá originál verzia? Lebo som videla, že to má aj veľa rozšírení.
@wade
Ano, toto je zakladna verzia. Jazykova mutacia je dolezita. Bude sa im pacit, je to dynamicke a dobre aj pre dvoch. Osadnikov by som uplne vylucil z mojho pohladu. Vyslovene nemam tu hru rad. Je tam taka velka miera nahody, az ma to frustruje. Na druhej strane je to jednoduche, a pre vela ludi taka prva klasicka stolna hra.
Ďakujem ešte raz všetkým, objednala som to Dominion, idem začať študovať pravidlá, do Vianoc snáď pochopím 🤣
U nas fici Cestovne listky, prosim. Je v roznych variaciach, narychlo som vygooglila tuto https://www.ihrysko.sk/jizdenky-prosim-londyn-p...
My mame Ameriku, Aziu a este cosi… hraju to moji uz sice 29 rocni, ale pisu, ze je od 8 rokov.