Šijací stroj pre 7-ročnú

mravenek
AMBASÁDORKA
25. apr 2024

Žienky, naša skoro 7 ročná by chcela na narodeninky šijací stroj 🙂 máte nejaké tipy a skúsenosti? Nechcem nič drahé, len taká klasika na vyskúšanie, šitie pre bábiky a podobne. Nemyslím, že si v tom nájde až takú záľubu, aj keď je kreatívna. Ďakujem za pomoc a skúsenosti 🙂

ziarifka
25. apr 2024

@mravenek mám tento. Dcérka 6r na ňom sama šije. Zvládne jemne stláčať pedál, držať a posúvať si látku. Má to aj chránič prstov, ale zatiaľ sme nevyužili. Šije na ňom aj 4 ročná, ale buď stláča pedál a ja posúvam látku, alebo opačne. Zároveň je to plnohodnotný stroj pre mňa, ako klasická stará veritaska, bez nejakých extra vymoženosti.

https://www.uniaspecial.sk/eshop/sijaci-stroj-b...

nevenka
25. apr 2024

@ziarifka
@mravenek presne, hracky nekupuj. Mam 8 rocnu a puatim ju k Veritaske, mam Famulu s volnym ramenom a ma nastavitelnu rychlost sitia a da sa aj po 1 stehu, co stlacenie pedala, to 1 sev. S tym si neublizi uz dufam.

mravenek
autorAMBASÁDORKA
25. apr 2024

@nevenka len keď ja nešijem a ani neplánujem, tak mi to príde "odveci" kupovať plnohodnotný stroj 🙂

kaktusik007
29. apr 2024

@mravenek ano, chapem ta.... avsak tie hracie sijacie stroje su na prd.

mama mala sijaci stroj, ale za ten som nesmela - lebo ved mam osem ;( teta sa nasrala, ta sila vela a casto - a vysledkom je ze od deviatich rokov som si sila veci na babiky a dekoracne, a od cca jedenastich uz aj sama na seba ;)

tym chcem povedat - 120 eur mas po 10 eur mesacne. To si nevsimnes ani. A radsej kup toto, ako hrackarsky za 50 ktory je uplne na figu.

nic horsie, ako ze ju to nechyti a ty budes mat stroj a raz za rok ci dva si usijes vankus / zavesy sa nestane ;)
a ak ju to chyti ----- o par rokov kupujes za 500 ;)

galganka
29. apr 2024

Ježiško priniesol Albi šijací. A je super.