Predĺžený rodičovský

idemo
16. nov 2024

Ahojte mamičky. Od septembra mám syna v súkromnej škôlke s ktorou sme maximálne spokojni.
Syn bude mať v decembri 3r takže ja som stale na rodičovskom ale už chodím aj do práce.
Moja otázka znie. Môžem v januári podať prihlášku do spádocej škôlky aby mi dali odmietavé stanovisko a ja som si požiadala o predlžený rodičák aby sme mali z čoho vyplácať súkromnú škôlku.
Skúsili ste to niektorá?
Sme z Ba takže tu je so škôlkami dosť problém.
Ďakujem

misuliacik81
16. nov 2024

@idemo Predĺžený platený rodičák sa vypláca na základe nepriaznivého dlhodobého zdravotného stavu.

zuzanockamt
16. nov 2024

@idemo A to ešte nezrušili? To je hrozná vypočítavosť.

henka123123
16. nov 2024

Nie...dieta musi mat dovrsene 3 roky do 31.augusta a keby ho nevzali do spadovej mš az vtrdy mozes ziadat..inak nie.tvojho sa to netyka

anesim
16. nov 2024

Prihlasku davas v maji na sk rok 2025/26. Teraz ti nikto potvrdenie o neprijati neda

luliu
16. nov 2024

Nie, takto to naozaj nefunguje. Môžeš dať prihlášku od budúceho septembra, ak ho neprijmú, potom môžeš požiadať

slavomira236
16. nov 2024

@idemo nie nedostanes. Tvoje dieta uz do skolky chodi..a prihlasky sa davaju v maji na dalsi skolsky rok

bublinka1426
16. nov 2024

@idemo toto vazne mas gule napisat? sorry ale mas na to gule? kopec ludi s rakovinou nedostava ID a ty ides ciciat stat?

januska12323
16. nov 2024

V januári sa prihlášky nedávajú a na predĺžený z dôvodu neumiestnenia nemáš nárok. Jedine keby ho nevzali od septembra.

luliu
16. nov 2024

@bublinka1426 štát má takú dávku, tak neviem naco je dobré útočiť a porovnávať neporovnateľne. Nedá sa len slušne odpísať, že to nejde......

dominikamacakova
16. nov 2024

@bublinka1426 ona nemôže za to, že si nedostala ID

valikasikulova
16. nov 2024

@misuliacik81 ona pise o úplne niečom inom, pohľadaj si toto nie je rd zo zdr.dovodov

bublinka1426
16. nov 2024

@dominikamacakova nie ja kopec znamych chorych a SP krati takychto ludi na ID...smutne.

bublinka1426
16. nov 2024

@luliu

''you have a balls'' je bezny anglicky vyraz. nic zle na tom nevidim.

tento zaslepeny svet , kde ludia len vidia kde mozu vyciciat zo systemu . smutne.
hadzat sa na fiktívne predĺžene rodičaky , na vybavene PNky, zatemnene hlavy. ..
porovnat neporovantelne
ale raz je jednoducho rozpocet a oni vidia len cisla a priemery...

bublinka1426
16. nov 2024

ano je pravda ze SP ma ine davky a rodicak Urad prace, ale davka ako davka, ludia jednoducho klamu. len preto aby ziskali, konspiruju.

lonely66
16. nov 2024

@bublinka1426 súhlasím. rovnako ako to, že idú pracujúcim rušiť a znižovať daňové bonusy pre deti, ale dokážu dať dávku v takomto prípade, že dieťa nevezmú do MŠ a dávka je následne použitá na vyplatenie súkromnej škôlky. žasnem.
a s tými ID máš tiež pravdu. kopa ľudí to poberá, ktorým nič nie je. a človek, ktorý má naozaj problémy a nepriaznivý stav, tak sa môže aj pokrájať. každému cigánovi dajú pomaly ID, ktorý urobí (niekedy nemusí) zo seba debila. a skutočne chorému s bolesťami neuznajú, lebo nenazbieral body. smutné. fakt. ja úplne rozumiem, čo si tým chcela napísať. a pevne verím, že tieto chujovské dávky, ktoré nedávajú vôbec význam, už konečne niekto zruší... a možno ani nie. lebo voličská základňa....

idemo
autor
16. nov 2024

@bublinka1426 drahá pani. Som z Ba z casti kde neberu do školky ani 4r deti koli kapacite. Syn je od septembra v sukromnej skolke nie preto ze neviem co so sebou ale preto ze k 31.8.24 nedosiahol vek 3roky. Buduci rok budem podavat prihlasku na rok 25/26 a s najvacsou pravdepodobnostou ho nevezmu lebo budu povinne brat 5r a 4r a potom podľa veku anon bude medzi najmladsimi. A kedze mesto nevie nazespecit skolky tak je v sukromnej kde platim 700e mesacne…takze prepacte ale tych 500co mi posle stat zato ze nie je schopny vytvorit školky zomňa milionara nespravi lebo od januara do augusta si tych 700e musim platit sama!
Tak neviem ci by ste mali gule vy nato platit 700e skolu a domacnost!

snehulak77
16. nov 2024

@lonely66 ale však ak ti nevezmú dieťa do spádovej škôlky, tak ti dajú peniaze a zmysel je v tom, že môžeš zaplatiť súkromnú škôlku a ísť pracovať. Na Tom nie je nič vypočítané. Autorka sa akurát pýtala, či sa to dá riešiť počas roka. Už jej bolo napísané , že nie, iba počas riadneho termínu neprijatia do škôlky, keď už má dieťa 3 roky.
Nechápem tieto vášne

bublinka1426
16. nov 2024

@idemo za to nemozem ze byvate v stvrti kde nie je miesto, tento stat sa nestara o nic nestara. preco nejdete sa pytat na urade prace?
aj tak tam vlastne budete musiet ist ak chcete dake info. amnoho ludi prihlasilo aj do nespadovej, viem ze cestovat je otrocina, zial dokym sa budu ponukat developerske projekty, a stavat na poliach v okoli Ba, to lepsie nebude.
to ze sa rozsiruju mestke oblasti je jedna vec, narasta pocet aut a obyvatelov, druhe je to , ze skolka a skola sa neda nafuknut.
a viem ze pribudlo sukromnych skolok a skol, hlavne skolky na to dost ryzuju.

milanemila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snehulak77
16. nov 2024

@milanemila nechápem, čo je na Tom, že hovorí pozitívne o súkromnej škôlke. Ak jej je jasné, že jej dieťa ešte nezoberú, tak načo sa bude tešiť na štátnu škôlku? Tak automaticky počíta s tým, že tadiaľto cesta nepôjde. Nie som za vyciciavanie dávok, ale zrovna v tomto prípade mi tieto vášne prídu zbytočné, keďže je to normálne stanovisko štátu voči rodičom

dominikamacakova
16. nov 2024

@bublinka1426 ty riešiš ID a autorka rieši to, že sa chce zamestnať, ale jej dieťa nevezmú do škôlky a tým pádom bude musieť zaplatiť 700€ čo je pre niekoho celá výplata. Nechápem čomu nechápeš a o akom cicaní štátu to trepeš

patta89
16. nov 2024

Nie, od januara nemas narok...az od septembra 2025, ak Ti ho vtedy nevezmu do spadovej, teda v case podania prihlasok - maj....z ktorej casti BA si ?

zuzanockamt
16. nov 2024

@dominikamacakova Autorka už zamestnaná je. A ak sa chce, dieťa sa dá umiestniť do štátnej MŠ.