Poraďte lyžiarky, ktoré sa ľahko obúvajú

uradnikova
14. feb 2024

Prosim vas,existuju take? Syn ma ist totiz na lyziarsky. Ma obrovsky problem obut akekolvek lyziarky. Malo sily,mala ohybnost v clenku. Aj my mame robotu mu s tym pomoct a obut ho. Ma ist na lyziarsky,asi to musim zrusit,lebo bude naposmech. Ma Rossignol s flex 80 a problem. Viete poradit?

h2
14. feb 2024

@uradnikova https://www.decathlon.sk/p/325759-213946-panske...
Aktuálne sú dokonca v zľave za super cenu.

elenita
14. feb 2024

@h2 vyzeraju fakt super. Myslim, ze splnaju presne to, co autorka hlada. My sme z tejto znacky kupili synovi lyziarsku bundu a je uplne paradna 👌

uradnikova
autor
14. feb 2024

@h2 dakujem.parada

uradnikova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adrianap83
14. feb 2024

@uradnikova ako asi hlúposť a skúšali ste všetko. No mne tak nešli obuť lyžiarky. Ten jazyk treba ťahať hore a popri tom od seba, ale riadne. Tam sa urobí presne v kotniku priestor, že aspoň to viem obuť a vyzuť bez pomoci a nedostanem do nohy kŕč. Držím prsty, nech to syna neodradí.

uradnikova
autor
14. feb 2024

@adrianap83 ano ,toto hej. Len sme zistili,ze ked su lyziarky v chlade,stuhnu a vtedy mame s tym problem. Ked su vnutri a tam si ich obuje,vtedy to nejak horkotazko da. Len vobec neviem,ako a kde budu mat lyziarky na lyziarskom.ale muz veru neni nadseny,ze chcem kupovat dalsie😆

h2
14. feb 2024

@uradnikova Nemáte v okolí nejakú požičovňu? Ak syn okrem lyžiarskeho lyžiarky nevyužije, tak sa neoplatí kupovať. Tie, čo som ti na nich dala link, majú v popise, že sú špeciálne navrhnuté na ľahké obúvanie a na rozdiel od klasických sa ľahko obúvajú aj pri nízkych teplotách (nestuhnú). Možno budú mať tento typ aj v požičovni. Alebo kúpiť a po lyžiarskom predať.

adrianap83
14. feb 2024

@uradnikova ako áno, všetko chápem. Ktovie v akej miestnosti to budú mat uskladnené, to ano.
Ja som to len teraz doma riešila, ako stará koza 🤣 ma skoro porazilo, že to tak ťažko ide.
Ale skočte poskúšať do požičovní. Aj tych lyziarok sú rôzne strihy. Ja uz dobojujem sezonu v jednych, ale mala som aj z inej pozičovne a tie boli celkovo širšie. Treba viac značiek vyskúšať.

mk1111111111
14. feb 2024

@h2 jej, to je dobreee...👌

uradnikova
autor
17. feb 2024

@h2 tak uz ich mame doma. Len nestihneme vyskusat na svahu. Chcem sa spytat,u vas ich mal uplny zaciatocnik? Alebo uz pokrocily lyziar. Lebo syn je celkom dobry lyziar,nie vsak zavodnik,tak ci sa s nimi da slusne zajazdit. Uz mal aj lyziarky s takto nizkym flexom a v pohode.

h2
18. feb 2024

@uradnikova No keď sa mám priznať, môj syn si ich skúšal len v obchode, my sme mali sľúbené od známych, že nám požičajú, len chceli sme mať niečo v zálohe, keby tie požičané neboli dobré, alebo by ich nevedel obuť. Tieto obul sám a za chvíľku, bez problémov. Boli sme rozhodnutí, že ich berieme, keby neboli iné. Lenže tým, že my teda moc nelyžujeme (hoci paradoxne sme práve teraz na lyžovačke 🙈), tak sme nechceli kupovať. Napokon sme od známych a od rodiny zohnali až 3 páry, takže z toho si jedny vybral, tak sme tieto nekúpili. Čiže ako sa v nich lyžuje, neviem. Ale recenzie mali dobré, ľudia ich chválili.

h2
26. feb 2024

@uradnikova Ahoj, už máte po lyžiarskom? Ako bol syn spokojný s lyžiarkami?

uradnikova
autor
26. feb 2024

@h2 ano.mame ich doma.obuvaju sa velmi lahko,ide v nich lyzovat az buduci tyzden. Velkostne sedia podla realnej velkosti chodidla,cize ma 28 cm, tak nam aj sadli tie 28centimetrove

uradnikova
autor
26. feb 2024

@h2 a dam vedet ako. Ale maval uz lyziarky s flexom 60. Aj ja mam take,tak by to malo byt ok