Nerf a iné detské zbrane - názory

majaon
8. dec 2024

Peknú nedeľu prajem

Poprosila by som o názor maminy chlapcov(možno aj niektorých dievčat) čo sa týka hračkárskych zbraní,ja osobne som vždy bola proti hráčkam typu meče, pištole, samopaly,no momentálne môj 10-ročný si praje pod stromček len Nerf-ku, nič iné by ho nepotešilo,nie som z toho nadšená, pretože viem, že jeho cieľ bude hlavne jeho mladšia sestra, ktorú neznáša a robí jej stále zle... Ponúkla som mu aj iné varianty na darček,ale nič z toho.Ako by ste toto riešili, kúpiť - nekúpiť?
Ďakujem vopred za odpovede 😊

klementinka58
8. dec 2024

ved daj pravidla ako nahle bude strielat po ludoch nerfka ide do skrine ....
maj maly ma 2 nerfky a striela na zahrade do terca

biba_18
8. dec 2024

ak by mala byť terčom mladšia sestra dá sa to vyriešiť obyčajným jakub, uvidím RAZ že to namieriš na sestru, tak ti to vezmem…

mariynka
8. dec 2024

Dostali od rodiny, kedze tiez nie som zastancom. Ale nie od Jeziska. Jezisko zbrane nenosi. Maju uz ale po 3nerfky, mladsi-9r chodi s kamosmi hravat, zrak si chrania plast.okuliarmi. dakedy si chlapci zbrane vyrabali, patri to k tomu pohlaviu. Moj brat mal zbrane tiez-na ten prach, hraval zabijacke hry na pc a dnes je z neho slusny tato, advokat😁😍💙

biba_18
8. dec 2024

zbrane nie sú problém, dôležité je vychovávať deti čo sa týka používania sily… môj syn mal aj meče, aj pištole, nerf, airsoft, chodil na bojové športy, a pritom je to jeden empatický a pomáhajúci chalan…

mariynka
8. dec 2024

@majaon u nas plati pravidlo, po ludoch sa nestriela. Raz vystrelil, vzala som. Ked som po tyzdni vratila, uz to nespravil. Kamosi su chraneni okuliarmi, na nas nechranenych sa nestriela!

koniarova
8. dec 2024

Nemáš problém s Nerfkou,ale s nevychovaným synom. Raz strelí po sestre, zbraň beriem. A vybavené.

majaon
autor
8. dec 2024

@klementinka58
@biba_18
@mariynka ďakujem vám za názor žienky

majaon
autor
8. dec 2024

@koniarova nie je nevychovaný, súrodenci si zvyknú robiť zle

galganka
8. dec 2024

Máme tri deti, Nerrky ani nepočítam... Majú celé leto zábavu a bojujú s deťmi z celej ulice. Toť môj názor. Súrodenci si jasné, že zvyknú robiť zle. Ale, zjavne to u vás nebude také normálne zlerobenie, ak ťa to odrádza od kúpy hračky. Alebo je to iba tvoja výhovorka, lebo si proste nastavená, že zbrane fuuuj. Zle môže spraviť aj plyšákom.

stormie
8. dec 2024

U mna by to nepreslo, na zbrane mam rovnaky nazor, to ze si nieco praje na vianoce neznamena ze to aj musi dostat. A nie nemas nevychovaneho syna - moj si spravi imaginarnu zbran aj konara od stromu a striela si, este aj so zvukovym efektom a dookola mu vysvetlujem ze na ludi nech nemieri ani vramci hry. Naozaj si neviem predstavit ze by dostal nieco co realne aj striela.

januska12323
8. dec 2024

Áno súrodenci si robia zle ale bežne mama nenapíše na dieťa, že druhé neznáša a stále robí zle. Ja by som kúpila ale s pravidlami keď je to niečo po čom túži.

koniarova
8. dec 2024

@majaons áno súrodenci si zvyknú robiť zle. Aj my sme si robili. Ale mali sme sa s bratom radi. Ale ty píšeš, že ju neznáša. A to je už téma úplne iná.

gejb
8. dec 2024

@majaon tak kúp nerfku aj dcére, nech mu to môže oplatít 😁
Možno sa zblizia cez spolocnu hru

mamamasama
8. dec 2024

Som mama 3 chlapcov. Zbrane u nas takisto nenajdes. Uz aj bez toho medzi sebou dost bojuju. Osobne by som nekupila. Existuje milion inych, skvelych, edukacnych, zmysluplnejsich veci.

abbey1
8. dec 2024

@majaon Aj zbraň patrí k detským hráčkam. Či už bude zbraň konár stromu ako meč alebo imaginárna pištoľ ka.
Na hru so zbraňou máme pravidlá, dieťa vie, ako a kde sa s ňou tak môžeme hrať.
Čítala som i rôzne názory psychológov na túto tému a považujú to za potrebnú fázu u dieťaťa.

slavomira236
8. dec 2024

@majaon moj ma 10 a nerfky ho uz davno presli. Mal ich niekolko. Teraz v lete vytiahne 2-3 krat cez prazdniny na ulicu kamosmi.

slavomira236
8. dec 2024

@majaon kazdy chlapec chce pistol prosto patri to k nim. Teraz som mu v lete kupila gulickovu.. vsetci jeho spoluziaci si to kupovali na jarmoku.

majaon
autor
8. dec 2024

Ďakujem všetkým za reakcie 😊

mariynka
8. dec 2024

@koniarova niektore povahy sa nedaju vychovat.. nakoniec z nich vyrastu uzasni ludia s vlastnym nazorom, vlastnymi napadmi. Poslusni vzdy budu len niekoho posluchat-autoritu..

mariynka
8. dec 2024

@mamamasama casom ich u Vas urcite najdeme😉

mamamasama
8. dec 2024

@mariynka My máme zbrane. Imaginárne, laser tag, vankúšové vojny. Chlapcom nezakážem bojovať, ale dokážem eliminovať násilie. Nepotrebujem rozbitý nábitok a plačúce deti.

maranco
8. dec 2024

@majaon Aké hračky dáš dieťaťu, dávaš tým svoj súhlas tomu čo hračka predstavuje. Chceš podporovať agresivitu že dáš dieťaťu kópiu zbraní? Dať mu odkaz, že násilie je zábava a zabíjanie vzrušenie?

mariynka
8. dec 2024

@mamamasama nikdy nam nic nerozbili, ved naboje su penove🙂 wau, ty sa mas, ze tvoje deti neplacu😁

mamamasama
8. dec 2024

@mariynka práveže plačú, tak na čo im dávať viac príležitostí. Ty si rodič, ty rozhoduješ. My sa vieme zabaviť aj bez zbraní, nechápem,čo je na tom nepochopiteľné. Moji chalani milujú šport, futbal, parkour, karate. Nenávidím zbrane a vojny. Tak ako deťom nekupujem detský šampus a nepodporujem alkoholizmus, nekupujem im zbrane a nepodporujem násilie. Rozumieš, alebo škoda slov?

shee11
8. dec 2024

Úplne v pohode, patrí to k detstva. Bolo potvrdené, že neexistuje prepojenie medzi detskou hrou na vojnu a agresivitou v reálnom živote. Skôr naopak. https://eduworld.sk/cd/martina-matejova/2660/za...

mamamasama
8. dec 2024

@maranco sama by som to lepšie nenapísala. 👌🏻

shee11
8. dec 2024

@maranco akurát, že štúdie preukázali presne opačný efekt.

mamamasama
8. dec 2024

@shee11 Na zaklade nazoru jedneho psychologa, ktoreho knihu si ani necitala, ale len skopirovala google odkaz, usudzujes, ze jeho studia je relevantna? Tak sa nedivim, preco je take mnozstvo ludi v dnesnej dobe absolutne nevzdelanych.

dadka1997
8. dec 2024

@majaon aj moji maju nerfku, ak by robili zle, nerfku beriem proste si treba urcit pravidla

jaond19
8. dec 2024

@majaon aj moj to pytal, nepacili sa mi tieto hracky, aj to tak dopadlo, strielali decka naschval po sebe a potom len zalovali, pobrala som, vyhodila. A skoncila som s tymto typom hraciek. Nekompromisne.