Kde ste kúpili prilbu na ľad pre 4-ročné dieťa?

lienkavax
15. jan 2024

Ahojte. Prosím poradte prilbu na ľadové korčulovanie. Synček má 4r a OH 53 cm. Kde ste kupovali ? Myslím nejakú web stránku..
Ďakujem 🙂.

minenkak
15. jan 2024

@lienkavax normálnu lyžiarsku mu kúp

zorkahorka
15. jan 2024

Videla som na lade aj deti v cykloprilbach

1ivanka1
15. jan 2024

To musi skusit…

nwnw
16. jan 2024

@zorkahorka to je uz podla mna hazard.

jana_eyre_2
16. jan 2024

@nwnw hazard by to bol keby mali cykloprilby pri lyžovaní.. aj na kurzoch korčuľovania povoľujú cykloprilby ak dieťa nemá lyžiarsku..

Btw ja používam pre deti prilby na in-line korčule..

iva_ab
16. jan 2024

@lienkavax my sme kupovali z Decathlonu detskú lyžiarsku, má aj na lyže, na korčule, jednu máme teraz už 2hý rok a tam sa mi páči cena/výkon. Zatiaľ pre malé deti stačí 🙂
P.S. U nás na kurze cykliprilby zakázali a treba dať aj tenkú čiapku alebo kuklu pod - nie hrubú zimnú (tiež mali inštruktori na kurze námietky, aby prilba dobre držala)

andreatytler
16. jan 2024

@jana_eyre_2
@zorkahorka
Cykloprilby nie su vhodne na korculovanie. Su robene na ochanu pred jednorazovym padom. Prilby na korculovanie maju iny tvar, su ovela pevnejsie, lebo su robene na mnohonasobne narazy. Cyklo prilby su ovela vzdusnejsie a moze v nich byt zima na lade, nechrania usi. Vzdy je to hazard ked sa setri na ochrane na malych detoch.
Autorka, ja by som syna nepustila na lad bez hokejovej helmy ktora chrani aj tvar. Niekto do neho narazi a vleti tvarou na mantinel. Pozri Decathlon.

nwnw
16. jan 2024

@jana_eyre_2 neviem kde povoluju, ale u nas nie ani tie kratke kurzy v skolke.

nwnw
16. jan 2024

@andreatytler no presne a este poriadne hrube rukavice a nakrcnik, lebo uz som porezane ruky videla v tych handrovych aj na obycajnom klzisku v parku.

andreatytler
16. jan 2024

@nwnw Ano. Aj ked spadnu tak v tych hrubych rukaviciach je to ovela lepsia ochrana. Syn neznasa tie hrube velke paciaky ale hned po prvej navsteve klziska ich pytal.

lienkavax
autor
16. jan 2024

@iva_ab prosím ťa vieš mi poslať link ktorú presne máte z Decathlonu? Ďakujem🙏

jana_eyre_2
16. jan 2024

@andreatytler
@nwnw tri deti mi chodili na takéto kurzy s odstupom rokov a vzdy bolo uvedené že ak dieťa nemá lyžiarsku helmu, môže mať aj cyklo.. ja som im kupovala inline lebo tie využijeme celoročne a je to na celú hlavu..

andreatytler
16. jan 2024

@jana_eyre_2 Aj lyziarska helma je nie vhodna na korculovanie. Tiez je dizajnovana na jednorazovy naraz. Ale samozrejme ze lepsie je akakolvek helma ako ziadna.
V kanade su pre tak male deti skoro vsetky helmy s chranicom tvare. Ked prides na klzisko, vsetky male biele deti maju hokejovu helmu s chranicom tvare. Naschval vravim biele. Zial imigranti z krajin kde nie je korculovanie bezne velmi casto posielaju deti na lad aj bez prilby. Proste nevedia co to obnasa tie urazy na lade.

borabalazova
16. jan 2024

@lienkavax Teraz som to riešila, kúpili sme v decathlone lyžiarsku. Dcéra bola na kurze korčuľovania, zásadne nesmeli byť cykloprilby. Normovaná prilba na ľad je ale práve tá s chráničom cez tvár, pre väčšie deti sú aj hokejové prilby bez chrániča, ale ja som takú vo veľkosti pre 5-ročnú dcéru nenašla.

zorkahorka
16. jan 2024

@nwnw tak je, ale mnohi nelyzuju a mozno si povedia, ze cyklo je lepšia ako ziadna. Moj syn ma lyziarsku prilbu

lienkavax
autor
16. jan 2024

Maminky, ďakujem vám za rady, skúseností 🤗. Pekný deň 🌺.

iva_ab
21. jan 2024

@lienkavax my máme túto ešte z min. roka, dćerka mala 2r, teraz má 3r - https://www.decathlon.sk/p/173333-211149_detska..., to je pre také mini deti ale sú tam aj lepšie na ponuke pre väčšie detská, možno aj originál na ľad. Zatiaľ sa mi osvedčila väčšina veci z Decathlonu 🙂