Dá sa kúpiť univerzálna ovládačka k autíčku?

4. júl 2024

Ahojky vsetkym.
No takže takto: Dostali sme darom k sviatku krásne elektrické autíčko.Stala sa vsak taka vec,ze sme stratili ovládač...Prekutrala som celý dom,vsade možne....no nikde jej niet.Ja uz rizmyslam ci sne ju omylom s niečím nevyhodili.
Ženy,da sa kúpiť nejaka iná univerzálna ovladacka?Ci ako to mam na nete hľadať podla čoho?Dikicko.💗

autor
4. júl 2024

Poradí niekto?🙄🙄

aalt
4. júl 2024

Univerzalna neviem, ale dialkove ovladania na rc auticka maju rozne frekvencie, rozne pocty kanalov atd ... takze daj aspon foto auticka. Ja sa prave jednu chystam vyhodit, kedze na auticku sa uz davno porucala baterka, aj to bol taky smejdik a uz mame nove.

autor
4. júl 2024

Nieco na tento spôsob

autor
4. júl 2024

@aalt podla coho to mam teda pozerať?

autor
4. júl 2024

Takto vyzerala tá ovladacka,tento typ.

wade
4. júl 2024

Univerzalny ovladac bude bez povodneho aj tak na nic. Ak by si aj nieco nasla (musi podporoat rovnaku frekvenciu), potrebujes povodny aby si ho naprogramovala. Aj v takom pripade je to celkom nepravdepodobne, ze by si nahradu nasla. Ak naozaj nevies najst ten stary, jediny sposob je kontaktovat vyrobcu. Podla obrazku typujem ze je to nejaka cina a tam nejaka komunikacia nehrozi. Mrzi ma to, ale asi to nevyriesis.

autor
4. júl 2024

@wade ou....... ďakujem.....🙄🙄

aalt
4. júl 2024

Tak ja si naopak myslim, ze staci najst na rovnaku frekvenciu. Dnes je vsetko Cina, rovnake chipy a po zapnuti sa to paruje. Toto by malo byt 2.4GHz. Skus sa opytat v nejakom obchode s RC modelmi.

autor
4. júl 2024

@aalt veľmi pekne ďakujem,skusim to tak urobiť.

autor
4. júl 2024

@aalt ešte sa opýtam....staci mi teda kúpit akúkoľvek ovladacku s GHz 2.4 ? Pri niektorých píše ze je to na autíčko BMW x6 ale náš je iný typ autíčka....ci tam je hlavne dôležitá ta frekvencia?

judit47
4. júl 2024

Poviem to takto-mame doma 4 auticka na dialkovr ked ich vsetky zapnem 3 z nich sa vdaka tomu jednemu dialkovemu zacnu hybat(dve dopredu jedno dozadu)takze rovnake rozhranie ako pisu hore….to jedno ma ine takze funguje len na svoje… toto je ale elektricke auto v ktorom sa sedi ze?

aalt
4. júl 2024

Nemam s tym skusenosti, ale pre rovnaku frekvenciu tam sanca urcite je. Frekvencia musi byt rovnaka. Najlepsie by bolo ist do nejakeho RC obchodu (kde predavaju modely na ovladanie), mozno by ti vedeli na zalohu nejaky ovladac aj pozicat a vyskusala by si ci funguje. Ano moze sa stat, ze to nepojde rovnako (pre rozne smery, pouziva iny "kanal"), to v principe dokaze na ovladaci poprehadzovat trochu sikovny majster. Ale aj na to by mala platit nejaka dohoda a aj tie smery by mali ist vacsinou rovnako.
Ano ovladac z "BMW" by mohol ist, ako som uz pisal, elektronika tam moze byt uplne rovnaka.
Ako pisala judit, s jednym ovladacom idu viacere auticka, ale predpokladam, ze potom tie ostatne ovladace nefunguju, lebo kazdy ma (moze/nemusi mat) iny kanal, ale auticko pri zapnuti sa nastavi na ten, ktory dostane prvy.

autor
4. júl 2024

@judit47 áno take veľké v ktorom sa sedí