ahojte, prosim o radu. chcela by som si kupit damsky bicykel na obcasne vozenie sa so synom po chodnikoch a cyklocestach, max po nejakych rovinatych polnych a lesnych cestickach (ziadne tazke tereny). neviem, aky typ pozerat - horsky? crossovy? iny? kedze som pomerne mala (163 cm) (a slaba🙂), jasne, ze by potesil odlahceny, ale cenovo by som sa rada zmestila do par sto eur. nebranim sa ani bazarovemu, ale musi byt v dobrom stave, lebo som antitalent na opravy 🙂 co by ste mi prosim poradili? aky typ? ake znacky? ake velkosti - ram a kolesa? dakujem za vsetky rady, som v tejto oblasti nova a neznala 🙂
Krosovy, ale necakaj ziadne odlahcene materialy, to by si musela par stoviek (tisiciek) prihodit.
Do decathlonu kludne chod osobne a popytaj sa, tam su velmi ochotni a vsetko ti vysvetlia a poradia. Mozes si tam vyskusat velkost ramu, robia aj servis svojich bicyklov. A bicykle odtial su velmi fajn pomer cena/vykon.
ja mam 165cm a mam horsky, konkretne kona tika z roku 2016 a ram S. som spokojna, prejdem s nou asi kazdy teren.
@deedol za mňa i môjho muža určite značka CTM , lietame i po cestách, lesoch, poľných cestách... veľmi ĺahučké bicyklovanie 👍.... sú všade uvedené veľkosti rámu, tak pre teba by bol asi vhodný 16" / 155-168cm/ .... cenovo sú od 300 hore, my máme okolo 400 😁👍
dakujem, pytala som sa aj na fb a tiez odporucali ctm, tak pozriem 🙂 mas aj konkretny typ, prosim? (napr. aky mas ty?)
@deedol napr. do 400e 16"
link prosim 🙂
@deedol pekne si vyhĺadaj dámske trekové bicykle ctm , sleduj, porovnávaj e shopy, ceny a dopravu, niekde i komplet zmontované, alebo priamo pozriet v obchodoch, či sa ti bude páčiť 😊
@daniela2202 pozriem, ale musim este jeden projekt odovzdat 🙂)
@daniela2202 a dakujem!!
Ja mám podobnú výšku, a mám Kellys Vanity 30, môžeš prípadne kuknúť parametre cez Google, lebo fakt netuším.. Moje kritériá boli: pekná farba 🙈, cena, stav. Kúpila som cez bazoš. Na občasné vozenie syna do a z škôlky, či víkendové prevetranie stačí 😄
@oblecenie99 dakujem, pozriem 🙂
prides do obchodu (kludne aj toho decathlonu) a poradia ti, bicykel ti nastavia, upravia vysku, vyskusas ci ti je tazky albeo nie. Zbytocne obrazky obzerat a teoriu. Pozries par kusov, ceny, porovnas parametre s internetom a vybavene. Ja som v obchode dostala servis zadarmo po kupe, rovnkao tak mi nakazali prist po odbicyklovani nejakej vzdialenosti, na kontrolu, v cene. Bicykel mi hned vybrali podla vysky/vahy, mam horsky, na nase cesty akurat :DD
Ak si najdes bazarovy, cykloservis urcite v okoli mate na bezne opravy ako vymena kolesa atd. , tak pojdes tam, ale ja som napr. dcerin predavala a nemal ani tukanec...
@simca06022011 dakujem za radu
@deedol ja mam tiež z decathlonu aj muž ale nejaké iné modely na to naše bicyklovanie pár krát za leto po cyklotrase sú super. Prišli sme oni pomohli vybrať nastavili ich vybrali príslušenstvo a po pol roku nám kazali prist zadarmo na servis nešli sme bolo to ďalej urobili nám servis u nás inde. Inak mam tri roky biely a tiež není ani skrabnuty tak možno by som aj bazos alebo Facebook kukla veľa ľudí predáva také co nevyuziva
@deedol ja mám tento obyčajný z decathlonu a som max.spokojná