Bicykel pre 163 cm vysokú ženu

deedol
10. mar 2024

ahojte, prosim o radu. chcela by som si kupit damsky bicykel na obcasne vozenie sa so synom po chodnikoch a cyklocestach, max po nejakych rovinatych polnych a lesnych cestickach (ziadne tazke tereny). neviem, aky typ pozerat - horsky? crossovy? iny? kedze som pomerne mala (163 cm) (a slaba🙂), jasne, ze by potesil odlahceny, ale cenovo by som sa rada zmestila do par sto eur. nebranim sa ani bazarovemu, ale musi byt v dobrom stave, lebo som antitalent na opravy 🙂 co by ste mi prosim poradili? aky typ? ake znacky? ake velkosti - ram a kolesa? dakujem za vsetky rady, som v tejto oblasti nova a neznala 🙂

miska1997
10. mar 2024

@deedol ja mám tento obyčajný z decathlonu a som max.spokojná

deedol
autor
10. mar 2024

@miska1997 dakujem, aj nad tym som uvazovala, ze na zaciatok velmi nespekulovat a ist do decathlonu 🙂 ktory to je, prosim? vidim, ze rockrider, ale nepamatas nahodou typ?

vanilkovazmrzka
11. mar 2024

Krosovy, ale necakaj ziadne odlahcene materialy, to by si musela par stoviek (tisiciek) prihodit.

Do decathlonu kludne chod osobne a popytaj sa, tam su velmi ochotni a vsetko ti vysvetlia a poradia. Mozes si tam vyskusat velkost ramu, robia aj servis svojich bicyklov. A bicykle odtial su velmi fajn pomer cena/vykon.

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beckinka
11. mar 2024

ja mam 165cm a mam horsky, konkretne kona tika z roku 2016 a ram S. som spokojna, prejdem s nou asi kazdy teren.

daniela2202
11. mar 2024

@deedol za mňa i môjho muža určite značka CTM , lietame i po cestách, lesoch, poľných cestách... veľmi ĺahučké bicyklovanie 👍.... sú všade uvedené veľkosti rámu, tak pre teba by bol asi vhodný 16" / 155-168cm/ .... cenovo sú od 300 hore, my máme okolo 400 😁👍

deedol
autor
11. mar 2024

dakujem, pytala som sa aj na fb a tiez odporucali ctm, tak pozriem 🙂 mas aj konkretny typ, prosim? (napr. aky mas ty?)

daniela2202
11. mar 2024

@deedol napr. do 400e 16"

deedol
autor
11. mar 2024

link prosim 🙂

daniela2202
11. mar 2024

@deedol pekne si vyhĺadaj dámske trekové bicykle ctm , sleduj, porovnávaj e shopy, ceny a dopravu, niekde i komplet zmontované, alebo priamo pozriet v obchodoch, či sa ti bude páčiť 😊

deedol
autor
11. mar 2024

@daniela2202 pozriem, ale musim este jeden projekt odovzdat 🙂)

deedol
autor
11. mar 2024

@daniela2202 a dakujem!!

oblecenie99
11. mar 2024

Ja mám podobnú výšku, a mám Kellys Vanity 30, môžeš prípadne kuknúť parametre cez Google, lebo fakt netuším.. Moje kritériá boli: pekná farba 🙈, cena, stav. Kúpila som cez bazoš. Na občasné vozenie syna do a z škôlky, či víkendové prevetranie stačí 😄

deedol
autor
11. mar 2024

@oblecenie99 dakujem, pozriem 🙂

simca06022011
11. mar 2024

prides do obchodu (kludne aj toho decathlonu) a poradia ti, bicykel ti nastavia, upravia vysku, vyskusas ci ti je tazky albeo nie. Zbytocne obrazky obzerat a teoriu. Pozries par kusov, ceny, porovnas parametre s internetom a vybavene. Ja som v obchode dostala servis zadarmo po kupe, rovnkao tak mi nakazali prist po odbicyklovani nejakej vzdialenosti, na kontrolu, v cene. Bicykel mi hned vybrali podla vysky/vahy, mam horsky, na nase cesty akurat :DD
Ak si najdes bazarovy, cykloservis urcite v okoli mate na bezne opravy ako vymena kolesa atd. , tak pojdes tam, ale ja som napr. dcerin predavala a nemal ani tukanec...

deedol
autor
11. mar 2024

@simca06022011 dakujem za radu

lakebabe
11. mar 2024

@deedol ja mam tiež z decathlonu aj muž ale nejaké iné modely na to naše bicyklovanie pár krát za leto po cyklotrase sú super. Prišli sme oni pomohli vybrať nastavili ich vybrali príslušenstvo a po pol roku nám kazali prist zadarmo na servis nešli sme bolo to ďalej urobili nám servis u nás inde. Inak mam tri roky biely a tiež není ani skrabnuty tak možno by som aj bazos alebo Facebook kukla veľa ľudí predáva také co nevyuziva

deedol
autor
11. mar 2024

@lakebabe dakujem 🙂