Plánujem kupit cyklosedačku , ale potrebudem poradit, či polohovanie sedačky nie je zbytočnost. Plánujeme robit aktívnejšiu cykloturistiku. Využili ste polohovanie? Dakujem za každý typ, či radu.
polohovanie by som volila ak by som mala mensie dieta a vedela by som, ze mi pri bicyklovani zaspinka, potom by to bolo fajn, predsalen po sediacky vzpriamene a so sklopenou ba az visiacou hlavickou to nie je moc prijemne.
Ahojte 🙂 , mňa by tiež zaujímalo, či je lepšia cyklosedačka pre dieťa vpredu alebo vzadu, mám pocit, že bezpečnejšia je vzadu, ale manžel by zas radšej na ňu videl, tak neviem...
My sme polohovanie vyuzili aj pri vacsom synovi, nielen pre spanie ale ked ho mam vzadu a mam napriklad batoh na chrbte tak ho naklonim aby mu ten batoh nevadil a tak... podla mna sa to oplati 😉
@moon1979 moze byt sedacka aj vpredu, ale musi mat chranice na nohy 😉
@lucinka13 .... ja som prave dnes objednavala cyklosedacku a jednoznacne som zvolila tu zadnu a nepolohovatelnu, nakolko dcerka mi vonku uz nespinka a zadnu preto, lebo ja som dost nizka 160cm a asi by sa mi dost blbo bicyklovalo cez malu
Nemate skusenosti? Chceli by sme polohovatelnu cyklosedacku . uvazujem Hamax Siesta alebo Romer Jockey Comfort. Mate tip? Vdaka
@lucinka13 ahoj. my mame z dvomi detmi najazdenych tuto sezonu okolo 800 km, cize sa tiez radime medzi aktivnejsich cyklistov. neviem ako mas stare dieta ale my sme z malymi zacali jazdit od nejaky 9 mesiacov. zadna sedacka nepripadala v ziadnom pripade do uvahy !. kupili sme prednu americku sedacku iBert. uchytava sa na riadidlovu trubku a vyhody prednej sedacky potvrdi kazdy kto ju ma. lepsia kontrola nad dietatom, lepsia komunikacia a hlavne lepsia stabilita a ovladatelnost bicykla.
zadne sedacky su z mojno pohladu pre starsie deti 3-4 rocne lebo dopredu su uz velke.
Nasemu starsiemu sme kupili teraz holadsku sedacku Yepp Maxi. Testovali sme aj hamax siestu a manzel to zhodnotil ako NEVYHOVUJUCE. tie draty na ktorych je sedacka upevnena - strach. cele sa to hupe, nestabilne, dieta sa tam trosku pomrvi a rozhodi to cely bike. Kamoska sa tak uz par krat vymlela.
Tato Yepp sedacka ma riadnu zeleznu konzolu a ani sa to nehne - DOPORUCUJEM ! Polohovanie mi pride cisto uplne zbytocne. nasi maly uz cez den nespia tak neviem naco by som ich tam mala vykotit dozadu, iba co to este viac zhorsi jazdne vlastnosti !
Moja skusenost je,ze cyklosedacka je dobra akurat na kratke trasy- a potom je celkom jedno,ci je,alebo nie je polohovatelna. Ak dieta zaspi, hlava v prilbe sa mu skor ci neskor prevazi dopredu. Na aktivnu cyklistiku, dlhe vylety a pod by som volila cyklovozik. Nehovoriac o tom,ze dieta tam ma viac miesta a pohodlia.
Ad.sedacka Yepp-velmi sa mi paci,je super,ze nema ziaden potah a ak zmokne, voda rychlo cez otvory v sedacej casti odtecie, ale doma mame uz Bobike a Hamax a nebudem ich menit len z rozmaru.
@mat_ka ano, hamax siesta pruzi viac ako pevne konstrukcie co je vyhoda aj nevyhoda (pri vacsich/tahsich detoch to peruje viac). Ze mas dieta na prednej sedacke na ociach neznamena, ze je to bezpecnejsie riesenie. S tym je spojena smernica v EU. Vsetky narazy/pady z predu koncia na dietati..
My máme polohovtelnu cyklosedacku tu zadnu. Nevravim ze sa to da dat dolahu.. ale od kedy ju máme ( malá mala cca rok a drobné tak ju máme stále na tej istej polohe na tej "lezatej". kvoli tomu ze ked ma prilbu tak nemusí byt v predklone a aj ked zaspinkala tak pekne lezala a drzalo jej to hlavicku a nepadala dopredu ako je to pri klasickych. pretoze tie dietatko utia byt vystretym a prilba ho este tlaci vpred. toť moj postreh. 😀 my sme max spokojný
@tinushka13 Dobrý debnn, ako sa vola ta vasa sedecka,dakujem
@tinushka13 dobrý deň, akú sedačku máte/ mali ste? Viete mi značku napísať? Ďakujem
TOTO BY AJ MNA ZAUJMALO AK NIEKTO VIETE TAK PORADTE