Využije dieťa viac trojkolku alebo odrážadlo?

siklsi
7. mar 2021

Čo ste ako prvé kupovali deťom, resp. čo skôr využije? Trojkolku, odrážadlo alebo ešte niečo?

ernina
7. mar 2021

moji obaja mali odražadlo ako prve

patka06
7. mar 2021

pri dnešných odrážadlách je už trojkolka zbytočnosť

siklsi
autor
7. mar 2021

@ernina kedy začali používať odrážadlo?

pininka1
7. mar 2021

Tiez malinobe veci, trojkolku sme vyuzili okolo roka, ked som ich tlacila. Okolo dvoch uz vacsinou len odrazadlo.

veronika33
7. mar 2021

odrážadlo, od cca 1,5 roka, ale samozrejme záleží od dieťaťa, kľudne to môže byť aj o niečo skôr alebo neskôr

paskolinka
7. mar 2021

nas mal najskor trojkolku, uz ako cerstvo dvojrocny sam na nej chodil, ale ked sme ho chceli preucit na bicykel, nevedel si na to zvyknut, lebo pedalovat sice vedel, ale nevedel drzat rovnovahu. tak ked mal 4 roky, kupovali sme este aj odrazadlo, mesiac na tom potrenoval a potom bez problemov zacal bicyklovat. ale trojkolka bola super, rad na nej chodil a ja som bola tiez rada, lebo ked som videla jeho kamosov na tych odrazadlach, ako sa na tom rozbehli a potom matky za nimi lietali, aby nevbehli pod auto 😀

yanni
7. mar 2021

@siklsi trojkolku sme ani nemali. Odrazadlo (4 kolesa Puky Wutsch) presne od 12 mesiacov, odrazadlo 2 kolesa 12 palcove od 20tich mesiacov, a potom od 3 rokoc uz len bicykel.

sasitimi17
7. mar 2021

Moja využíva aj aj
Ale neviem akú trojkolku myslíš... my mame takú s pedálmi a dá sa aj tisnúť za rúčku, mám tam aj zavesenú tašku kde si dám napr. flašku, maškrtu, vreckovky a mobil- ale toto skôr využívame na dlhšie prechádzky keď ideme niekde ďalej

hettinka
7. mar 2021

@siklsi odrazadlo. A potom kolobezku a bicykel.
Trojkolku sme mali, ale moc sa nevyužila.

gbgb
7. mar 2021

@siklsi na 1.narodeniny Pukylino, v 15m Funny wheels, v 18m Funny wheels s 2 kolieckami, 2r trojkolka, 27m odrazadlo s 12" kolieskami, 3r bicykel

slavaf
7. mar 2021

Jednoznačne odrážadlo, je to výborná vec. A potom rovno bicykel. Trojkolku sme vôbec nevyužili.

jenny257
7. mar 2021

najprv trojkolku , nasledne predala a kupila odrazadlo . Trojkolka bola absolutna zbytocnost

azurova99
7. mar 2021

moja trojkolku od 2 rokov, na odražedle ist nevie, nevie udržať rovnovahu

jajka71
7. mar 2021

Skúste cykloodrazadlo kde sa dajú časom namontovať pomocné kolieska a využije sa rámcovo od 2do 5rokov 🙂 a potom už len bicykel keď zvládne 🙂

mogaa
8. mar 2021

@siklsi záleží od veľkosti dieťaťa a typu odrážadla.....sú odrážadlá pre drobcov aj v roku, také masívnejšie a majú prispôsobenú aj sedanku, prípadne majú operadlo - rôzne autíčka, plastové motorky.....odrážadlo ako bicykel bez kolies naša začala používať v 2rokoch ale bolo to také skúšanie lebo ona bola drobučká a nedočiahla poriadne s celými nožičkami na zem....ale už okolo 2,5roku na ňom lietala všade.....teraz má cez 3roky a má aj bicykel s pomocnými kolečkami - ten ešte nepoužíva lebo tiež poriadne nedočiahne, ale používa takú väčšiu trojkolku a teda bolo vidieť že sa na tom musela učiť to ťahanie pedálov, takže trojkolka ako predpríprava na bicykel je fajn...ale najviac využíva odrážadlo, lebo trojolka je pomalá a musí ťahať , čiže pre dieťa je náročnejšia....odrážadlom sa dieťa naučí rovnováhe, trojkolkou sa naučí rovnomerne šliapať do pedálov a posilní si nohy.....naša má tú trojkolku takú väčšiu a je dosť masívna takže naozaj je to taká predpríprava na bicykel, hlavne ju to baví lebo ju dostala takže je to pre ňu niečo nové....ale do mesta by som ju na nej nebrala, tým že musí ťahať by ju boleli nohy😉

nistika
8. mar 2021

odrazadlo je super dieta sa pomerne rychlo nauci udrzat balance, tym je to dobry predpoklad pre vcasny bicyklik bez pomocnych do buducnosti. a jazdi to samozrejme aj rychlejsie

elementissa
8. mar 2021

My mame aj aj. Na Vianoce (14,5mes) dostal odrazadlo, ktore je ako auticko, ma to pomerne male a hrkotave kolesa, takze iba na doma, na 17 mesiacov som mu zadovazila trojkolku s ruckou, zatial tam iba sedi ako v kociku a ja to soferujem, je to lahsie ako kocik, takze ked ideme niekam dalej, tak ide na trojkolke (mame Smart Trike) a inak pesi na prechadzky. On je ale malinky, takze cykloodrazadlo je prenho vysoke, taketo veci zacnem riesit ked bude mat tak 3 roky a dostatocnu vysku

gastanka32
8. mar 2021

Vybrala by som odrazatko, ako isto sa na nom viacej nauci a dostane aj ako tak rovnovahu pod kontrolu, co bue potom fajn, ked sa budete ucit na bicykel. Trojkolka, je skor len pre mensie deti aj to na vychadzky, ze ich v tom potlacite, no brala by som radsej odrazatko

mogaa
8. mar 2021

@gastanka32 no nie každá trojkolka, naša dostala darovanú tera takú masívnu trojkolku, veľkosťou je ako bicykel, má cez 3roky, na odrážadle behá už asi rok, ale teda tá trojkolka jej dáva riadne zabrať, lebo musí ťahať....takže okruhy okolo sídliska ešte ano, lebo je to pomalé a samozrejme ak je briežok tak to nevyťiahne, ale do mesta jednoznačne odrážadlo - rýchle, ľahké a nebolia z toho nohy....ak by som ju brala na tej trojkolke do mesta tak v polovice cesty by som ju musela brať ja lebo by ju už z toho ťahania boleli nohy😉 ale ano, súhlasím že ak si vybrať tak odrážadlo, lebo to dieťa využije a je to rýchli presun, my sme aj do škôlky chodili s odrážadlom, lebo to je rýchle

ecko80
8. mar 2021

@siklsi Ahoj, syn trojkolku vobec nemal, na odrazadle sa zacal vozit v cca 2 rokoch, skor to nevedel. Potom ako 3,5 rocny mal uz cykloodrazadlo a z neho potom bez problemov presiel na bicykel.