Baby, presuvam sem temu 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/hry-a-sportove-potreby-pre-najmensich/vymena-vrecuskovych-aktivit/
Caute , skusim poobzerat vecer tie linky 😉 , ak by som nieco zvladla , pripojila by som sa 🙂 a hodim tento odkaz ku nam do temy , mozno sa aj ostatne baby pridaju :O)
@angika už som presunutá 😉 koľko nás už je nevieš?
kopírujem teda zo starej:
@janea viem malej som tam kupovala v športovom na prevliekanie len tu majú tenké max. jednu farbu vtedy mali červeno čierne, malé mesto preto som aj písala že ak iné nezoženiem len konce olepím farebnou páskou ale díky za tipa
a presne ako @angika som chcela gombík na stužku už našívať, takto nemusím, super
skúšala som malej včera kúsky slamky na chlpatú drôtikovú paličku či sa nechytí ale bavilo ju len kúsky roznášať a navliekala si staršia náhrdelník, ale páčilo sa mi viac aktivít v tom montesori štýle čo @angika dala tú českú prvú stránku
ja by som sa tiež pridala... neskôr dočítam celú diskusiu...
@mima1311 to si uz niekto vybral... 🙂 - blumka tusim
@pusinqa fuuuuuuu, no tak si to Ty (prevliekacka), @nanulik (zvieratka a mladatka), @kvojtanikova (papierove kocky), @svetlankat (priradovanie cisel k obrazkom stipcom), @blumka (palicky s obrazkami), @janea (prevliekacka cez gombik - farebne latky), ja - angika (hmatove pexeso), to je 7 a este su to baby co o tom citaju a daju vediet.... hadam som to dobre zrhnula
- ved aj preto by bolo super, keby ste mi pisali uz mena, adresy a temu, ja to potom rozposlem na mail vsetkym aby ste mali aj prehlad o tom kto co bude robit
super, tesim sa, verim ze sa to rozbehne🙂
@janea ved kazdy nech robi tolko co zvladne 🙂 ja sa pokusim spravit to hmatove pexeso napr. tak, ze bude na tvary napr. 4-5 roznych x 2 kusy a este na rozne povrchy tiez zo 5 x 2 kusy, to je pre jednu osobu.... coooooo? 20 kusov? no nejako to vymyslim 🙂 alebo to potom zredukujem len na povrchy ak nas bude velmi vela...
@hannah78 jasne 🙂
Super napady 🙂 bol by zaujem o obrazky zvierat a toho, cim sa zivia v troch roznych velkostiach? Robila som to mojmu synovi a celkom pekne sme sa s tym zahrali, je to z montessori inspiracia. Kazdy obrazok je v troch roznych velkostiach, dieata sa uci porovnavat velkost, ma zoradovat od najmensieho po najvacsie a opacne alebo najst vsetky najmensie zvieratka, vsetky najvacsie atd. Zaroven su v troch roznych velkostiach suroviny, napr. Oriesok pre vevericku, kost pre psika a podobne. Dieta jednak zoraduje, ktore zvieratko sa cim zivi a potom tazsie je priradit velky oriesok velkej vevericke atd.. Dufam, ze som to napisala zrozumitelne 😝 vytlacit by som to dala do kopy centra na kvalitny papier.
@nika.r mne sa to paci, aj ked my nieco podobne uz mame aj doma, ale v inej forme, ale je to dobry napad. Len tieto kartckove veci by bolo uplne najlepsie zalaminovat, ak by bola moznost... to aj pri tych stipcovackach, aby sa nam to rychlo neznicilo. Ale chapem, ze nie kazdy ma tu moznost.
Este baby, ked uz budeme vo finale 🙂 Pytala som sa tych bab co to robili v Cechach, ako si to posielali, tak ze v zatvaracich sackoch, predpokladam nieco taketo:
http://www.protex.sk/index.php?zobr=4&zcis=1001... alebo
http://www.koralky.sk/produkt/zatv.sacky-7x10cm
bude to aj pre nas takto ok?
@angika ok, skusim take sacky pohladat, dufam ze to predavaju aj po menej nez 100ks 😅
@angika sacky v pohode.
Mojmu som este chcela urobit tematicke karticky, tiez odkukane z montessori. Obrazky veci, zvierat, rastlin, ktore sa daju zoradit podla roznych kriterii, napr. Povyberat z kopky zvieratka, rastliny, ale karticky maju aj ine vnutorne suvislosti, napr. Vsetko co je v mori povyberat, v lese, v domacnosti, na zabavu, v meste, na dedine atd. Uz mam tuto aktivitu aj tak napoly rozpracovanu, len tam treba dobre vymysliet namety obrazkov, aby sa dali naozaj vsestranne pouzit, tak som to doteraz nedokoncila. Ale toto by bola dobra motivacia, ak by ste mali radsej zaujem o nieco taketo.
Zalaminovat mozem dat, nie je problem.
Tak toto je moc pekny napad, pekne tema...Super. 🙂
@kvojtanikova ale ved to nevadi, ze su po 100 ks za taku cenu 🙂
@nika.r mne sa asi tiez paci viac prvy napad, no nech sa aj ostatne vyjadria 🙂
@nika.r aj mne sa viac paci ten so zvieratkami a ich potravou, ak mozem, hlasujem za tento navrh, aj ked aj ten druhy je mily.
@angika no ved mne nevadi cena, len co potom so zvysnymi sackami - uz viem, budem ich pouzivat na mrazenie potravin, alebo si ich odlozim do septembra ked moj syn nastupuje do skoly - prvakovi sa urcite na nieco zidu🙂
Dobre, urobim zvieratka, dam zalaminovat. Tuto aktivitu mam aj odskusanu na mojom synovi, tak verim, ze sa s niu vyhrate rovnako pekne ako my. 🙂
Farebne skaly ma tak zaujali, ze sme dnes nabehli do hornbachu po zopar vzorkovnikov a idem hned povystrihovat, co na to zajtra detuchy povedia. 😝
@pusinqa pisem z ipodu a zatial netusim, ako sa tu davaju linky 😅 ale bolo to v prvej teme a slo o to, ze dieta ma papieriky farieb v roznych odtienoch a ma na podlozku poukladat od najsvetlejsej po najtmavsiu alebo opacne jednotlive farby. Cize musi zaradit napr. svetlozelenu do kategorie "zelene" a tiez sa uci rozlisovat intenzitu farieb.
...odpovede pridavajte uz sem, prosim.