Všetko ju baví, ale len chvíľku. Akú hračku jej kúpiť?

vrabcek154
21. júl 2011

Ahojte mamičky, ako motivujete vaše babatka, ja sa musim mojej stale venovat, všetko ju bavi, všetko chce vidiet, ale nič ju nebavi dlho, mate nejake tipy na hračky, atd u vašich babatiek, budem rada ak napišete, dakujem

kvojtanikova
21. júl 2011

@vrabcek154 ahoj, nasa si rada "cita" - dam jej nejake letaky (taky maksi papier) alebo baliaci papier na kvety, ten dobre susti a mala si to "precita" tak ze to roztrha na male kusky a hra sa s nimi - len treba byt pri nej, ak by nejaky skusala dat do pusy, treba ju hned zastavit. Rada aj bucha lyzickou na misku - ma taky plastovy riad co z neho jedava a vzdy ked doje, umyjem ho, a vratim jej ho na hranie - vydrzi aspon 10 minut do toho mlatit. Potom trenujeme plazenie - ukazujem jej hracku a snazim sa ju motivovat aby za nou liezla ale to nam moc nejde, lebo jedine plazenie ktore ako-tak zvlada je dozadu, co ju frustruje lebo ide od hracky dalej a nie blizsie. Radi tancujeme - pustim detske CD z radia a nosim ju narukach a tak tancujeme rozne styly - valcik, moderne... atd. Mas pravdu, treba sa jej venovat, tiez mam uz toho obcas po krk, tak ju obcas vezmem tu k pocitacu, sedi mi na kolenach a bucha rukami po stole. Dlho ale nie, lebo pocitac vyzaruje elektromagneticke vlny - inak ona sa mi zakazdym pri PC dobre vykaka - tak mozno to je fajn, take ziarenie 😉 😉

gledis
21. júl 2011

moja zbožňuje takú šušťavú knižočku pre najmenších stále ju pozeráme a ona komentuje každý obrázok, dosť sa na nej nasmejeme, potom sa chodíme dívať do zrkadla tam sa na seba rehoce, alebo jej spievam a babka jej rozpráva všeliake tie decké riekanky to má rada, hrozne sa teším keď na nej vidím každý deň nejaký pokrok, keď vyslový novú hlásku alebo sa už začala nahlas smiať a už vôbec nechce ležať, keď sa má čoho chytiť hned sedí

ttrrinitty
21. júl 2011

@vrabcek154 naša ked bola v takom veku ako tvoja malá,tak sa rada hrala v cestovnej postielke,tiež rada "čítala"máme také tie penové a šuštavé knižky,to ju bavilo,neviem ako vy,ale my sme okolo pol roka už používali chodítko,tak aj to ju zabavilo,od malinka má rada hudbu a tanec,hned na nu reagovala,tak sme "tancovali"to nám zostalo aj do dnes 🙂 potom tie všemožné zvukové a hudobné hračky,s tým sa mi pekne prehrala v postielke,ale aj tak najlepšie obsedela len vonku v kočíku 😀 proste v tom veku som bola celá jej 😀 je to asi taký vek,v ktorom už tie dietky začínajú skúšat a treba sa im venovat,motivovat,nechcem strašit,ale u nás po tom pol roku prišlo obdobie v ktorom mi už ani v kočíku nechcela hačkat,lebo už by chcela chodit,tak pekne sme chodili asi od siedmeho mesiaca za ruky,od piateho v chodulke a to ked sme ju tam položili prvý krát,tak išla ako neriadená strela,trvalo to až pokým sa nám nenaučila sama chodit a to mala presne rok,takže vtedy nás iné nebavilo,či vonku,či vnútri,len chodit,chodit chodit,lozenie ju nejak nebavilo,bolo to pre nás náročné obdobie,ale zvládli sme a nebránili sme malej samostatnému a prirodzenému vývoju,skor sme sa ju snažili motivovat,ale nie silit 🙂

mamabiba
21. júl 2011

Pri mojej prvej som sa nezastavila. Tiež ju všetko bavilo tak na 10 min a to iba keď som bola pri nej. Akonáhle som išla preč tak spustila neskutočný rev. To trvalo dosť dlho. Vtedy aj mne to liezlo na nervy a závidela som kamoškám, ktorým deti bez problémov vydržali v ohrádkach a podobne. každé dieťatko je iné a každé vyžaduje inak pozornosť. Uži si to s ňou kým môžeš, pretože teraz má moja 7 rokov a lieta iba za kamarátkami a ja už som dobrá akurát tak na jedenie upratovanie, pranie a žehlenie 😀 .

vrabcek154
autor
21. júl 2011

a mozem ju dat uz do sportoveho kocika, este som to neskusala ale ved bude mat o 2tt / - 5. augusta 6 mesiacov, ju ta priputam a bude sa pozerat, lebo ona v kociku nikdy neoblezala, pospinka 30 min a potom na ruky....
Musim obstarat nejake cd s hudbou, a nieco nove, lebo vidim, ze uz skusa. Mozem ju uz dat aj sadat ???? ona ked je na mojich kolenach, tak sa hrozne ohyba v chrbatiku a natahuje sa za vsetkym, len nechcem jej ublizit.

lleniak
21. júl 2011

@vrabcek154 moj sa v kociku najradsej vozi na brusku (sportovy, da sa odzipsovat strieska, takze ma vyhlad). inak sa vozi v kociku na pololezato. lezi, len ked spi. no a zo zabavy je najlepsie sledovat brata, ako sa hra...a ked nie je brat, tak akekolvek ine deti. takze alebo ideme my na navstevu, alebo navsteva k nam. a uz sa mu paci aj na ihrisku - zasa tam pozoruje deti. doma by najradsej ani nebol.

usiko
21. júl 2011

@vrabcek154 ahoj, my sme uz v skoro 5 mesiacoch boli v sportaku, lebo v hlbokom plakala,lebo nevidela dookola...tak sme si to odkonzultovali u 2 lekarok a dali sme, ved co sme mali robit....2 hodiny vonku s placucim dietatom mne nevadilo,ale nie je to dobre pre dieta....

Sadat sme ju dali teraz az ked mala asi 8 mesiacov, ked uz sa vedela sama udrzat v sede....nedavali sme ju sadat tak, ze pola podlozena vankusmi.....takze ak sa snazi tak ju skus posadit, ale o nic neopierat, lebo sa jej moze pokrivit chrbtica.....a okolo nej,tak cca 2-cm od nej porozkladaj vankuse, ze ked by spadla, tak spadne na vankusik....nasa asi 3 dni padala a potom uz nabrala rovnovahu a odvtedy pekne sedi a hra sa.....tuto to je na fotke....je to lacne,jedna sada v draciku cca 7 eur a je to velke...je to sice pre deti od 3 rokov, ale pre nu je to neprekonatelne.....

A tiez sa nam osvedcili dieta zabavit aninie takhrackami ako predmetmi dennej potreby, samozrejme bezpecnymi, napriklad zavreta plastova flasa, ponozka na mobil, kabelka ktoru nenosim...platovy poharik, vrchnaky od detskych cumlovych flias a tak.....

davaj ju na brusko...joj a co ma napadlo: my mame od davna kupene take puzzle na zem, to zlozis, je to 10kusov, kazdy okolo 30 cm...my mame 3 sady a z nich vyskladane 2 velke podlozky, jednu u nas,jednu u mamy...a malu na to posadim a cele hodiny dokaze stravit tym, ze to rozobera,zuzle, preklada a tak

ttrrinitty
21. júl 2011

pokým sa malá na to necíti,sedkat by som ju ešte samu nedávala,ešte má čas,ale ak si to vyslovene žiada a hravo zvláda,prečo nie,ona vie najlepšie na čo sa už cíti,a ty to musíš vediet určite tiež 🙂 športák sme používali tak od šiesteho mesiaca,takže podla mna už kludne možete aj vy,určite sa jej v nom bude páčit už viac ako v hlbokom,a to gumové puzzle máme tiež,dokonca dve,slúži to ako dobrá podložka pre bábo,aj ako hračka.skladačka,myslím že by ste to mohli skúsit 😀

kvetinka211
21. júl 2011

@vrabcek154 ahoj, to je asi take zle obdobie a treba len vydrzat ... nas bude mat 6 mes o par dni a posledne tyzdne su teda fakt hrozne, vecer odpadavam vycerpanim ... takmer vobec cez den nespal, zrejme k tomu pomohli aj tie horucavy a len neustale hladal sposob ako si niekde ublizit ... nebavili ho uz hracky, basnicky, pesnicky, iba kable, zaclony, zastrcky a pod. ... mame to trosku skomplikovane aj tym, ze uz paradne rychlo lozi a snazi sa stavat na nohy, sedenie mu ale este nejde, ak ked uz dava prve pokusy. dnes bol prvy den co sa ako-tak pekne hral, dufam ze zajtra tak pokracujeme 😉

babareno
21. júl 2011

Tak tak velmi vycerpavajuce obdobie okolo pol roka, aj my to tak mame, no treba len vydrzat. Moja mala v tom veku bolo relativne kludne dieta a viac menej sme cas travili vonku, nuz jej brat je trosku ine susto 😝 , plazi neskutocne rychlo a najviac co ho zabavi je moj mobil s hudbou.Chvilu sa mu paci aj ked sa s nim hra sestricka, no to ho rychlo prejde, pri lozeni zhodi vsetko co mu pride do cesty ....klasicke hracky vhodne pre dieta v jeho veku ho nebavia.Dnes sme mu kupili choditko, tak aspon to nachvilu skroti nase torpedo 😉 😀 .

ju11i
21. júl 2011

@usiko prosím ťa, kde si kúpila penové puzzle na zem?

sisaha
21. júl 2011

@ju11i maju ich hocikde: Tesco, Dráčik, takmer každý obchod s hračkami

ani_sama_neviem
21. júl 2011

@usiko joj aj nasa mala je terza velmi ziva nic ju dlho nebavi nudi sa staale cche vymyslat chodit by mi chcela stoji v postielke s oporou ruk samozrejme a tie puzzle skladacie super napad! Zajtra normalne zbehnem do dracik vdaka :D

ju11i
21. júl 2011

@sisaha ja viem, že ich mávajú v rôznych obchodoch. Ale bojím sa, či náhodou nebudú zdravotne závadné. Na internete niektoré mamičky písali, že kúpili puzzle a potom ich vôbec nepoužívali, pretože zapáchali...

sisaha
21. júl 2011

@ju11i tak ono kazda umelina trochu zapacha.. dolezite je nekupovat to u cinana a aby to malo na obale oznacenie CE.

ju11i
21. júl 2011

@sisaha ďakujeeem🙂)) o tom označení som nevedela 😅

usiko
21. júl 2011

@ju11i ja kupila v Draciku, a nesmrdi....sa mi zda ze je to cesky vyrobok....ale to sa milen mari......ale je super...

usiko
21. júl 2011

@ani_sama_neviem urcite skus, ja jej to skladam tak 10x denne,lebo len co ju tamdam, ci uz na brusko, alebo do sedu, tak nic ine ju nezaujima, len toto zacne rozoberat...dostat rozne varianty,cisla, pismena, dopravne prostriedky, zvieratka, my mame 3, okrem pismen/..... a najlepsie su zvieratka,lebo tie maju take 'oci' - male dierky,asi tak do 1cm a mala prisla na to, ze ked tam strci prstek,tak to vytiahne a lahsie sa jej rozobera...no...budes mat postarane o pokoj....

ani_sama_neviem
21. júl 2011

@usiko hehe no dufma ze ju to bude bavit 🙂 skocim do dracika a budem informovat ze ako to zabralo lebo toto bodibe je fakt narocne podla mna apson lebo vsekto by chcela skumat len este nevie ako na to tak musi sa byt astale s takym mimcom a 100percenetne sa mu 24 hod denne venovat :/ :P

ju11i
21. júl 2011

@usiko super, skočím do Dráčika pozrieť, či majú🙂

kdezee
22. júl 2011

inak mojho v 6tich mesiacoch bavila taka hracka s rolnickou..vyzera ako taka co sa kupuje mackam :D a ked do toho strcil tak sa to odkotulalo a hrkalo tak sa mu to velmi pacilo..vtedy uz ale stvornozkoval...

zivika
22. júl 2011

toho nasho len ovladace, kabliky, kvety, ktore som uz pre istotu odstranila 🙂 a uz mame precitane (roztrhane) vsetky letaky a casaky 😀 a hracky sme aj zatial prestali kupovat, lebo len chyti, kukne a zase ide po spominanych veciach 🙂 ale ta skladacka sa mi pozdava, pojdem ju tiez kuknut