Učiaca veža - za a proti

andreasv
9. nov 2022

Ahojte, osvedcila sa Vam uciaca veza zakupena pre Vase dieta?
Ak ano, ktory typ alebo je to jedno..? Ak nie preco?
Osobne ju uz dlhsie zvazujem pre nasho aktivneho 1.8 r. syna. Kedze sa vsak nejedna o najlacnejsiu zalezitost budem vdacna za kazdy nazor. Dakujem

hilda08
9. nov 2022

@andreasv za mna urcite Ano, staci uplne jednoduchá bez kadejakých “hlavolamov” po bokoch. My sme si spravili budgetovu z dvoch prvkov z Ikei, u nas najvyuzivanejsia vec

patka06
9. nov 2022

Za mňa zbytočnosť, ktorá zaberá miesto a nie je práve najlacnejšia

alanko20
9. nov 2022

U nás nemala úspech a išla.z domu preč.

tinka8301
9. nov 2022

@andreasv manžel našiel postup na webe ako ju urobiť a teda u nás má zatiaľ úspech (dcéra má 14m). Vylezie si tam hocikedy len tak, aby sa mohla popozerať po kuchyni, nemusím ani nič pripravovať a má to asi z časti aj ako preliezku 😀

galganka
9. nov 2022

Dve deti bez nej prežili. Stáli na schodíku, alebo stoličke. Pred časom som jednu dotrepala z burzy, lebo bola za smiešnu sumu, reku skúsim a v najhoršom ju predám, či darujem. A zrazu ju používajú doma všetci. Od najmenšej, dva a pol ročnej, krorá si ju sama presúva, cez 8 a 9 ročných, ktorí konečne nelezú na linku, keď chcú veľké poháre, alebo vykladajú umývačku... ja na ňu leziem tiež, keď dočahujem dačo z horných políc a minule som na nej načapala aj tata.

mamamasama
9. nov 2022

U nás dennodenné využite od 10 mesiacov. Ale to závisí aj od toho ako sa venuješ dieťatku. Či ho učíš samostatnosti, zapájaš do umývania riadu, varenia, pečenia. Syn má necelé 3 roky a už si ju krásne presunie kam chce. Umyje si ruky, berie veci, dokáže urobiť praženicu, krájať nožom, natierať maslo na chlebík a s asistenciou dokonca upiecť koláč, alebo palacinky. Za mňa to bola jedna z najlepších investícií pre dieťatko.

zuzkagg
9. nov 2022

@andreasv u nás tiež denne využívaná, mala má 2 roky a myslím, že ešte dlho ju využije. Suhlasim, že stačí úplne obyčajná, na ktorú si dietko vylezie, porobi čo chce, popozera, zlezie.. rôzne hlavolamy kúpiš aj samostatne za 5 korún, ale vežu ti zbytočne výrazne predražia.

annm81
9. nov 2022

My deti veľmi zapájame do domácich činností a u nás sa pri oboch deťoch absolútne osvedčila. Manžel ju vyrobil doma a využíva sa nielen v kuchyni, ale aj v dielni.

basska_b
9. nov 2022

Davam na stolicku klasicku pritocenu operadlom k linke. Rychlo sa naucili, ze maju davat pozor,,aby nespadli z nej... plus som stale pri nich. Mne to prislo ako predrazeny zaberac miesta

veronika3110
9. nov 2022

švagriná má a využíva doteraz (synovec má 4 roky) a pomáha jej vaľkať cesto, vykrajovať, variť, všetko v tom robí pri linke... ja určite tiež kúpim

denden77
9. nov 2022

mame, vyuziva sa denne uz skoro rok (mala ma 2r a 2m)

thoughtfulweirdo
9. nov 2022

Chvíľu sme mali, dcéra sa akurát snažila vyklonit cez to zábradlie a vypadnúť, nezaujímalo ju, že môže normálne zliezť 😄 oveľa väčší pozor už v roku dávala pri státí na klasickej stoličke. Mladšiemu sme už ani nezvažovali, sám si prisunie kuchynskú stoličku, vylezie a zlezie, ani ho už strážiť netreba v 1,5 roku.

zuzuliatko18
9. nov 2022

Jedna z najlepsich veci, drobec si ju posuva po kuchyni Sam, Kam potrebuje, ked mi pomaha, pekne je v nej aj pri papani. A to som kupila najobycajnejsiu a najlacnejsiu , bez roznych activity board a podobne. Uz je oblepena autickovymi nalepkami😁
Pre.mna najvacsie prekvapenia, ked
moj svokor (typicky starsi pan z dediny, ktory neuznava ziadne talafatky a zbytocnost) chvalil, ze aka super vec.

chadkroeger
9. nov 2022

za mna iba hluposť, ktorá zaberala miesto.

kleopatra114
9. nov 2022

Mame , pri druhom som ju ani nevytiahla z pivnice

baluinka
9. nov 2022

@andreasv kedze zom si presne nebola ista,ci to bude mat u nas vyuzitie, vyrobili sme si sami z ikea schodikov+stolceka, je to totalne easy,myslim si,ze to zvladne kazdy,aj menej zrucny domaci kutil. vyslo nas to celkovo do 40eur
a k vyzuzitiu- je to u nas stale vyuzivane,nie kazdodenne (velakrat radsej sedi na linke 😀),malá ma skoro 2r a myslim,ze to este par rokov kludne vyuzijeme..takze za mna ano,ak na to mate miesto

nerya
9. nov 2022

@baluinka tiež som. Spravila. Takúto, dnes máme už len spodné schodíky, naučil sa aj tak bez opierok 🙂

maribell
9. nov 2022

Za mňa snáď najlepšia kúpa hneď po kočíku 😅.. malý (2r 2m) ju využíva niekoľkokrát denne 👍

euka210
9. nov 2022

@andreasv moze to byt dobre. Moji vyrastali klasicky so stolickami a tak pomahali a dosiahli kde bolo treba.

evica17
9. nov 2022

Akože úprimne,za mňa zbytočnosť. Stačí ti stolička a tu si dieťa otočí a stojí na nej a pohode. A aspoň ti nič nezavadzia. A keď bol menší,tak ak som chcela že nech mi "pomôže piecť" tak som mu veci zložila na malý stolík pre deti a tam sme robili.

marianarem
9. nov 2022

@andreasv Ja som ju tiez zvazovala, ale nakoniec som maleho supla na stolicku a ukazalo sa, ze to plni rovnaky ucel. Raz tusim spadol za celu historiu, ale nic sa mu nestalo.