Učiaca veža pre deti

8. nov 2020

Ahojte 🙂
Máte niektorá doma pre deti učiacu vežu? Ako ste spokojné?
Pridáte nejaké foto ako vyzerajú?
Na čo sa sústrediť pri kúpe? A kde ste ich zháňali?
Vďaka 🙂

ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
8. nov 2020

U nás to bola dobrá investícia, syn ju využíva cca od 1,5 roka až doteraz, bude mať 3r. Kupovali sme od jedného pána cez net ktorý robí výrobky z dreva.

sofiia87
8. nov 2020

Mame ju uz rok a u nas je plne vyuzita. Dala by som si pozor, aby sa dalo polohovat, bola stabilna a bezpecna.

ckatka
8. nov 2020

My mame normálnu kupenu originál, žiadne podomácky vyrábané napodobeniny. Je to fajn používame to ešte aj teraz (4r), keď chce "variť" resp pomáhať s niečim co,robím na linke ja. V jednej polohe to funguje tak ze sa vie najesť pri stole akoby na vyvysenej stoličke. Nepouziva sa každý deň, ale my sme spokojní, využitá je aj bola.
Pozor si treba dať aby bola.dobre spravena aby bola.zakladna dobre ze sa to nebude ľahko prevracat.

karmen118
8. nov 2020

My sme kupovali vežu tu na bazáriku, využili sme ju pri staršej dcérke dosť, len teraz máme deti dve, ale zmestí sa tam iba jedno, tak aby nedošlo k úrazu je momentálne veža odložená, lebo sa na nej pretláčali. Naša nie je poľohovateľná na výšku, ale je stabilná a bezpečná z kvalitného dreva.

kiki9871
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. nov 2020

@nikpa mohla by som foto poprosiť?

autor
10. nov 2020

@ckatka môžem poprosiť fotku?

ckatka
10. nov 2020

Tam kde sú tie diery, sa dávajú tyčky ale to už nepoužívame. A stupienok sa da dat do 4 polôh. Momentálne je strašne špinavá, to si nevšímaj...inak je to taka smotanová biela, a po dvoch rokoch by sa ju možno už zišlo aj pretriet.
Nevýhoda týchto horizontálnych tyciek je ze dieťa po.tom.vie vyliezť ako po rebríku aj vyššie ako by si chcela. (Nam.je.jedno malý je šikovný a keď spadne oprasi sa a ide ďalej). Výhoda ze sa da polohovat. Sú aj také s vertikalnymi tyčkami na ktoré sice dieťa ako na rebrík nevylieZa ale zasa sa stupienok nedá dávať vyššie a nižšie.

nikiki29
10. nov 2020

My sme si niečo také vyrobili doma z IKEA schodíkov a pár kusov dreva. Slúži dobre, ale bez dozoru ho tam nenechávam. Používame ju pár mesiacov a obaja sme veľmi spokojní 😊

michala11111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michala11111
22. nov 2020

Ak mas zive dieta, ktore vkuse vymysla, tak nekupuj. My sme kupili pre rocneho. No on na to vylieza ako po rebriku, skoro vypadol. Zhodil ju. Takze som vkuse musela striehnut... Odlozila som ju a nepouzivam

andreatytler
8. mar 2021

@nikpa
@sofiia87
@ckatka
@karmen118
@kiki9871
@nikiki29
Ahojte dievcata,
Vy co ste spokone s uciacou vezou (alebo aj hocikto iny), povedali by ste mi prosim ci mate zive dieta alebo skor kludne? Len posledna prispievatelka pvedala ze veze nie su vhodne pre zive deti.
Uvazujem ze ju kupim ale neviem najst lacnejsou ako $100 a to je pre nas dost vela penazi na to aby to stalo v kuchyni. Nas 15 mesacny syn je velmi zivy ale aj zvedavy ze co robime na linke a stole. Vylezie si na stolcek (taky maly, jednostupienkovy) a nakuka a skusa veci aj uchmatnut. Aj na stolicku vylezie a odtial sa snazi vyliezt na stol. Preto sa bojim ze jeho bude velmi lakat vyliez na tu linku, ze sa neuspokoji s tym ze bude vo vezi... mame kuchynu blbo vyriesenu a na linke musime mat vela veci (hriankovac, miniruru, mikrovlnku, mixer, odkvapkavac na riad, dosky na krajanie, stojan na papierove utierky). Bojim sa ze on to vsetko bude chciet pochytat, a hrat sa s tym. Druha vec co sa bojim je ze tu vezu bude vyuzivat ako gymnasticku pomocku a bude sa na nu alebo z nej splhat zo vsetkych stran.

dusankomoj
8. mar 2021

Môj tiež používal Ikea schodíky a špekuloval😁 už sú preč,lebo on sa s nimi hrnul,ako buldozér keď niečo chcel z linky a ja som mala vkuse otlčene nohy.

nikiki29
8. mar 2021

@andreatytler ahoj, ja mám dieťa take niečo medzi, sem tam vymýšľa, ale keď sa zaujme tak vydrží na mieste. Prosunie si vežu kam sa mu páči, aj tam kde sa mne nepáči, skúšal z nej vyliezť aj na linku, keď stojí pri linke samozrejme všetko obchytkáva, musím napr. kanvicu posúvať mimo dosah. Musím ho často upozorňovať že nemá liezť alebo že tam nemá skákať, nakláňať sa dozadu.
Ale inak som rada, že to máme niekedy keď ho nič nezabavilo a ja som varila, dala som mu vlastné misky, varechu, nejaké strukoviny a hral sa celý čas kým som si kľudne nenavarila. Alebo robil obed so mnou. Snažil sa pomáhať.
No 100€ by som za to nedala 😅 teraz ma syn 2r a už bezpečne stojí aj na obyčajnej kuchynskej stoličke, zlieza si hore dole, tlači ju kam potrebuje, používa ju presne ako vežu.
Takže je to na tebe aby si zvážila či 100€ je hodné používania na pr mesiacov. Moja vyšla asi tretinu, viac to hodné podľa mňa nebolo.

sofiia87
8. mar 2021

@andreatytler moja mala tiez nie je najkludnejsie dieta, ale teda vo vezi vydrzi obstat, ale musim ju zabavit. Ma svoju krabicu s varechami, miskami a blbostami a to jej vzdy dam, pripadne mi pomaha. Jasne, ze ma dni, kedy v nej skace, vylieza a vesia sa na jednotlive tycky, ale vzdy som pri nej a upozornim. Vezu mam z tych lacnejsich, stala tusim okolo 60 eur a je v nej denne od 1 roka. Za mna to bola super kupa. Ale tiez by som napr nekupovala neviem aku drahu , strasne sa mi pacila Petinka, ale nebola som ochotna tolko zaplatit a ked vidim ako vyzera ta nasa veza, tak som aj rada 😂

juliet86
8. mar 2021

@nikiki29 posles foto prosim??

juliet86
8. mar 2021

@michala11111 a neplanujes ju predat? ;)

nikpa
8. mar 2021

@andreatytler my mame doma teraz uz vyse 3 ročného hyperaktivneho fesaka a veža je u nas snad 1,5 roka v kuchyni na čestnom mieste a dodnes neexistuje nebyt pri nom ked je na nej. My ju vzdy odtiahneme k stene kde nič nie ja a ked sa ju rozhodne prisuvat po dlažbe k linke alebo k stolu, je to počuť na celý byt takže uz vieme, ze tam musíme utekať. Inak z nej vylieza na linku, na stôl, docahuje si tak veci ale za mna je to stále bezpečnejšie akoby sa mal stavať na stoličku.

michala11111
8. mar 2021

@andreatytler ako som uz pisala za mna pre zive dieta urcite nie... Maly ma uz 18m tak som skusila vytiahnut znova, ze uz je rozumnejsi no 2x sa zacal po nej splhat a 2x na neho spadla a to mam za 130 vezu stabilnu, podpora z oboch stran... No on ma z toho rebrik... Pockam este rok ci uz nebude kludnejsi, no obavam sa ze nie...

michala11111
8. mar 2021

@juliet86 mozno aj hej 😉 bol by zaujem? No kedze mna vysla na 130 tak pod 100e nepojdem 😁 to este radsej pockam ci nahodou nevyrastie z tej vymyselnosti 😁

minimilan
8. mar 2021

Mám, som spokojná, máme ju v kúpeľni a vešiame tam župany. 😂 Dostal ju keď mal rok. Liezol po nej hore, až na linku, takže bez dozoru som ho nenechala ani na 10 sekúnd. Keď mal 1r3m, tak si pritlačil svoj jedálenský stolík k linke, postavil sa naňho a odvtedy takto fungujeme, keď mi v kuchyni pomáha. Na druhej strane, aj moja sestra má vežu pre deti. U nich maximálne vyťažená vec. 😊 Takže je to individuálne. My sme mali kúpenú z netu a sestra doma vyrobenú.

karmen118
8. mar 2021

@andreatytler ja mám obe deti živé, ale našťastie nikdy ich nenapadlo liezť po veži ako po rebríku, je spravená tak, že tú možnosť nedáva, tak asi aj preto. Dcérka ma rada pozorovala pri varení aj pečení, musela som ju ale zapájať, inak vymýšľala. Ako som už písala odkedy sú dvaja tak sa o vežu neskutočne vadili, vyberám ju len ak má záujem o varenie len jeden, alebo sa staršia uspokojí aj so stoličkou.
Synček je také šidlo vymýšľa vkuse, naňho treba dávať neustále pozor. On si vežu presúva kam chce a fascinuje ho šporák a gombíky na zapínanie plynu, čo je nebezpečné, takže bez dozoru nesmie ostať. Keď už sa mi varí na ohni, tak vežu odkladám na ležato pod jedálenský stôl, to isté ak nikto nie je v kuchyni. Postaviť si ju našťastie nevedia.
Čo sa týka lezenia na linku a pod...moja dcéra je na toto expert, ale nikdy z veže nevyliezala, ale zo stoličky na stôl alebo na linku to áno...a robí to doteraz, ak lašuje niečo pod zub 🙈, syn si zase pritláča stoličku k drezu a namáča všetko možné, muž sa už vyhráža, že stoličky priviaže reťazami k stolu 😅 príp. ho fascinovala kanvica, chodil ju zapínať a vypínať, ale to sme vyriešili rýchlo, proste sa dáva do elektriny len keď potrebujeme zovrieť vodu.
Takže deti aj keď vežu nemajú, tak sa rýchlo vynájdu a použijú stoličku, stolček...

juliet86
8. mar 2021

@michala11111 chapem. moja je este mala tak pockam teda tiez ;)

ckatka
8. mar 2021

@andreatytler ja mam teda živého chalana až až. Keď sme mali na zemi matrac (24 h po kúpe sa "vetral") prisunul si k nemu vežu a skákal naň 🤦‍♀️😂
Ale zasa môj je Tarzan...vylezie všade a zoskoci, nemá problém...trojročný robil kotrmelce vpred aj vzad...
My ju používame aj na sedenie pri stole

andreatytler
8. mar 2021

@nikpa
@sofiia87
@ckatka
@karmen118
@nikiki29
@michala11111
Dakujem baby. Zlate ste ze ste mi odpovedali a poradili. Skusim sa pozrit ci niekto nepredava uz pouzitu lebo $100 je fakt dost. Ikea uz nepredava tie schodiky a videla som na internete ze ludia ich prdavaju ale tiez stoja $100... co akoze uz vobec nechapem.
A este sa opytam kedze niektore uz mate starsie deticky... myslite ze tym ze deti boli pri vas od malicka ked ste varili, maju teraz dobry vztah k vareniu a peceniu? Ja by som chcela maleho viest k laske k vareniu a peceniu, co je pre mna hlavny dovod preco uvazujem nad tou vezou. Co bol hlavny dovod pre vas? Chceli ste detom dopriat zazitok zo spolocneho varenia alebo to bolo skor pre vas, aby vas "neotravovali" a mohli ste si navarit.

ckatka
9. mar 2021

@andreatytler pre nás je to také multifunkčné...malý chce asistovať a zo zeme nevidí a zo stoličky som sa bála ze spadne. Rovnako tak si sám napusti vodu alebo poda niečo čo nedociahne. Deti chcú robiť všetko naozaj...nie len akože...