Sú korčule kačičky nevhodné?

16. okt 2022

Čítam, že deti sa odporúča ucit korčuľovať od 4r, kvôli kĺbom a väzivam. Myslíte, že tie detske kačičky sú tiež nevhodné? Ide o 3r dieťa. Máme rovno pod oknom klzisko, tak nás to láka. Viem, že má čas, preto to nesúrim,len som chcela vedieť či klasické jednoradové korčule sú to isté, ako dvojjadrové (kacixky), alebo ci sú tie kačičky vhodné aj pre úplne malé deti.
Nechcem niečo dobabrať a narobiť dieťaťu zdravotné problémy.

kittykat22
16. okt 2022

ziadne problemy nenarobis za par minut, neboj 🙂 Korculovanie je dobre od zaciatku na normalnych korculiach. Deticky maju take tucniaky ktorych sa drzia a posuvaju sa. Namiesto opory od rodica. Len neviem ci 3r dietata dokaze silou potlacit tucniaka a odrazit sa. Od 3r dokazu korculovat sportovo nadane deti ktore sa nicoho neboja. Ten zvysok skor place, maminka ich tlaci a je to celkom smutne pozerat :-/ Mozes skusit 1x, ci to dieta bude vobec bavit. U nas isli korcule od 5 rokov az.

autor
16. okt 2022

@kittykat22 no práve, tiež si myslím, že je lepšie učiť rovno na jed jednoradovych. Len tie odborníci fakt odporúčajú od 4r, takže radšej nie.
Pred rokom (2r) na kačičkach bola chvíľu a veľmi sa jej páčilo. Preto zvažujem, že ich kúpim. Len najprv chcem vedieť, či sú vôbec vhodné.
Cez leto sa dá kúpať, bicyklovať, kolobezkovat, hojdat, šmýkať, pieskovisko.... proste v zime nič, len prechádzky, ak nie je sneh. Preto som chcela aspoň tie korčule....

autor
16. okt 2022

Ale ako píšeš... tých 15min sem tam hádam neublíži? Asi ich kúpim , veď stoja pár eur

pribinak
16. okt 2022

Pre 4 ročne dieťa už nirmalne korčule, nie kacicky.

autor
16. okt 2022

@pribinak čítaš?

autor
16. okt 2022

@pribinak práve preto mam dilemu. Neviem, či jej kúpiť kačičky, alebo počkať ešte rok a potom začať rovno jednoradové ? Ma 3r

pribinak
16. okt 2022

Jednoradove, na väčšine klzísk je nejaká vec na tlačenie, dieťa jazdi za tým

kittykat22
16. okt 2022

ved kup kacicky a uzite si par minut slavy. Pokial ju to bavi. Nezabudni prilbu 🙂

joesvk
16. okt 2022

Kačičky sú strašne nepraktické. Furt padajú z topánočky.Moja skúsenosť.
Tiež som pre 4 ročnú kúpila jednoradové.Také rastúce s dieťaťom, ktoré sú aspoň 3 veľkosti, aby sme nemuseli kupovať každý rok. Aj tak počítam s tým,že sa bude držať niečoho a maximum hodinku sa občas povozí.

nwnw
16. okt 2022

Kup rovno normalne. Nevydrzua deti hodiny v tom. Len tie kacice su taka medvedia sluzba jak pomocne kolieska na bike. Nic sa nestane za tu chvilu s klbami. Na klziskach byvaju take tucniaky alebo konstrukcie na tlacenie pre malych