Ahojte, s muzom uvazujeme, ze našmu 3rocakovi na narodeniny (jeseň) dáme niečo s "nádychom" športu.
Aby začal rozvíjať pohybové aktivity, alebo teda aj hrubú motoriku, napadlo nás kúpiť mu malú detskú hokejku s nejakou loptičkou, žeby s nou skúšal pracovať. Avšak bývame v byte, outdoorove veci sa veľmi robiť nedajú.
Viete mi prosím poradiť, ze co by bolo vhodné pre takéhoto chlapčeka? Alebo pripadne, ak máte skúsenosť s tou hokejkou vo vnutri, ake veľké je riziko ze dačo roztrieska? 😂 Alebo aj variant na vonka, okrem futbalovej lopty..
Nasa ma floorballovu hokejku, je to lahke, plastove a nebojis sa ze s tym cosi rozbije 🙂 Rada s tym hrava hokej s tatom.
@martul zatiaľ sa nevie nejak relevantne vyjadriť, ze ci sa mu nejaký šport paci, ked niečo vidí napr. v televízore. Chodíme veľa vonku, tam funguje pochopiteľne najviac na ihrisku, občas futbal ka, lietajúci tanier hádžeme, odrazadlo. Neviem co by ho takto oslovilo, ale hlavne co by mohol robiť aj doma..
@smajliica toto je dobrý nápad 🙂
@martul krúžok? Tak malé dietko mi nikde nezoberú, najskôr od 5tich rokov.. Ani v škôlke ešte nemá žiaden krúžok lebo je v najmenšej triede.. Zato chcem zacat doma s dacim..
Trojrocne uz bezne chodia na gymnastiku, balet, plavat. V 4roch zacinaju hokejisti, 3-4 rokoch krasokorculiari. V 3-4 rokoch uz moze ist do pripravky na karate/judo atd. Nekupovat ziadne rarohy. Nemusi to byt stale len organizovany sport v oddiely. Chodte von, pravidelne plavat, skakat, kupte bicykel, ak este nema, a naucte ho bicyklovat bez pomocnych koliesok. Tam ma motoriky az az. Jedno co mu do bytu kupis, aj mäkkou loptickou ti moze zdemolovat cely byt. My mame velky dom a taketo blbosticky sme nemali a nikdy by som to ani nekupila.
odrážalo už na dvoch kolesách.
Ja by som dala na von korčule na ľad, hokejku a začala chodiť sa korčulovať, bude zima, možnosti sú. To je fajn, ak dieťa sa to naučí. A na dnu asi nie také náčinie, možno napríklad tá stolová hra futbal, nič nezničí a zároveň si precvičí motoriku, reakcie.
Nesuhlasim, ze rak male dieta ti nikde nezoberu. Moje deti chodili napr. od pol roka na plavanie, od 3 m baby balance. Ako 2.5 rocny syn skusal aj baby yogu, od 3r gymnathlon.
Ak chces dieta podporit, tak urcite nieco v okoli najdes.
Kde žiješ? Napr v BA je mrte krúžkov pre 3. ročne deti
Plastovú hokejku by som kľudne kúpila, teda 2 aby ste si mohli prihrávať a k tomu maly plastový puk
Zas take malé dieťa nemá takú silu aby ti niečo doma zničil
Bežne sú krúžky všelijaké pohybove od 3 r.
@pribinak normalne v obyvacke na stene. A oni sa nehrali so ziadnym pukom. Pozerali telku, keden mal nieco male plastove v ruke, hodil to druhemu, ten to nechytil, odrazilo sa to od steny (asi, uz si presne nepamätam od coho mit to vravela) a odtial rovno do stredu obrazovky. Tiez zalezi ci tu chodbu v tom byte maju a ak ano aku velku. Hokej, futbal a podobne srandicky sa nehraju v byte. Nech mu kupi mensou zinieku a nech robi kotule v detskej izbe.
Čo ho baví, keď sa rozprávate alebo keď vidí v telke nejaký šport, nedá sa zistiť čo by ho bavilo? Ja by som mu kúpila ,, obyčajnú " nejakú hračku. Na rozvíjanie športových aktivít by som ho prihlásila na krúžok.