mamičky dajte tipy na nejake spoločenske hry ,lebo v obchodoch je ich tolko,chceme niečo čo by zaujalo aj dospelych aj synčeka ,niečo logicke .Pačia sa mi aj tučniaci na lade ,len neviem či to nieje blbost.dakujem za tipy 🙂
@bonaqa2013 moja je tiež na to namotaná z reklamy, tiež si myslím, že je to hovadina, doteraz som jej tvrdila, že je to až od 6 rokov, šesť už mala, tak nemám žiadnu elegantnú výhovorku,
@babulka82 u nás fičí klasické človeče, pexesá, teraz rozmýšľame nad twisterom, na logiku je výborná VESELÁ FARMA http://www.albi.cz/hry-a-zabava/vesela-farma/
@babulka82 o čom je tá veselá farma. ako dlho sa hrá?
@bonaqa2013 ja neviem zle si poslala prispevok 😉 pisala to rakywanda. Ale vyzera to ako nejaky hlavolam je tam napisane 10min.+
@bonaqa2013 klikni si na ten link, máš tam pravidlá hry, video
my sme minuly rok z tohoto kupovali abeceda v kocke a velmi sa jej to paci, casto to hravame, je pri tom kopec srandy a teraz planujem kupit tu matematiku v kocke http://www.dracik.sk/hladanie/?query=kocke
@babulka82 u nas je suverenne naj Dixit.. Sice to nie je nejaka straslivo logicka hra, ale je zaujimava, kreativna a tie karty su velmi pekne.. My sa tolko nasmejeme pri nej.. A je super, ze nie je ani prilis dlha, ako niektore hry, ale tak akurat, resp. da sa skoncit kedykolvek...
Z logickejsich, resp. strategickych mame Carcassone, aj mensie dieta v pohode pochopi.. A ked bol syn mensi, tak sa rad hral Castle logix - to sa vie hrat aj sam, je to taky hlavolam stavebnicovy. Treba kupit hned tu tazsiu verziu, ak je dieta logicky typ..
ahojte, zaujala ma tato tema, kedze riesim presne tan isty problem.
Ja som detom (dcera - 7 rokov bude mat v jan. 2016 a syn 4 roky) kupila V KOCKE - OBRAZKY a ABECEDU. Hrali sa s tym u kamartky a aj mne sa ta hra pacila. Planujem kupit este MATEMATIKU.
Potom sme dcere kupili Monopoly junior. Syn si prosi tych tucniakov, tak neviem ci mu ich veru kupim, ked tu citam take recenzie🙂
Odporucane nam boli este:
UMI PRASE LITAT
BOMBA
CINK!
Tak uvidime, co si este dokupime 🙂
@rakywanda
@nellynka inak naši mali v školke aj Tik Tak Bum a to sa mu velmi pačilo.http://www.svet-hier.sk/spolocenske-hry/tik...
super hra, ktorú moje deti casto hraju je Monopoly Junior. A tych tucniakov prinesie tento rok jezisko, ale to je hra pre jedného a nie je to blbost, je to na logiku dobré.
tik, tak, bum - smiech, zabava, rychle reakcie, pohotovosť a premyšlanie
bang! - skor pre chlapcov
Dobble - to bavi snad kazde dieťa a ja to rada hram s deťmi.
,,seria,, matematika v kocke, abeceda v kocke - rozvija pozornost, pamäť mame to doma hravam s dcerou, su tam take presypacie hodiny tak je to aj ,,napinave,, (ako guma na gatiach, ale ak vie človek urobiť atmošku tak to je adrenalin 😀 😀 😀 či to stihne)
303 hier - tam je ,,všehochuť,, klasikcých hier ako človeče, mlyn, domino, mikado, kocky...
Cink! - hra sutaživa, na postreh, rýchlosť...
Osadníci z Katanu - na miesto hry na PC, tablete ako su tie ,,dedinky,, tak toto je taka strategicka hra, ktora bavi aj dospelých aj deti - osidlovanie.
Activity - to je tiež fajn hra - rozne sposoby vyjadrenia pojmov - kresba, pantomima
Je toho vela prevela roznych hier a niekedy aj ,,blbe,, kvarteto alebo Čierny Peter vedia urobiť taku atmošku a hru ze deti su spokojne...ja som nakupovala hry do ŠKD pre deti - vzdy som im doniesla letak z Dračika, Alltoysu nech mi povedia ktore hry chcu, čo si myslia ze čo by ich bavilo, čo maju doma a nejako sme to ,,vyskladali,,. Hlavne treba motivovať - človek moze mať aj hru neviem aku ale treba jej urobiť ,,promo,, a ked hra s deťmi aj dospely tak to je plus.
Moja dcera ma 7 rokov a super hra je activity junior, potom moje prve slovensko, duble, speed cups,tik tak bum , duch,bomba
@babulka82 väčšinu hier o ktorých písala sardinka335 máme aj my (7r. syn a 9 r. dcérka) a teraz zase vytiahli po čase hádaj kto? - ak nemáte, tak odporúčam🙂 je to hra pre dvoch hráčov a my máme tú elektronickú verziu (máme ju tuším už dva roky🙂) ... cink zatiaľ nemáme...ale dostanú teraz na Vianoce tik-tak-bum- junior, keďže synátor ešte nevie poriadne čítať (je prvák), activity sme hrali u starých rodičov a je to super, hlavne keď je viac detí/ľudí 🙂 ...
u nas kocky vedu, aj ked nasi maju tu historiu a svet, tak ich to velmi bavi, maju 5 a 7 rokov, ale vedia uz citat a 7 rocny sa to hrava casto aj sam
@sardinka335 veď práve -že deti sa samé hrať nechcú, resp, sa pobijú. a ja nato moc času nemám.
@blcha aktivity - je OK doporučujem. Ale moje Slovensko je až od 12 - 15 rokov. Aspoň mi to tak predavačka tvrdila.
@babulka82 mam7 a 10 rocne baby, maju rady Monopoly Junior, aj mala s nimi pocita, je to logicke a uci sa aj matiku 🙂 s tou vacsou. Inak Tucniakov mame, ta mensia to miluje, je to velmi logicka hra, pohram sa aj ja s mm 🙂, cize ja nelutujem, ze sme to kupili. Tiez mame taku rodinnu hru Quirkel, ta je super-su to drevene kococky co sa ukladaju bud podla farieb alebo podla vzorov na nich, velmi logicka hra pre celu rodinu a aj ta nasa najmladsia to v póhode pochopila. A tiez je dobre Bludisko, kde sa posuvaju take karticky a ulohou je dostat sa na urcite body vytvaranim si vlastnej cesticky, tym ze posuvas tie rozne karticky....ale ako pises, tych hier je velmi vela a kazdeho zaujme nieco ine 😉
@bonaqa2013 pobiju?? no tak ale potom tam dospelý byť musí..ja to chapem - zial niekedy musim nechať tu kopu zehlenia, nepozerať na ,,bordel,, a ist sa im venovať...u mna je to o to horšie ze ,,zial,, na nas plati to ,,kovačova kobyla chodi bosá,, lebo v ,,robote,, sa hravam s ,,cudzími,, deťmi a doma sa mi uz tak nechce hrat s vlastnými. No teraz som znovu na RD tak musim sa polepšit.... 🙂
Opička hop je pomerne jednoduchá a baví dlhšie než jeden večer a cenovo nie je predražená 😉 www.rajhraciek.sk/opicka-hop-p18661
u nas ficime vsetci vratane maleho na lupeznikoch, investorovi, dostihy a sazky, aktivity, aj aktivity junior, sedma z kriza a cerven berie, cierny peter, - toto hrame najcastejsie. teraz na vianoce dokupime tik-tak bum ma zaujalo a scrable
@zuzka1. scable nie je pre deti - to je pre dospelých resp. od 15+
aj keď že vraj je to super. Ja to chcem pre deti len ešte musím počkať kým budú mať aspoň 12 - 15r.
@blcha
@bonaqa2013
@dorka159
@zuzka1. kočky dakujem krasne za napady ,určite z toho niečo vyberieme 🙂
@sardinka335 prosim o čom je hra Dobble?
@babulka82 to čo si menovala je hovadina na entú. Moje deti vo veku 6 a 8 rokov to vôbec ale že vôbec nezaujalo. Tá hra stojí okolo 15 e a viac, ale stačilo by jej aj 5e.