ahojte viete mi poradiť na dlhe večeri spoločensku hru pre 6ročne dieťa aby sme mohli spolu hrávať. dobble a cink už hráme dokola dokola a chceli by sme niečo dobre, overene už sa nam par krát stalo že sme kupili a navodu sme nerozumeli ani dospelý
@lintu pripadne detske monopoly, scrabble, dostihy a sazky, clovece, bang...
@zlatuska123
Ja sa s 5rocnou dcerkou hravam Osadnikov, mame sice iba dospelacku verziu a ta je od 10 rokov, najskor ju to po chvili prestalo bavit ale cim je starsia tym je to lepsie, uz sa dokazeme hru dohrat dokonca, sustredi sa na ciel a trochu jej radim 🙂 Hram to s nou hlavne preto lebo ja mam tu hru velmi rada ale nemam partaka, tak si ho vychovavam 🙂
My hrávame Deti s Carcassone, to je celkom fajn. Ešte je od 5 rokov aj detská verzia Moje Slovensko, to ale naša v 5 rokoch ešte moc nevedela, musíme veru skúsiť zas tento rok.
BLA BLA BLA, je to od viac, ale je to super pre precvičovanie reči a ešte SCRABLE, ale tan klasický stojí majland kúpili sme tento a je super http://www.tpd.sk/katalog/hracky/spolocenske-hr...
My vymyslíme slovo a syn ho posklada. Učíme sa aj zabávame.
Opäť by som rada obnovila túto tému, čo by ste odporučili pre 7 roč.chlapca? Má i staršiu(skoro 10 roč.)sestru. S tou by sa hral najčastejšie, ďakujem za tipy🙂
@zuzanaf u nas su populárneDobble, Duch, labyrint, twister.
@filmuska_01 Ďakujem, dobble máme, zbytok pozriem🙂
@zuzanaf bang :D ale ne, skor ten duch asi aj, na postreh a sustredenie sa, a mne sa teda pre taketo deti velmi dixit paci
@lintu u nas zaujimave, clovecko nervacila mala, ked prehravala, ked bola mala... ale ine hry, aj zatazujuce oproti clovece boli ok :D
mne sa aj domino paci napr. ...je aj take trimino ...teda neviem ako sa to vola :D
@stankapk osadnici su super tiez :D ale aj carcassone
Toho Ducha tu spomínajú viaceré, skúsim pozrieť. Človeče, Dobble, Dostihy máme. Ďakujem za rady.
Píše redaktor Jakub>
@zlatuska123
Napríklad Želví závody, Dobble, pre 5+ mám skúsenosť,že deti milujú jednoduchú hru Príšerky zo skrine.
Na spoločesnké hry,ako aj radu,ktorúsi kúpiť odporúčam obchod ihrysko. Hrozne moc ho chválim aj tu na fóre, ale oni sú v SR fakt asi jediný obchod, ktorí sa tomuto do hĺbky venuje.
@lintu
z tých klasík by som toho veľa pre deti neodporúčal. Našťastie už existujú kvalitnejšie hry než hady a človeče.
V skratke, čo sa dieťa pri podobných hrách naučí? Počítať čísla na kocke a pohybovať podľa nej s figúrkou?
Na to je kopec iných hier, aj takých kde sa hráči môžu aj nejako rozhodnúť a nie ej to celé od začiatku iba o náhode.
ľudia len majú problém naučiť sa nové hry, ale tá investícia trochu času sa naozaj vyplatí 🙂 A v dnešnej dobe sú na internete video-návody ako sa to má hrať a všetko je pekne preložené.
@misaelka
To isté ako predošlá výčitka. Monopoly a dostihy sú tiež dosť zlá hra. Aj ja som ju hrával ako dieťa, ale ruku na srdce, koľkokrát ste tie hry aj dohrali? Akože fakt že skrachovali ostatní hráči a vyhral len jeden? Väčšinou to ľudia po 3-5 hodinách nudného opakovania vzdajú, v lepšom prípade povedia, že sa to dohrá nabudúce, nechajú to rozložené na stole a pri najbližšom upratovaní sa to zloží do krabice. Nikomu sa k tomu nechce znovu sadať. Už tu máme pokročilé spoločenské hry, ktoré mysli aj na hraciu dobu a majú to na boku krabíc napísané 🙂 A nie sú až také nudné.
@ujanka
Ale osadníci sú aj tak až od troch nie? Skúste radšej dvojkovú verziu s kartami. Alebo iné dvojkovky pre mladších hráčov. ;)
@nuska
Odporúčam affiliate linky skryť za skracovač ;) napríklad bit.ly :D
@zuzanaf
Odporúčam im kúpiť kooperatívu hru, budú s aučiť spolupracovať a nie hrať proti sebe. Jednoduchšia (na krabici je 10+) je Záchranári, ale tú hru som bezproblémov naučil na hracích akciách nespočetne veľa detí čo mali 6-7 rokov. Prípadne zložitejšiu hru- pandemic.
@filmuska_01 Labyrintov je viac, ale všetky sú dobré, aj ten magnetický, aj ten kde sa posúvajú chodby a neustále sa mení.
@celasapremenim Presne to s človeče, čo som písal vyššie. celá hra je o náhode, hráč sa pri tom nič neučí.
@vlcatask - moje dieťa sa ešte pred 3. narodeninami na Človeče naučílo počítať do 6 - nie vymenovať čísla od 1 do 6, ale reálne počítať, a Človeče bola jeho "best" spoločenská hra veľmi dlho. Doteraz ju má rád, dokonca si rád zahrá aj tie obrázkové verzie rôzne.
Pri Človeče sa nič nenaučí? No neviem, podľa mňa stačí už i len to, že má šancu sa naučiť prehrávať a to, že aj v živote sa dejú aj náhody, ktoré nemôžeme ovplyvniť, ale môžme si vybrať, ako sa ku nim postavíme. Väčšie deti sa môžu naučiť trochu taktizovať, kedy ktorého panáčika posunúť a pod. No a hlavne sa asi pri hre zíde buď rodina alebo kamaráti a spolu sa zabavia, zahrajú, strávia čas, to je asi podstatou spoločenskej hry 😉
A potom Dobble, to tiež majú radi. A Carcassone - to tiež zahrá 3-ročné aj 7-ročné. My máme ešte Slovensko - verziu pre 5+ - ale to je teda také, že ani v tých 6 rokoch to ešte moc nevedela, resp. mnohé otázky boli na ňu pomerne náročné. Sú tam síce 2 verzie, jedna pre 5+ a druhá tuším 8+ , ale ani tá menej náročná nebola podľa mňa pre také malé deti. Dlhšie sme ju nevyťahovali, teraz má dcéra 7, tak možno by už zahrala viac.
Duch je totálna blbosť.. Ubongo je fajn..
čo tak skúsiť klasiku? človeče, hady, pexeso, ....