Spoločenská hra na precvičenie sčítavania a odčítania do 100

kubko
28. nov 2016

Ahojte, viete mi poradiť nejakú super hru na zábavné precvičenie sčitovania a odčítania do 100? Dcéra je tretiačka a stále jej to ide nejako pomaly, neváha použiť na počítanie prsty. Našla som elektronickú hru na sčitovanie a odčítanie do 20, ale zdá sa mi to málo. Viete o niečom lepšom? Ďakujem

tyelde
28. nov 2016

Vyrob si sama, napr. Na karticky napises priklady, pouzijes hraci plan napr z rebrikov a hadov alebo inej podobnej hru, ak stupi na policko, taha karticku s prikladom, ak odpovie spravne pojde hore, ak nespravne dole... Napr 🙂

majolenka11
28. nov 2016

Super matematik

kubko
autor
28. nov 2016

@hettinka prosím ťa ak dobre chápem, je to niečo ako scrabble, len s číslami? A zvladol by to aj môj syn prvák myslíš?

hettinka
29. nov 2016

@kubko no neviem,a le existuje tuším aj verzia JUNIOR a tam to je jednoduchšie
náš zvládal, ale je talent na matiku, v 1. triede už rátal cez desiatku

danielsjack
30. nov 2016

existuje @hettinka má pravdu.

vlcatask
23. júl 2017

Píše redaktor Jakub>
@kubko
Funguje to ako scrabble.
Čiže v riadku je napr číslo 1 a 3, takže musíš za ne priložiť 4, lebo to je súčet. prípadne sa tam hrá aj s násobkami a podobne.
AK môžem odporúčiť, s mladším bratom mám overenú spoločenskú hru Adios Amigos. Niektoré deti si ani neuvedomujú, že pri tej hre počítajú, tak dobre je tá "matematika" skrytá, nie je to však počítanie do 100,

V prípade, že by sa vám to nehodilo, povedzte a zeditujem príspevok, aby tu nebol odkaz, ale písal som článok o hrách čo učia matematiku na PC a tablet: http://vlcata.dennikn.sk/6-videohier-ktore-nauc...