Ahojte planujeme kupit prvy bicykel dcerka ma 3,5 roka a pozerala som aj na nete nejake a rozlisuje sa podla velkosti 10,12,16 asi to treba vyskusat osobne podla toho aka je vysoka ale tak mozno mi poradite aky ste kupovali vy 🙂 dakujem
Ahoj moj syn bude mat 4 roky a dostal minuly rok tento bicykel. Ja som bola z neho nadsena je krasny,no moj maly prcek si to nemysli 😏 Nechce sa na nom bicyklovat,stale chodi na odrazadle. Myslim ze som spravila chybu, mala som ho zobrat do obchodu a kupit taky ako chce on. Tak pre buducnost si vybere sam.😁
Rozmyslam ze ho predam.
Ako @meusicka pisala - istotne by som odporucila zacat s odrazadlom (kriteria: zadna brzda a co najlahsie)
V case, ked som mala male deti ja, take bohuzial neboli.
Teraz ked vidim ten bezproblemovy prechod na bicykel deti, co maju znami (a zacinali na odrazadle) - az sa mi tomu nechce verit 🙂
My odrazadlo mame na nom fici poriadne :D ale chceme uz skusit ajalebo bicykel 🙂
My sme v 3rokoch kupili 16tku....syn ma teraz 5 a na vianoce dostane 20tku....
@martinka117 v cyklo obchode poradia najlepsie, aj si vyskusa, aby jej to bolo akurát, nech dociahne na zem, aj si vyberie, co sa jej paci, dokupi kosicek na plysaka a bude nadsena.
Nas maly strasne fical na odrazadle, potom bol nateseny z bicykla, ale prve dva dni hundral, lebo to je iny princip ( zrazu tocit nohami? 😀 ), tak ak by to nastalo u vas, nevzdavajte to. Rychlo pochopil a teraz je cyklomaniak.
Co sa tyka udrzania rovnovahy a pod, samozrejme po prechode z odrazadla ziaden problem, takze nijake pomocne kolieska netreba riesit.
Syn má okolo 100cm 3,5r a mal požičany 12 palcový. Ten bol super. Ale po vrátení sme kúpili o číslo väčší. Na zem nedosiahne ale na pedále v pohode. Jazdí na ňom ako drak aj keď s pomocnymi kolieskami. Od 18m mal odrazadlo tak aj to občas ešte použije aj keď mu je už trochu malé.
@martinka117 na vek 3,5 velkosť 12 je jedno aká značka..
@mamutka toto tiez riesim ze ci s pomocnymi alebo bez lebo hovori sa ze ked je odrazadlo tak pomocne netreba aj ked zas vela ludi pouziva aj napriek tomu
@martinka117 to by bol určite krok späť. Tie deti sa s tým len trápia. Rovnováhu predsa udržiava vďaka odrazadlu, potom rovno bicyklik 🙂
Nasa mala v aprili 3 roky, od jari jazdi na odrazadle, mame aj bicyklik - velkost 12, bez pomocnych koliesok. Velmi ju lakal, tak skusame, najprv som ju drzala pod pazami a hlavne nech skusa slapat na pedaloch, teraz uz len ako istenie mam ruku na jej chrbte. Verim, ze pocas leta sa to nauci, lebo skusame vzdy len chvilku vecer ked sa jej chce 😀 Ma 103cm a pekne dociahne na zem
@martinka117 nase na odrazadlach jazdili velmi rychlo, ale ked dostali bicykle, neslo tak lahko, ako som si myslela. bicykel mal sirsie riadenie, aj to slapanie do pedalov a zaroven sa naucit brzdit, to ze mali slapnut opacne. takze bolo sa tam comu ucit a zvykat si. my sme mali pomocne kolieska, lebo baby boli zvyknute kukat vsade, len nie dopredu. takze im to jedno leto tie pomocne kolieska trebalo a obcas si vzali este aj odrazadla. teraz na jar sme dali jednej dole a jazdili na striedacku, kedze mame dvojicky, takze sa nedalo obe naraz. za 2 poobedia sa v pohode na to chytili, akurat ten rozbeh trval kus dlhsie. teraz uz aj ten v pohode. takze ak kupis bicykel a bude mat poruke aj odrazadlo, to bude asi najlepsie 😀
ja som teraz nedavno uz odrazadla aj predala, samozrejme so suhlasom dievcat, ale to uz ked fakt jazdili na bicykloch a citili sa pritom isto.
@martinka117 najlepsie odrazadlo ,dieta sa nauci rovnovahu.moj z odrazadla rovno na bycikel 20-ku bez pomocnych.len teraz bude mat 5 rokov.
@mamutka a môžem sa spýtať aký ste mali veľký bicykel či 12,14,16?lebo malý má cykloodrazadlo a chceme mu hneď kúpiť bez koliesok pomocních len sa neviem rozhodnúť akú velkost
@basusulienka zalezi, ako velke je dietatko. My sme teraz malej k 4 rokom kupovali vacsi bicykel (bez pomocnych koliesok), ale isli sme osobne vyskusat a super jej sadla velkost 16. Dcerka ma 109cm 🙂 Kamaratkina dcera rovnako velka ma 14 a tiez bez problemov. Nam v obchode dovolili, nech si mala ide von skusit zabicyklovat, aj to ako dociahne na zem a to rozhodlo 🙂
@basusulienka fuha, to už si nepamätám, malý už má deväť rokov 🙂 ale v cyklo obchode vám poradia a vyskúša si. Keď aj nekúpite hneď u nich, aspoň získate predstavu, ako je už spomenuté vyššie, nech dociahne na tém a cíti sa na ňom dobre. A každý bicykel musí mať velkostne tabuľky, čo vám pomôže, pre akú výšku sa hodí
zaleží aj na tom kolko rokov má dieta, ake je velke, kolko važi a ake je šikovné. Pisali tu že sa to vybera podla palcov, alebo ak je pre vačšie deti, tak asi bude lepšie to vybrat priamo v obchode
ako prvy by som volila taky, čo ma vzadu dve kolieska, aby bolo dieta bezpeně na zemi .Ak sa nauči pekne bicyklovat, potom by som kolieska pomaly a nenapadne dvihala viac a viac hore a zrazu bude jazdit na klasickom bicykliku. A čo sa tyka značky, tak možete skusit Frog
máš s touito značkou dětskych bicyklov skusenosti? Su naozaj lahke a detom sa dobre ovladaju?
na čom sa detom lepšie jazdi? Na kolobežke, odražadle, alebo bicykli?
zaleži od dietata. Moj syn jazdil do piatich rokov na odražadle a až potom prešiel na bicykel a rovno bez bočkych koliesok.
maju detske bicykle aj bočne kolieska? Je to už súčast bicyklov, alebo sa to kupuje zvlášt?
čo viem tak nie všetky bicykle maju, ale daju sa nasadit a maju aj nastavitelne sedadlo
ano, už som pozerala, že niektore maju, niektore zase nie. Ale nakoniec sme kupili odražadlo early rider, a ked sa na nom nauči tak buduci rok kupime bicykel
on zaleži aj od tipu detskeho bicykla. Niektore tie športove tipu su bez bočnych koliesok
v každom obchode s bicyklami sa daju kupit aj bočne kolieska a v podstate sa tam da kupit všetko, čo k tomu potrebuješ
akykolvek, hlavne aby mal bočne kolieska 🙂
@martinka117 ano mas pravdu, treba vyskusat. a podla toho. nase baby zacinali na odrazadlach a potom z nich presli na bicykel, maju teraz 12 palcovy. najdolezitesie je, aby dieta bezpecne doslaplo na zem aj zo sedadla. neviem ci 3,5 rocne dieta je uz pripravene na bicykel. odrazadlo uz mate?