Prosim ake mate skusenosti s pouzivanim brzd na odrazadlach? Hlavne male deti 2,3 roky? Pouzivaju ich alebo brzdia len nohami? Vopred dakujem za prispevky
Naša brzdy na odrážadle nemá, vie na ňom ísť rýchlo ale aj pomalšie...Suseda v rovnako veku brzdy na odrážadle má, automaticky drží brzdu čiže na ňom ide pomalšie....keď si vymenili odrážadlá, naša brzdu nepoužívala lebo na nu nebola zvyknutá, suseda si tiež musela zvykať na odrážadlo lebo bolo vyššie ako mala ona....môj názor, že dieťa sa naučí na akomkoľvek odrážadle ísť pomalšie či s brzdou alebo bez, ale podstatou odrážadla je naučiť sa udržiavať rovnováhu.... naša čo viem spadla z odrážadla tuším len raz a to bol škaredý pád...išla rýchlo ale rýchlo chcela vystúpiť a nejako sa potkla a spadla bokom na ústa - tam by jej tie brzdy nepomohli😉
moje obe deti ju mali ale nepouzivali, automaticky brzdili s nohami
Ja som za brzdu. Moj od dvoch rokov chodil na odrazadle, od zaciatku brzdil brzdou. Nezodral vsetky topanky a aspon sa naucil, ako robit s brzdou.
našej som schválne vyberala odrážadlo s brzdou, lebo bývame dosť v kopcoch. ale nevládala s ňou brzdiť (ťažko šla stlačiť tá páčka, aj keď to muž ponastavoval a namazal), takže nakoniec aj tak ostala pri brzdení nohami. od 3r už bicykluje a brzdí pedálmi dozadu, tak tam je to už v pohode. ručnou brzdou si pribrzďuje keď "tlačí" bicykel popri sebe dolu kopcom.
Záleží od dieťaťa, každé je v inom štádiu a od brzdy. Niektoré sú nič moc iné sú prispôsobené takým malým deťom.
Môj v takom veku brzdil nožičkami. Aby neničil topánky, mal take násuvky na topánky