Poraďte trojkolku - pedáliky na prednom koliesku

martinka1002
20. aug 2012

Dobrý deň, máme drobčeka, bude mať 2 rôčky a premýšľame ako väčšina rodičov o darčeku, ja som za trojkolku. Všade mi radia aj čítam, aké je ťažké aby dieťatko zabralo na takej, ktorá nemá prevod, ale má pedále na prednom kolesi. Lenže na poslednej návšteve sme u sesternice skúšali jazdiť na ich trojkolke a celkom nám to išlo aj sa nám páčilo 🙂 🙂 a bola to práve tá bez prevodu. Čiže som za....už by som len potrebovala poradiť aký typ je spoľahlivý, vhodný. A hlavne prosím mamičky o radu, s ktorou značkou máte dobrú skúsenosť?
ĎAKUJEM! 😎 😎 😎

anjelicek26
20. aug 2012

@martinka1002 - pre dvojrocne dieta je to skutocne hlupost :( Je to pomale, narocne, tym padom k tomu urcite potreubjes tyc, to je darcek tak pre jednorocne dieta, co tlacis, ked je unavene... ano asi je lacnejsia, ale to je relativne, ked ti bude stat o dva tyzdne v kute, su to tiez vyhodene peniaze. Navyse - dvojrocnemu dietatu to uz asi bude aj male.

luciferkax
20. aug 2012

My máme trojkolku, čo má pedáliky na prednom, a je to totálne o ničom, nevvie na tom pedálovať môj syn a dokonca ani o rok starší bratranec, vraj to ide strašne ťažko, náš sa po dvore vozí ešte na manželovej, klasickej a ide mu to :D

martinka1002
autor
20. aug 2012

@anjelicek26 čo ja viem :( teraz ma to ozaj zarazilo, že malé, keď sme boli na návšteve a malý mi na tom sedel v pohodke, nevyzerala, že mu bude malá, to je už asi aj vec výrobcu, značky trojkolky, jej typu, ale tak fakt počúvam aj čítam len negatíva na tieto umelinové lacné trojkolky :D

martinka1002
autor
20. aug 2012

@luciferkax no keby som vedela zohnať takú tú starú klasiku, na nete čo som našla tak len modernú verziu za 85 eur a toľko už môžeme kúpiť bicyklík s kolečkami... :(

anjelicek26
20. aug 2012

@martinka1002 - my sme mali little trike ci ako sa vola ta trojkolka a skutocne nula bodov, nas sa uz prehana na kolobezke ako vichor dlhooo... na jednej nohe stoji a spusta sa cely kopec dolu 😅 😅 😅 Trojkolka by mu bola strasne pomala, ci s prevodom, ci bez..

luciferkax
20. aug 2012

@martinka1002 tak kúp bicyklík s kolieskami - tie desaťpalcové sú maličke, fvhodné aj pre dvojročného, alebo prekútraj bazáre a záložne, ak chceš starú klasickú 🙂

martinka1002
autor
20. aug 2012

nič som nikde nenašla....žiadna stará klasická nie je u nás....ale tak snáď niečo iné mu zoženieme 🙂 ďakujem za rady

mat_ka
21. aug 2012

ahoj. ja tiez nie som priliz velky fanusik trojkoliek 🙂 ani bicyklikov z pomocnymi koleckami. su nestabilne, a podla mna su k nicomu.

https://www.youtube.com/watch?v=NVqHOMo2eW0

my sme malym kupili Strideri ked zacali chodit a okolo 2rokov ich to tak chytilo ze vsade chcu jazdit iba na odrazadlach. dieta sa pohybuje samostatne a odrazadlo je pre neho vlasny dopravny prostriedok, mimo ine sa nauci drzat rovnovahu na 2 kolesach.

pokial ale stale chces riesit trojkolku tak nekompromisnym riesenim su urcite vyrobky ofnemeckej firmy PUKY.

xlucia
21. aug 2012

@martinka1002 ziadnu trojkolku. kup bicikel odrazadlo bez pedalov. a je to aj lacnejsie ako trojkolka

skoricaxx
21. aug 2012

Ahoj mi máme klasickú najdeš na nete stoji okolo 50EUR trojkolka PAJA- a malý začal na nej jazdiť keď mal cca 2,5 roka a je to super veľmi rad sa vozi.
mne sa tie umelohmotne hrozne nepačia - tak som zhanala tuto

miriamkac
21. aug 2012

Čaute. Neviem...ale vždy keď nakuknem do ktorejkoľvek témy týkajúcej sa bicykla, alebo odrážadla pre 2-3 ročné deti tak čítam, aké neskutočné sú strider a first bike. Absolútne o tom nepochybujem, je to 100 bodové, ale robiť si reklamu takým spôsobom, že všetko ostatné (trojkolky a bicykliky s pom. kolieskami príp. iné druhy odrážadiel) sú nebezpečné až zdraviu škodlivé výrobky je podľa mňa už silná káva. Nepochybujem o kvalite striderov a first biku...a ako som písala vyššie sú to super výrobky, ale nie je vylúčené vlastniť viac odrážadiel rôznych druhov a závisí aj na nálade a schopnostiach detí. Prečo núkať mamine, ktorá hľadá trojkolku dvojkolesové odrážadlo...podľa mňa téma bola viac ako jasná.... 🙄 aj keď samozrejme rada a názor a skúsenosti sa cenia.....

mat_ka
22. aug 2012

@miriamkac mirka, prepac ale nemyslim ze sa tu jedna o nejaku reklamu. je to proste fakt ze ked ti deti vyrastaju na odrazadlach, tak chceme jednoducho zdielat nadsenie z jazdy na 2 kolesach. trojkolky su podla mna pre rozmanane deti ktore nechcu chodit, nechcu sa hybat, alebo pohodlne mamicky ci babicky co chcu mat pokoj a nie riesit blazniace sa decko na odrazadle.je uplne jedno je to Strider, firstbike, .... alebo cokolvek. je vsak pravda ze Strider a Firstbike maju od inych vyrobcov proste navrch

miriamkac
22. aug 2012

@mat_ka dané video....bola reklama a podľa mňa dosť drastická, lebo poukazovala na ostatné vozítka ako na nebezpečné výrobky...ako keby sa z odrážadla nedalo padnúť... 😅
Tak potom asi patrím medzi tie pohodlné mamičky, čo chcú mať pokoj a moje deti sú rozmaznané deti, ktoré nechcú chodiť 😠 .....nechápem, prečo ostatných odsudzuješ, keď si pre svoje dieťa nevyberú dvojkolesové odrážadlo....
Dcéra nemala odrážadlo ŽIADNE....napriek tomu od troch rokov korčuľuje na kolieskových a ľadových korčuliach...a môžem prehlásiť, že "schová do vačku" hociktorého dospeláka....tak isto...mala bicykel s pom. kolieskami...ako dvojročná...v troch rokoch bicyklovala už bez koliesok...a chlapci začali na obyčajných plastových motorkách...a potom rovno na bicykel....FAKT mám asi lenivé deti...čo nechcú chodiť.... 🙄
Ono treba brať do úvahy aj podmienky v ktorých sa to používa....a samozrejme podmienky rodiny...hlavne finančné...nie každý má na to..aby dal 90€ za odrážadlo... 🙄 .... 😅 fakt som leniva 😅 ....brrrr....

mat_ka
23. aug 2012

@miriamkac Mirka, fakt sa mi nechce pustat sa do nejakych konfrontacii. A vobec moj prispevok nebol namiereny proti tebe. Mne sa nahodou to video paci, je to sice trosku drsne ale podobne pady vidavam pred barakom. to ze je tam potom cela story ohladom odrazadla Strider, to nie je point.

ja vseobecne nie som velky fanusik 3 koliek, ale ked by som mala poradit 3-kolkovym nadsencom, tak urcite doporucim PUKY. avsak made in Germany = cena !