Poraďte knihu na večerné čítanie pre 4 ročného chlapca

tinucha
2. apr 2013

Ktoré knihy sa u vás osvedčili na čítanie pred spaním? Chcem malému kúpiť nejaké nové knihy, lebo čítame dookola to isté. Bambuľku, O psíčkovi a mačičke, Osmijanko, Danka a Janka, Disneyho rozprávky ale už potrebujeme niečo nové. Malý je ale veľmi citlivý na strašidlá, čarodejníkov, ježibaby, to čítať pred spaním nemôžeme, z toho má zlé sny, aj keď tvrdí, že sa ich nebojí. 😉 Ďakujem za všetky tipy. 🙂

janinah
2. apr 2013

nášmu v tom asi veku sa páčila víla Amálka,Kniha džunglíBudkáčik a Dubkáčik a sú aj také knihy,kde je spolu s rozprávkou aj riešenie nejakých úloh a trenovanie pamäti,tie sú dobré...,už si nespomínam veľmi,najlepšie rozprávkove knihy máš v antikvariátoch,mne tie moderné rozprávky nie sú sympatické,teraz má 7 a čítame povesti,Jánošíka a tak

kvetinka211
2. apr 2013

@tinucha
Maxipes fik, Opice z nasej Police, Gulko Bombulko ... teda okrem tych co spominas 🙂

tadaminka
2. apr 2013

u nas leti Ferdo Mravec 😀

tinucha
autor
3. apr 2013

Opice z našej police a Ferda Mravca máme, tiež už viackrát prečítané.🙂 Vďaka za ďalšie tipy. 🙂

josenka
3. apr 2013

@tinucha Naši chalani mali v takom veku radi Maťka a Kubka a O kohútikovi a sliepočke. U babky zase čítali s mojou mamou Pištáčika.

tinucha
autor
3. apr 2013

Josenka super, na Maťka a Kubka som zabudla, to sa mu bude páčiť.🙂

vulka
3. apr 2013

Budkáčik a Dupkáčik, Rozprávky o zvieratkách od Sutejeva.

shura
3. apr 2013

Dobra knizka u nas bola - 3-minutova knizka o zvieratach ( tak sa to vola), S Ezopom o zvieratach, Rozpravky o zvieratach (Matys), Kratke rozpravky o zvieratkach pred spanim a potom este Krtkove rozpravky

lensam
14. máj 2014

rozprávky z ôsmeho svetadielu...tu ma malý najradsej

pribinak
14. máj 2014

O psickovi a mačičke, Tomas vláčik a priatelia, Maťko a Kubko

moje123
20. máj 2015
Používateľ moje123 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moje123.

My 4-ročnému synovi čítame Maťko a Kubko, MAcka Uška, Budkáčik a Dubkáčik. Občas chce perníkovú chalúpku alebo popolušku ale tieto príbehy vždy upravujem. Žiadna ježibaba, ktorá je deti alebo rodičia, ktorí umrú, prípadne opustia svoje deti. ZAujímalo by ma, ktorý sadista tieto rozprávky vymyslel (nemyslím autorov, ktorí ich len spísali). Mimochodom čítali ste niekto rozprávky od Boženy Nemcovej? Po tých by som sa v noci bála aj ja. A najobľubenejšie rozprávky pre nášho drobca sú tie, ktoré si vymyslíme 🙂

bbbarunka
20. máj 2015

@tinucha ahoj, u nas su oblubene aj tieto: Rozprávka o kozliatkach (ale poslušných), Macko Puf, O Pampúšikovi, ale aj detske bedekre (Baobab vydava nadherne), Mimi a Líza, Kozí knížka, Popoluška, Krtek, Ezopove bájky, a kopec iných, na ktoré si teraz nespomeniem:/
@moje123 tie rozpravky kedysi ani neboli urcene pre deti, rozpravali si ich pri parackach dospeli ludia. okrem toho, ze boli strasidelne, boli dost casto aj eroticke. no a na tych parackach boli aj deti, tak sa to obcas upravilo do prijatelnejsej podoby. rozpravka ako zaner vyslovene vznikla cca v 17. storoci. Tolko k tym sadistom 😉

srenata
21. jún 2015
Používateľ srenata je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od srenata.

Mojmu synovi sa páči Mašinka Tomáš, Maťko a Kubko, MAcko Uško, ĽAdové kráľovstvo

moje123
21. jún 2015
Používateľ moje123 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moje123.

@bbbarunka To som už aj ja počula, že boli vlastne určené pre dospelých. Našťastie, že dnes sa píšu aj rozprávky naozaj pre deti 🙂

sonka345
13. sep 2015
Používateľ sonka345 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka345.

Bob a bobek, Maťko a Kubko, Tri múdre kozliatka, Tatranské rozprávky, Máša a medveď 🙂

fem
13. sep 2015

@tinucha urcite kouzelna lucerna, budhove pohadky, vilie pohadky, andelske pohadky a su este ine diely. Su to krasne laskyplne rozpravky. Len ja to pri citani hned prekladam do slovenčiny. Este sme v tom veku citali rozpravky od Branislava Jobusa o Muflonovi. A Opice z nasej police su tiez skvele. TIe su plne laskaveho humoru.

bbbarunka
13. sep 2015

@tinucha u nas najnovsie leti osmijanko a jezibaba eulalia

natallkaa
14. sep 2015
Používateľ natallkaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od natallkaa.

Určite Budkáčik a Dubkáčik J.C.Hronského. Náš drobec tú knižku miluje 🙂

aalka56510
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sovica
9. jún 2021

@aalka56510 Príspevok je starý 8 rokov - dieťa má teraz 12 rokov a autorka príspevku je neaktívna

aalka56510
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sovica
10. jún 2021

@aalka56510 OK, v pohode. Mrkla som do google. Vy ste autorka knižky, však?

aalka56510
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sovica
10. jún 2021

@aalka56510 Gratulujem a prajem veľa šťastia s predajom👍, keď sa dostane kniha do kníhkupectiev. Deti mám už veľké, čítajú inú literatúru, ale určite si knihu "listnem", keď ju uvidím na pultoch - som zvedavá 🙂

ewka9
8. aug 2021

Škriatok v pyžamku