Poradíte mi dobrú knihu s rôznymi hrami pre bábätká?

pimpulienka
31. aug 2010

Potrebovala by som poradiť nejakú fakt fajn knihu s rôznymi aktivitami pre bábätká od narodenia. kde je aj dobre popísané dané obdobie, dané mesiace a k tomu rôzne stimulácie..ako čo využiť v rôznom období detičiek, hlavne teda bábätiek by som potrebovala.
Ďakujem 🙂

cmulinko
31. aug 2010

Ja mam knihu Hrajme sa s najmensimi.

ani3012
31. aug 2010

knihy sú zbytočne vyhodené peniaze...aspoň u mňa. 😅
Najviac hier a riekaniek som sa naučila v detskom centre(alebo od známych) 😉 Videla som,ako sa pri básničkách a pesničkách ukazuje a keď nás tam bolo viacej,tak to bolo veselšie ako pre malého,tak aj pre mňa.
S malou tam začnem tiež chodiť 🙂
a máme aj tú knihu ako @cmulinko je tam dosť návodov na hry

beru30
1. sep 2010

Ja mam tiez tu knihu, je tam zopar dobrych napadov, ale viacmenej si podla toho vymyslam 🙂 Ja mam podobny problem, nas maly bude mat 9 mesiacov, zatial sa len plazi, vsade by chcel byt, uz neviem ako ho mam zabavit. Vela pustam pesniciek a popritom nieco robime, ked chcem aby bol chvilu v klude musim ho niecim zaujat, tam mu rozpravam pribeh o farme a pritom napodobnujem zvierata, to ho zatial bavi a smeje sa. Mne pomaha ked mu dam tak kazdy druhy den nieco ine neokukane, hoci len balicek papierovych vreckoviek. Hraciek ma strasne vela, tak mu ich davkujem postupne aby mal kazdy den akoze nieco ine. Prajem vela radosti.

katherine27
1. sep 2010

Keď som čakala malého tak som pri hľadaní knihy pre svokru knihomoľku objavila knihu - 160 her a cvičení pre prvé 3 roky života dieťaťa,Penny Warner a musím povedať, že využívame 🙂 ..je to rozdelené podľa veku, my sme prešli od 0 - 3 mesiacov, teraz sme 3 až 6 a nabrala som inšpirácie dosť, výborne opísané kedy je cvičenie pre dieťa vhodné, prečo, ako ho praktikovať, čo podporuje, stimuluje..
možno iné maminy majú iné skúsenosti, ale za seba musím povedať, že by ma nenapadlo už v 1 mesiaci dávať dieťatko pred zrkadlo, hra Magické zrkadlo, malého som dala raz, potom na druhý deň opäť a na 3 raz si uvedomil, že to je ON a chichňal sa ako PUK - nezabudnem na ten jeho pohľad, keď si to uvedomil..a na čo to je? zlepšenie sebavedomia, poznávanie častí tela, rozpoznanie vlastného obrazu, pochopenie okolia..myslím, že mať knihu takéhoto typu, či už túto alebo to čo spomína cmulinko je vynikajúca pomôcka, alebo navštevovať nejaké centrum 😉

zuzul1310
1. sep 2010

Tiež mám od kamošky požičanú knihu 160 her a cvičení pro první 3 roky života dítěte. Malý má už takmer dva roky a hoci som tú knihu nemala tak takmer všetky aktivity popísané v tej knihe som s ním robila. Aj tu sú diskusie kde maminky píšu ako sa hrať s akou vekovou skupinou bábätiek, vyhľadaj si ich a aj tam nájdeš určite inšpiráciu.