Ahojte mamicky. Chcela by som sa poradit a vopred dakujem za vase nazory a skusenosti. Mam 7 mesacneho chlapceka a chcela by som mu kupit koberec na hranie. Mam parkety v obyvacke, tak rozmyslam, ze koberec je vhodny, aby sa naucil plazit a zlepsit si morotiku. Kde sa da kupit dobry koberec pre babatko, samozrejme aby bol kvalitny a nemal dlhy vlas, nakolko vsetko dava do ust. Vopred dakujem.
my sme mali stary koberec a davali sme na to deku a plienku, kym este nelozil velmi...neskor sme kupili penove puzzle, casti sa daju vyberat, ale kupili sme take vacsie, aby to nepojedol - napr. tvary su fajn...cisla...teraz uz to rozobera a uci sa skladat, je to vsade po byte, nie je to take kompaktne a obcas to ide na nervy, ale izoluje to super, ked sa ucil chodit okolo nabytku, nepadal na tvrdu podlahu, da sa to povysavat a rozobrat a umyt, takze aj ked ogrckal, cistilo sa to ok...ale dost sa odspodu na tom drzi prach a vlasy, pritahuje to tu spinu, ale zoberiem vysavac a vycistim a potom to spolu skladame...mali sme to v obyvacke namiesto koberca potom, ked sme prerobili obyvacku, kupili sme novy koberec a jemu sme toto prestahovali do novej izbicky...aj ja odporucam nieco penove, lahsie udrziavatelne, nie koberec...
Podložka je určite lepšia. My máme penové puzzle ale horšie sa to čistí, keď sa napr trocha na to vygrckal a išlo to do tých medzier, bolo to treba všetko rozobrať a poumývať. Keby kupujem znova, určite by som kúpila penovú podložku, ktorá je v kuse. Alebo aj také žinienky pre deti som videla.
My mame len parkety a mala som len hraciu deku a ohradku. Ale vo veku 7.m.to uz bolo zbytocne..zacali sa plazit a uz ich hracia deka ani ohradka nezaujimali.. Tak som ich nechala plazit sa po parketoch a naucili sa aj lozit. Jedine kym sa plazili a to bolo akurat na jesen a v zime,tak som ich trochu teplejdie obliekla na brusko.
My máme kusový koberec mesto. Samozrejme, keď dieťa začína loziť, je vám zbytočná akákoľvek podložka, lebo sa bude chcieť pohybovať ale neskor sú kusové koberce úplne super. Keď si už decká stavajú veže, prípadne jazdia s autíčkom🙂
Z jutexu máme aj my - taký veselý so smajlíkmi 🙂
Ja mam koberec a je na dve veci..Kamoska ma podlozku hraciu a je to ovela lepsie.Lahko sa udrzuje cista.Na koberci sa drzia vlasy a stale ho musim vysavat,pretoze aj, ked papa tak to je vsade.napr.piskot.Takto ho utries vlhcenym a nemusis vytahovat vysavac.asi taketo nieco:
http://www.mimibazar.sk/bazar.php?album=101702