Plastelína Play-Dooh a gulôčková plastelína

bubinko83
8. feb 2012

Ake mate skusenosti s tymi vyrobkami? Je naozaj plastelina play dooh taka dobra napr. ta tovaren na zmrzlinu? Dkaujem

janka_pn
8. feb 2012

podla mna je playdooh fajn, na zaciatku, potom rychlo vyschne, teda aspon u nas 😕.

ivett1
8. feb 2012

@bubinko83 ahoj, my máme celkom dobré skúsenosti...aj s play dooh (napr. zubára máme už pomaly tri roky a modelína funguje, len ju treba dobre zatvoriť v tých nádobkách, aby nevyschla ...ale ak začína tvrdnúť, stačí pár kvapiek vody a je to OK...len, ak na tú hmotu zabudnete, zatvrdne...) ...guľôčková je perfektná, až na to, že po kreatívnom tvorení mojich detí, nachádzam všade tie gulôčky...a to sa môžu s ňou hrať iba v svojej izbe pri stolíku 😅 ...ale, našťastie sa dajú odstrániť oveľa ľahšie ako modelína zašľapaná do koberca...

bubinko83
autor
8. feb 2012

@ivett1 a to sa ta plastelina guločkova odtrhava? Ja som myslela že to drži pokope riadne.Nedržala som to v ruke nikdy.

janulabj
8. feb 2012

s play dooh som velmi spokojna, ako piše ivett1, ked sa zatvara vydrži dlho.....my sa s nou velmi radi hráme,a hlavne, ak sa dostane na koberec či oblečenie, ide to dole, vysuši sa a vydroli, takže ja som spokojna.

ivett1
8. feb 2012

@bubinko83 drží pokope, aj pekne lepí, len niekedy sa tak dobre zalepí aj na ruky a potom mi ju roznášajú tí moji malí "umelci" 🙂 ....alebo, keď trošku pobudne na vzduchu, tak sa tie guľôčky odliepajú...treba ich asi poriadne postláčať a vyvaľkať...

beruska.zuzanka
8. feb 2012

Play doh je super, máme zatiaľ základnú sadu bez tých kadejakých zázrakov a je fajn, dobre sa odstraňuje z akéhokoľvek povrchu a teda nalepená už bola kadekde 😀 😀 😀

ivett1
8. feb 2012

@beruska.zuzanka s tým ľahkým odstraňovaním z akéhokoľvek povrchu celkom súhlasím...ide aj z toho vlasového koberca (čo máme v obývačke, síce krátky vlas, ale hustý, hustý...) len musím počkať kým zaschne a až potom nabehnem s kefkou...😀

beruska.zuzanka
8. feb 2012

@ivett1 tak tak, z koberca, z papučiek, z vlasov, zo psa 😅 😀

ivett1
8. feb 2012

@beruska.zuzanka ...zo psa?...no, to je chlapík, keď to vydrží...náš je už "starý pán"...ten sa už nechá ledva pohladkať...

beruska.zuzanka
8. feb 2012

@ivett1 my máme tri a pol ročnú kokricu a už si zvykla na kadečo 😀

ivett1
8. feb 2012

@beruska.zuzanka no...kokríci su všeobecne pohodári...my máme stredného bradáča...(je to "kapitola sama o sebe"...)

jespera
8. feb 2012

play dooh - najhorsia plastelina, vyschne za par dni..zo zaciatku je super, perfektne sa s nou pracuje, ale aj napriek tomu ze som ju za kazdym odlozila naspat do kelimpka...po par dnoch sa zacala krusit a vyschla....nechapala som, a kamaratke sa stalo to iste...

hoogy
8. feb 2012

@bubinko83 playdoh je super my ju mame uz dva roky stale tu istu. da sa vzdy troska rozmiesat s vodou takze opat nadobudne pruznost.

@jespera treba pridat vodu a rozmiesit. je to na nej aj napisane.aj ked za par dni sa nam to veru nestalo.

sisaka
9. feb 2012

@jespera tak toto sa mi este nestalo, aby po par dnoch vyschlo, si si ista,z e ide o Play-doh a nie o nejaku neznackovu napodobeninu?, nam play doh vydrzi aj rok - neoblubene farby, zalezi ako casto sa otvara a ako dlho sa s nim na vzduchu pracuje, casto krat leti hned do kosa, syn rad spaja rozne farby a to uz potom neodkladam, plastelinu nepouzivam vobec, este z detstva si pamatam,ze taka starsia aj dost smrdela a hlvne nesla z nicoho odlepit, play doh, ako uz z nazvu vyplyva je skor cesto, ako plastelina, takze na vzduchu stvrdne a nie je problem odstranit, pridat vodu ma nikdy nenapadlo, ak sa mi zda, ze sa zacina drobit vyhodim

jespera
10. feb 2012

mozno som mala riedit vodou - to som neskusila, ale fakt mi neskutocne vyschla a napodobenina to nebola, original...

janulabj
10. feb 2012

@jespera no neviem, že za par dni, my máme už dlho, denne večer sa hrajeme, a nevyschla ako ty pišeš.....

darina01
10. feb 2012

ja tiez mozem len odporucit. Hrame sa s nou naozaj skoro denne a nemali sme este problem s vyschnutim. A super je aj to, ze sa da dat v pohode dolu z koberca aj zo sedacky 🙂

sympa1
10. feb 2012

@bubinko83 najlepsie skusenosti s touto plastelinou. dlho vydrzi meká, samozrejme vzdy som dohliadla aby sa pekne pozatvarala do dozy aby nevyschla. a ked sa nahodou namrvilo na nasom BIELOM koberci 😅 tak som to nechala vyschnut a potom to krasne slo povysavat, ziadne prilepence, ani zniceny koberec 🙂

sajmon_ka
7. dec 2012

Ktorá je najvhodnejšia ako prvá? Neviem či to bude malú baviť (3roky v máji), tak nechcem hneď zmrzlinu,zubára a také veci. Je nejaký základy set s náradím? Alebo v každom sete je to náradie (nožničky, valček atď. )???

mandragora22
23. feb 2013

vie mi niekto napisat, preco ta plastelina tak strasne smrdi, ked je vraj robena na "prirodnej baze"? ja stale, ked sa s tym dieta hoci len 15 min. hra, musim vyvetrat izbu, tam je priserny vzduch, ked pridem z inej miestnosti, neda sa mi ani dychat... a nie som sama, uz som na to poukazala aj inym clenom rodiny a pocula som len poznamky typu: to je nejaka chemia toto. tak co je vlastne pravda? priroda predsa tak strasne nesmrdi 😅 a mame original podotykam....

zuzka1008
22. dec 2013

baby , smrdi original??? kt. sada je najlepsia???