Penové puzzle - praktické alebo zbytočné?

glee
6. okt 2011

Kupovat alebo nie? - ak ano, minimalne ake velke odporucate?
Je to prakticka pomocka?
Alebo je nejake lepsia alternativa?
Od akeho mesiaca sa da vyuzit?
Dakujem 🙂

ajkuska
6. okt 2011

touto otázkou si mi veľmi nahrala keďže aj my uvažujeme nad kúpou - odkedy je malý na zemi tak sa oveľa viac pohybuje ako predtým, ale deka nie je veľmi dobrá pretože ju pohybom pokrčí a preto uvažujeme nad puzzle.

medyna
6. okt 2011

u nas sa penove puzzle osvedcilo, len pokial mala len lezala na chrbte alebo na brusku a hrala sa. Ako nahle sa zacala pohybovat, vzdy z neho zliezla, a neskor ho zacala aj okusovat.... 😖. Tak som to spratala do skrine a odvtedy som ho nevytiahla. Natka sa hra na zemi, dali sme do obyvky koberec, aby bolo teplejsie a bolo. Neviem, ci to puzzle este niekedy pouzijem, ale nevadi, kym mala nelozila, bolo vyuzite na 100% 🙂

traktor
6. okt 2011

mame..najprv som kupila cisla a zvieratka , ale hned som ich zrusila, lebo ich casti boli vsade..potom som kupila penovy koberec kocky, plne, velke a tie mame dodnes..myslim, ze su super, dieta nelezi priamo na zemi, ked aj spadne aspon trosku tlmia ten pad..su pekne , farebne,periem ich v pracke...pouzivali sme ich od malinka az doteraz a este dlho budeme, kedze matko sa rad hra na zemi....mame tieto..

irriss
6. okt 2011

Za sebe NE, my jsme jich dostali nekolik a nevyuzili jsme je.

Aby bylo neustale hygienicky osetrene, vyzaduje temer denni udrzbu, pokud ji pouzijes jako podlozky - je to doslova lapac prachu ve spojkach hlavne...

Na hrani? Velmi malo, nebylo to vyhledavane utociste k hratkam mych deti, maximalne rozhazet a vytahnout z prostredka zviratka ale jinak ne...Znervoznovalo je spojovani zpet po rozlozeni...
Mozna snad jen pri koupani se jim libilo, ze se "nepotopilo"

😉
Az klasicke puzzle je zaujalo...

saranata
6. okt 2011

tiež máme tie ktoré má @traktor a je to super vec presne pre tie dovody ktoré tu vyššie už boli uvedene 😉

bubelko
6. okt 2011

my sme ich mali tiez. pismenka, cisla, zvieratka a ovocie. nedam na ne dopustit. sice boli porozoberane na minikusky, ale deti sa velmi dobre na nich zabavili. co sa udrzby tyka - raz za cas som ich oprala v pracke, inak som ich pravidelne vysavala vysavacom, akurat som znizila tah, aby ich nepovysaval 😉
momentalne sluzia na terase ako podlozka pod bazen. takze u nas nasli vyuzitie po kazdej stranke - aj ako podlozka vo vnutri aj vonku, a aj ako hracka 😉

azarijka
6. okt 2011

Urcite viac prachu "lapne" obycajny koberec.... my mame penove puzzle v detskej a je to super vec, hlavne v zime ked je podlaha chladna a dietatko sa hra vacsinou na zemi, da sa aj lahsie preniest napr. do kuchyne kde my mame kachlicky a je tam na zemi riadna kosa, deka je neprakticka a prenasat koberec mi pride narocne...okrem toho sa s tym vie zahrat ze si vybera tie cisielka (mame cisielkove puzzle)...
pozor si ale daj na puzzle ktore obsahuju drobne casti - kvoli zaduseniu....
inak nieje to zas taka draha zalezitost, kupis ked to nebudes vyuzivat cez bazar to podla mna v pohode predas....

lencita
6. okt 2011

ja si puzzle nemozem vynachvalit..je to ovela lepsie ako hracia deka, nekrci sa, je to pevne, teple..maly na tom zacal past koniky ovela lepsie ako na hracej deke, pozera si obrazky na puzzle a chyta hracky, ma tam aj zrkadielko tak aj do toho kuka 😀 je to super, hlavne ked sa tam vyvalujem s nim, co sa na malej deke rozhodne neda 😉 mame to 107x107cm, ale asi este jedno prikupim, stalo to nejakych 22€, lebo co som citala o tych lacnejsich tak vraj smrdeli a ktovie kde to bolo vyrobene a co to obsahovalo 😒 my mame nemecku vyrobu..a vyuzijes to od kedy prides z porodnice podla mna 😉 a sestrina mala to ma tiez, ma uz vyse roka a stale sa s tym hra 😉

csikike
6. okt 2011

tak my sme ich mali asi 1x rozlozene, maly ich okusoval, odvtedy ich mame v krabici, totalne nevyuzite

beruska.zuzanka
6. okt 2011

My sme ich hojne používali, kým malá bývala "lehce pohozená" 😅 😀 na zemi a hrávala sa tam, potomsa začala plaziť a loziť, tak boli out, ale využili sme ich v lete na záhrade, alebo na balkóne ako podložku pod bazénik, doma boli v zime super izoláciou a dajú sa z nich aj stavať rôzne domčeky a bunkre, takže u nás naplno využité 😵 😵 😵
A veľkým plus je bezproblémové udržiavanie, máme psa, malá dosť grcala kôli refluxu, puzzle sa vzalo, osprchovalo, na balkóne usušilo a je ako nové, čo sa o rôznych dekách a iných chytačoch prachu povedať nedá 😉

monulicka
6. okt 2011

my ho mame v detskej a je super vyuzite ako koberec, ja odporucam 🙂

henulienka
6. okt 2011

Ja to tiež nemôžem vynachváliť, máme s tým vyloženú dobre že nie pol obývačky 🙂 Máme také veľké, kde sú v strede zvieratká, ale kým bola dcérka menšia, často ich vyberala, ale teraz už ju to neláka nejak, len občas. Má ho rozložené vedľa krabíc s kockami a hračkami, tak to je také naše miesto na hranie 🙂

bambina82
30. okt 2013

Tak isto ako pisu ostatne baby, mame to rozlozene po podlahe - deti nesedia na zimnom, malemu sa nesmyka nakolko stvrnozkuje a je to aj praktickejsie ked sa dieta uci chodit, tlmi to pady 😎 My mame sice pismenka ktore sem tam povyberaju ale je to tiez hranie sa a velmi ich to bavi. Super vec. Velke kocky mame do zahrady pod bazen 😉 Super vec!

lucy1311
30. okt 2013

My tiez mame v izbe rozlozene, je to taky jeho kutik, nesedi na zemi aj ked on stale lozi po byte. Aj ho tam prebalujem a hlavne dnes som ocenila ked sa mi zrubal z postele a stlmilo to pad :/ ... Mame znacku genius robia to cesi. Drahsie ale vraj totalne nezavadne, tu tensiu variantu kedze je drahsie maly to rad aj rozobera a napr na chatu sme to brali so sebou tiez taky kutik na hranie mal 🙂

cherryl
30. okt 2013

penove puzzle je super vec nabuduce by som kupila velke rozmery kludne aj bez obrazkov -mozu sediet na zemi a nieje to studena ,tlmi pady ,nesmykaju sa ,tlmi hluk pokial ide o panelak 🙂 akurat to upratovanie pod nimi ma privadza do sielenstva ,puzle kupem-sprchujem vo vani do pracky by som 8 sad nenapchala a podlaha pod nimi neviem odkial sa to berie omrviniek ako by jedli na zemi 😵

cessy
30. okt 2013

Mame rozmer 60x60 1 puzzle.mame ich 12 kusov a stale mame malo.teraz ked je maly vacsi,stava si kocku postel,bunker.momentalne ich mame namiesto koberca v detskej izbe. Kupovali sme v tesco,1balenie malo 4 ks a cena okolo 15eur

sunflower87
30. okt 2013

my máme puzzle a veľmi sa osvedčilo...hlavne keď malý už bol na brušku a snažil sa plaziť....na plávajúcej podlahe to bolo studené a tvrdé...a deka sa mu zase uhýbala....ako sme dali puzzle tak sa začal plaziť a potom štvorkovať...aj keď spadol, tak sa neudrel tak...a hlavne sa nehrá na studenej zemi, pretože my bývame na prízemí a pod nami je garáž.. takže pre nás super super super 😉

pericolosa
20. aug 2015

Ak by niekto mal na predaj penové puzzle od českého výrobcu mladý génius,ozvite sa

petra_maminka
22. sep 2015
Používateľ petra_maminka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petra_maminka.

uvazujem tiez nad penovymi puzlami, pridem mi to taka mila alternativa miesto koberca aspon kym je teda maly 🙂 videla som aj cisto jednofarebne koberce ale asi kupime to viac farebne nech to je take zabavnejsie :D

mirreckall
22. sep 2015

my máme tiež, je to super, máme aj koberec, ale nie cez celú izbu, tam kde nie je máme penové puzzle,je to super vec 🙂 naše baby mali obdobie, keď to totálne rozobrali aj s obrázkami a hádzali po izbe kade tade, alebo si na seba navliekli tie, v ktorých boli kruhy, alebo kocky a mali sukne a tak :DDD naposledy sme to využili aj keď sme boli na oslave u nás v kulturáku, rozložili sme im v rohu, kde nikomu nezavadzali a sa tam aj prehrali a aspoň sa neválali po zemi 🙂

livia341
22. sep 2015

Kvoli plazeniu,válania po zemi a obrízaniu je praktické mať penové puzzle.Neudrie sa a koberec u malých detí-batolatí by som neodporúčala, kedže v nom býva prach a smeti.

nelendelina
22. sep 2015

Rozoberu a zavadzia

citronade
6. okt 2015

super vec u nas vyuzita, dobre izoluje ked je studensia podlaha, parkety, hlavne pre deti co travia cas na zemi plazenim atd..

sisika
6. okt 2015

Mali sme to v detskej izbe namiesto koberca-najlepsia volba,aj mne sa na tom dobre lezalo kym som sa hrala s detmi,lahko sa ocistilo.
Mam ho v ponuke v bazariku,ak by mal niekto zaujem.

ja_bb
7. dec 2016

Starsia tema, ale nebudem zakladat novu... Kupili ste puzzle niektora cez internet? Ja som to skusila, ved hadam budu rovnake vsade nie? Prisli s roznou hrubkou :( , akoze ok, to by som prezila,ale smrdia... Zlozenie vyrobku nikde... Rozmyslam,ze ich vratim, alebo si myslite, ze ten umely zapach je normalny? Ide mi o to,aby ked to zacal davat do ust, mu to neuskodilo...dakujem za nazor,postreh....bez blbych poznamok,ak by vam napadli, dakujem ;)

pericolosa
7. dec 2016

@ja_bb nemali by smrdiet...a uz vobec by nemali byt roznej hrubky....my mame dve sady a su ok. Nie je problem ich kupovat cez internet ale treba kupit nejake overene....lebo ked su take no name....tak mozu byt z ciny a ktohovie ake tam maju farby. Urcite ich vratte ak sa da.

pericolosa
7. dec 2016

este ak vam mozem poradit.....puzzle od ceskeho vyrobcu mlady genius su super....my ich doma mame.....su plne...teda ziadne zvieratka ani cisla ani nic take.....a je to super lebo sa to nerozchadza......

julinka29
5. jan 2017
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

Ja neľutujem že ho máme. Máme s číslami a písmenami, decká sa nehrajú na podlahe a najstarší sa s nimi učil písať a počítať. Dúfam, že sa k tomu dostanem i s mladším 🙂

zabka788
12. jan 2017
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

My máme detský koberec z jutexu. Je len uprostred izby aby decká nesedeli na zemi a aby sa dal pravidelne čistiť. Majú obrázok mesta, to určite poznáte ale pre deti je úplne ideálny. Jazdia po uliciach s autíčkami, stavajú nanom z kociek domy a vyhrajú sa

slnieckostanka
24. jan 2017

My máme aj koberec aj penové puzzle. Z toho puzzle si deti občas stavajú garáže pre autá ale určite je to super vec. Ja doporučujem