Oplatí sa kúpiť detská kuchynka?

8. nov 2023

Fakt sa vedia deti vyhrať s detskou kuchynkou? Všetci ju tak chvália, rozmýšľam že kúpim synovi dvojročnému na na vianoce. Ale poznám ho, jeho hračky nikdy moc nebavili. Maximálne tak autíčka. Nechce sa mi vyhadzovať peniaze za ďalší krám. Je tu niekto, koho dieťa to nezaujalo?

lelelienka
8. nov 2023

Fakt sa vedia vyhrat, vacsinou sa s tym teda hraju dievcatka, ale kamoska kupila aj synovi. Ved ked si nie si ista, kup z bazaru, alebo ak ste s muzom aspon trochu schopni, lahko vyrobite.

lenkakravcova
8. nov 2023

Áno, je to super hračka. Oveľa lepšie než xy malých autíčkok podobného typu. Radšej pretriedit také, ktoré nepoužíva preč, aby nezavádzali. Kuchynka je dobrá vec. Len kúp kvalitnú (drevenú) - napr aj z Lidlu je dobrá, - ale urcite nie 40cm nízku plastovú.

jamimo
8. nov 2023

ja si myslím, že sa deti vyhrajú. Ak sa.nevieš rozhodnúť, skús detský kútik, herňu, na návšteve či to syna zaujme. Kamarátka má 2 synov, s kuchynkou sa hrajú... a vždy keď tam prídem hneď mi ponúkajú kávu, koláč, pizzu, zemiaky 😉

anjelicek26
8. nov 2023

Nepoznam dieta, ktore by sa s tym nezahralo...v ikei maju kopu doplnkov, co sa tyka ovocia, zeleniny, prislusenstva, bude kopirovat mamu, posles ho ti navarit, kavu spravit, bude hrdy sam na seba... u nas mali aj synovia a aj dcery a do 5 rokov to bolo stale atraktivne zas a znova... rovnako detsky obchod, vzdy mali kombinaciu oboch.

lucijalucy
8. nov 2023

Synovi sme kúpili z Lidla na Vianoce keď mal rok a pol. Hráva sa s ňou tak ako s ostatnými hračkami, má obdobia kedy viac a kedy menej. Dá sa výškovo nastaviť nožičky, takže "rastie" s ním. Fajn vec.

victoriab
8. nov 2023

tiez som to synovi kupila vo veku toho tvojho, bolo to super, velmi rad sa tam hral. neznasam taketo skatulkovanie, ci je to pre baby. a co chalan neumyva riad? nevari? vedme deti k tomu, ze v domacnosti fakt neexistuje muzske/zenske. dieta napodovnuje to, co vidi doma. kuchynka za mna skvela vec 🙂 a vyuzil aj ked bol vacsi. ale potom som ju dala prec pre nedostatok miesta v obyvacke 🙂 ked vytriedime hracky, tak ju mozno kupim zas k 4tym narodenibam ;)

victoriab
8. nov 2023

a mala som z marketplace lidlacku za dvacku, uplne skvela bola.

jaskolka
8. nov 2023

Moj sa s tým hral cca od roka,dostal to od krstnych ako darček, teraz hlavne dcéra si to "vzala do parády" ale bežne aj 3 ročný syn sa k nej pridá, varia, krajaju si tam tie drevené "jedlá" kúpila som ešte aj detské hrnce, misky, taniere.
Ú nás to je veľmi dobre využite.

patricka
8. nov 2023

u nás najlepšia hračka už 5 rokov, stale sa s nou hrajú aj syn aj dcéra.

jaskolka
8. nov 2023

@victoriab tirz nemám rada to "škatuľkovanie" a veď keď sa tak človek zamysli, mnoho šefkucharov sú chlapi, tak prečo by kuchynka mala byť len pre dievčatá?

autor
8. nov 2023

Ďakujem za komentáre, tak asi kúpim tú z Lidla, videla som ju za 40€. Moje dietko je z tých, ktoré absolútne nezaujímajú hračky, takže som už opatrná. Koľko som už toho nakúpila s istotou, že sa určite zahrá, že veď skvelé recenzie od mamičiek že deti pri tom strávia hodiny... no trt makový. Moje dieťa je mi furt za zadkom 🙈 Preto sme stále vonku, ale ide zima, chcelo by to niečo na doma. Neriešim, že je to dievčenská hracka, resp. vôbec to tak nevnímam. Veď aj môj muž varí, robí kávu, umýva riady. Pre mňa za mňa, nech sa hrá aj s ružovými jednorožcami 😀

victoriab
8. nov 2023

aj my sme boli stale vonku, ale napr. rano vstal, siel fo kuchynky varit kavu 😁

lenka2710
8. nov 2023

Malý ju dostal minulý rok na Vianoce, mal 2 a pol a každý deň v nej niečo robí, dokupilo sa nejaké príslušenstvo, niečo mala staršia dcéra! Pečie kolace, pizzu, vvari kávu, umýva riad atd
Určite to neboli vyhodené peniaze, aspoň v našom prípade! Ale on je zas typ, že sa zahrá so všetkým! Staršia dcéra tu vôbec hračky nezaujímali, tiež som kupovala všeličo, že ju nieco zaujme a nič, doteraz ju všetko baví tak 5 minút

chrumka333
8. nov 2023

Ja mám 2 chalanov, (3,5 a 2) krásne sa s ňou zahrajú,teraz mali v Lidli za 40 e.k tomu nejaka zelenina,ovocie má krájanie a krásna pol hodina kľudu :D

saxana000
8. nov 2023

Zalezi od veku ako.2.rocna len buchala dvierkami alo 6 rocna sa realne hrala ze vari.je to dalsia opacha do izby necakaj ze.sa.s.nou bude hrat kazdy den 5 hodin ale ked si spomenie.tak.sa zahra.vyskusat mozes.isla by som do bazarovej a urcute drevenej.lacno kupis a popripade za rovnaku cenu.aj predas.

maryetta
8. nov 2023

My mame u mojej mamy. A ked sa tam poschadzaju vnucata tak sa priam biju kto bude v kuchynke.
Fakt je vzdy obsadena. A to momentalne ma najmensi 3roky. Najstarsi 9.
Od kedy vedeli chodit uz stali pri kuchynke 😉

moonlight1210
8. nov 2023

Ja by som vyrobila z velkej krabice sporak a trubu a kupila jednu sadu plastoveho prislusenstva. “Jedlo” by som nakreslila a povystrihovala z dalsieho kartonu. Pizzu, kolace, ine drobnosti. Na zakusky iba oblepila farebnym papierom krabicky od liekov. Ze su to trebars cokoladove a puncove rezy.
A hrala sa spociatku s nim. Ze si prisla do restauracie, do kaviarne, do cukrarne, na navstevu k nemu domov. Ci ho to vobec chyti. Lebo aj ked ine deti to bavi, tak jeho nakoniec nemusi.

Nase deti ale kuchynka chytila. Usila som im navrch k tomu chnapky na hrnce a zasterky a varili mi. Nacinie si poziciavali aj to plastove z mojej kuchyne (misky, varesky,…). O to viac ich to bavilo, ze je to ako naozaj.

tana85
8. nov 2023

same mozno nie. mam dve deti a oni sa s tym vyhrali az az, naozaj ich to bavilo a nielen ako kuchynka, ale vymysleli si z toho divadlo a domcek pre babiky a kadeco mozne. mali sme tu obojstrannu z IKEA, na druhej strane je aj tabula na kriedy. 70EUR a sluzila 3 roky, potom sme posunuli dalej

karmen118
8. nov 2023

Záleží od detí, v prípade mojich to asi bolo skoro - dcéra ju dostala keď mala cca 2a pol roka k Vianociam, a ona akoby sa nevedela pekne hrať, začala ju ničiť a syn ju dorazil. Celú ju poničili a muž sa nakoniec tak nahneval, po tom čo syn ulomil dvierka, keď mal necelé 3 roky, celú kuchynku rozobral a odvtedy ju máme v pivnici. Teraz majú 4 a 6 a chceli by kuchynku späť, ale muž ju nemá ani chuť z pivnice vyťahovať, ani neviem či by ešte išla, mala aj zvukové a svetelné prvky - šporák + okrem zmontovania by ju bolo treba dať aj niekomu opraviť, a stále by nebolo isté, či teraz sa s ňou už budú vážne pekne hrať. Mňa to štve doteraz ako ju poničili nestála málo.

mclissa
8. nov 2023

Nas ju dostal minuly rok na Vianoce, vtedy mal necele dva roky. Ano vyhra sa s kuchynkou.

tanyag
8. nov 2023

Ja mám dcéru, kúpila som jej ako 3 ročnej a bavila ju asi 3 dni...2 roky stála v kúte...len som z nej prach denno denne utierala...ani sa jej nedotkla...ale my to máme aj s bábikami a kočiarom tak isto...vôbec nezaujalo... všetko som darovala do detského domova...keďže sa mi to nepodarilo predať ani za smiešných 10 eur...čiže všetko záleži od dieťaťa...

autor
8. nov 2023

@victoriab to je milé 😀

autor
8. nov 2023

@saxana000 áno, nečakám, že sa s tým bude hrať stále. Len kuchynka je dosť veľká, ledva ju dám do izby, tak by som bola rada keby aj mala využitie a nesadal na ňu prach 🙂

autor
8. nov 2023

@moonlight1210 máme psa, tie krabice by nemali dlhú životnosť 😀 ale ďakujem za tip

autor
8. nov 2023

@karmen118 tohto sa aj ja obávam, syn je tiež ničiteľ. Snažím sa mu vysvetľovať, ale sú to deti..🤔 na druhej strane beriem, že je to hračka. Radšej nech zničí to, než niečo v domácnosti

autor
8. nov 2023

@tanyag presne tohto sa obávam. U nás je to takto so všetkými hračkami. Bavia ho dokopy týždeň. Keď vidím, že už sa s tým nehrá schovám ich a vytiahnem o mesiac. Väčšinou sa s tým pohrá 5 minút a viac sa hračky nedotkne. Môžem ich predať/darovať/vyhodiť. On chce byť stále so mnou a robiť to čo ja (a tým nechcem povedat, že sa s ním hrať nechcem) len proste ťažko sa umývajú riady a varí keď ma ťahá za nohavice 😀

karmen118
8. nov 2023

No aj som si potom povedala, že som mala dať na svoju intuíciu a kúpiť nejakú lacnejšiu z druhej ruky a až keby som videla, že ich to naozaj baví, tak kúpiť nejakú novšiu krajšiu - len babky chceli spraviť vnučke radosť a zložili sa na drahšiu novú kuchynku...ale odvtedy som už poučená, a ak túžia po niečom drahšom, že to niekomu videli alebo sa s tým hrali v škôlke/u sesternici/kamaráta, tak si x-krát rozmyslím či im to kúpim a či vôbec nové sa oplatí pri nich alebo radšej najprv otestujeme bazárovú variantu, a často aj čakám ako dlho vôbec danú hračku/vec budú spomínať, že by naozaj chceli 🙈

4stanka4
8. nov 2023

Moja je tiež taka ze ju máločo zabavi ale s kuchynkou sa hrá. Zoberie ma do izby a už mi vari, prestrie stôl v izbe, navarí kávu, čaj, palacinky napecie, polievku uvarí 😀 Teraz na Vianoce dostane drevenú tortu a pizzu tak môže vyvarat 😍 mne ju posunula sestra-nasi ju kúpili jej malému myslím ze na 2 roky, potom ju dala sestra nám a hrajú sa s ňou obaja keď sú u nás. Moja ma 3 a sestrin syn má 5