Od akého veku je pre dieťa vhodná stavebnica Merkur?

17. apr 2023

Ahojte. Od akého veku sú pre dieťa vhodné stavebnice merkur? Môj malý ma 5 rokov ci to nie je skoro. Ďakujem

renab
17. apr 2023

Je to dost skoro. Nasho starsieho to v tomto veku uz chytilo, mladsiemu neucarovali nikdy. Kupuju sa prevazne detom az v skolskom veku.

monikabull
17. apr 2023

Ahojik🙂. My s tým máme skúsenosť. Keď mal syn 5,5 r., dostal ju od krstného. Je to veľmi komplikovaná stavebnica pre tak malé dieťa, lenže on samozrejme chcel to autíčko, čo videl zložené na obrázku... A tak sme s manželom absolvovali dvoj hodinové skladanie. Malý sa s ním pohral a chcel ďalšie- iné. Takže to prvé sme museli rozobrať a skladať ďalšie.. Malý má momentálne 6,5 r. a minule som mu celú krabicu na*ratá zbalila, lebo pri tom len reval, keď mu niečo nešlo poskladať...Je tam napísané od 8rokov a je to pravda.... Skôr to nemá vôbec zmysel..Je to inak perfektná stavebnica, ale pre 5 r. drobca ešte veru nie🙁.

deti95060810
17. apr 2023

keby s ocinkom skladal tak možno aj... pozri niečo ľahšie vek je na stavebnici

annm81
17. apr 2023

5 rokov je prískoro - dieťa bude zbytočne frustrované z toho, že sa mu nedarí. V takom veku sa dá vyskušať lego technik - tie najmenšie skladačky S tým, že aj tam bude potrebovať istú pomoc, ale pod kontrolou dospelého (najmä pokiaľ ide o čítanie návodu) dokáže väčšinu zvládnuť sám.

koniarova
17. apr 2023

Skoro. 8-9 rokov moji stavali.

cookie29
18. apr 2023

Merkur je podla mna love/hate. Bud sa chyti alebo nie. Nie je to len o veku. Moj brat ju mal ked bol maly, hral sa s tym otec 🙂 a skusali sme kupit synovcovi, 10r a nula bodov. Moje starsie dieta v 5r tiez totalny nezaujem. A to obaja su napriklad Lego maniaci. Moj 5 rocak sklada Lego Technic 9+ s miernym dohladom. Takze schopnosti su. Ale princip nezaujal