Aké sú obľúbené knihy vašich detí?
Nemám prehľad, čo ponúka slovenský trh, tak by som pri najbližšej návšteve kníhkupectva rada išla trochu pripravená. Srdečná vďaka!
No u nas jednoznacne vyhrava tato knizka: "Tri male bosorky" - boooze, to sme museli citat asi 20x . . ., potom "O vlacikoch" od Kahouna, aj "Moja prva biblia" a vsetky knihy o "Pingu" 🙂
@lleniak môj synček mal najobľúbenejšiu knižku Na gazdovstve od jari do zimy 🙂
U nás bodujú rozprávky o zvieratkách a tiež ako už maminky spomínali klasické disneovky-Lady a Tramp, Mačky Aristokratky, Dumbo,Bambi,Macko Pu...Malý má rád aj obrázkové ,kde mu zasa my rozprávame a on si môže vymýšľať príbehy alebo situácie.
u nas v tom veku: Mach a Sebestova, Pipi dlha pancucha, Opice z nasej police, Matko a Kubko, Smely zajko, Budkacik a Dubkacik, O psickovi a macicke a ine.
od 5r. dcera oblubovala vsetky knizocky o Vilach:
http://www.slovart.sk/knihy-v-slovenskom-a-cesk...
syn postupne zo spominanych detskych knih ako prichadzal do skoly prechadzal na troch patracov, a rozne zahady od Brezinu. teraz u nas boduju knihy od Futtovej, aj od Dahla.
U nas je naj Bambulka 🙂 maly ju zboznuje, spievame jej pesnicky a je aj dost vychovna 😅
@ivett1 Ano, uzasna je 😵 😵
http://www.gorila.sk/product/198287
čítate deťom rozprávky o vílach, strašidlách, škriatkoch? My sme doteraz Tomimu také nehovorili, nejako som mala pocit, že také povedačky deti len strašia a zbytočne sa potom boja tmy a iných vecí. Ale dnes sme boli na nádhernej výstave rozprávkových bytostí a úplne ma to vzalo. Je to predsa len také tajomné, plné fantázie a nemusí to nutne strašiť. Aj deti z toho boli mimo. Tak teraz neviem, či neochudobňujem ich svet fantázie, keď im o tomto svete nerozprávam. Na MDD im chcem kúpiť knihy, tak rozmýšľam, či by ich to aktuálne nepotešilo. Len sa stále trochu obávam, či sa potom nebudú báť. 🙂 Deti som nikdy nestrašila, ja som veľký bojko a mám pocit, že aj kvôli tomu, že som vyrástla na "bubákoch" 😝 Preto táto otázka. Vďaka za Vaše skúsenosti.
@nika.r ano. citam klasicke rozpravky - su tam draci, strasidla, jezibaby a ine rozpravkove stvorenia. nikdy sa nebali. ale ani som ich nikdy nestrasila "bubakmi". ked sa opytaju, co je to drak, jezibaba - tak sa snazim vysvetlit, ze je to rozpravkova bytost, a ze si to ludia vymysleli, ked si nevedeli vysvetlit nejake javy 🙂 a potom rozvijame debatu.
ale napr. na prazdninach syn neustale hladal jaskyne, kde mohli byvat draci. velmi sa mu to pacilo 😉
Kniha Rumcajs baví děti již 41 let!
http://dikulka.pise.cz/148625-fragment-kniha-ru...
Hurvínkova cesta do Tramtárie
http://dikulka.pise.cz/149542-fragment-s-hurvin...
@nika.r Ahoj Nika, toho sa prosim ta neboj - ja sice deti (este) nemam, ale ako dieta som citala absolutne vsetko, nevynimajuc fantasticke knizky. Ako spomina bubelko, v nasich slovenskych rozpravkach su same strasidelne postavy, bosorky, draci, odsekavaju sa hlavy, bratia zhavraneju, a podobne - to su priam horory, take fantazijne svety s vilami a skriatkami su casto ovela jemnejsie! Ako dieta som to absolutne milovala, a to mi ostalo dodnes, a fantaziu mam bujnu az prilis 🙂 Urcite im tu krasu dopraj, bude sa im to velmi pacit!
Vela stastia 🙂
u nas idu knižky s temou Mickey mouse , a šmolkovia 🙂 . Malá ma 5 rokov . Ale nemá problem prezerať si knižky s hocijakou tematikou . Najviac ju bavia knihy , v ktorych su aj puuzle, alebo niečo podobné
Mojmu synovi sa páči kniha Lietadlá, túto rozprávku máme aj na DVD. Potom sú to Krtkove dobrodružstvá, Maťko a Kubko a klasika - Perníková chalúpka, Škaredé káčatko, Popoluška,...
u nás momentálne fičí knižka Opice z našej police 🙂
Včielka Maja, Máša a medveď, Barbie - najkrajšie filmové príbehy. Rozprávky, ktoré pozná z televízie aj najradšej číta
U nás frčí Jake a piráti ze Země Nezemě. Starší číta príbehy, mladší skladá puzzle. No čo, mám takých malých pirátov 🙂
Moja dcerka má veĺmi rada Včielku Maju a Zvonilku. Okrem toho Macka Uška a Snehulienku 🙂
Ešte aj v tomto veku sa radi vraciame ku Krtkovi. Okrem toho moji drobci radi počúvajú rozprávky o Maťkovi a Kubkovi 🙂
Macko Uško, Máša a medveď, Tomáš a jeho priatelia a všetky knižky o zvieratkách
Skúste pozrieť na www.egmont.cz. Včera som odtiaľ objednávala. Skúste kategóriu knihy 4-6 rokov
U nás sú jednotkou Princezny - Snehulienka, Popoluška, Šípková Ruženka a všetko z edície Lietadlá. Majú radi aj tie knižky, do k´torých niečo dotvárajú - dokresľujú, dolepujú 🙂
Nas bude mat 4 a najradsej citame Disneyovky - 101 Dalmatincov, Pinocchio, Snehulienka, Macko Puf, Lady a Tramp, Peter Pan 🙂 Okrem nich knizku Pingu, Krtkove Vianoce a potom rozpravky od H.CH.Andersena 🙂 🙂 🙂 🙂
Princezny miluje aj dcérka. V tomto veku ju začali baviť knižky, v ktorých niečo dotvárala, ako napr: http://www.egmont.cz/knihy/princezny-velka-kniha-zabavy-3/. S tými sa vedela pekne zahrať a ani som nevedela, že je v izbičke 🙂
@lleniak 4-ročná krstná dcérka zbožňuje rozprávky o princeznách. pozná ich naspamäť. najmä Disney princezničky -Ariel, Snehulienka, Popoluška, Bella (Kráska)...našťastie ešte neobjavila Barbie... 🙂
ale vlastne má rada všetky knižky, čo sa jej čítajú - napr. o zvieratkách. Ale zaujímajú ju najmä také, kde je výrazná postava, s ktorou sa môže stotožniť, napr. Gulliver... ale aj tak vyhrávajú princezné, husiarky, nevesty z klasických Dobšinského rozprávok...