Musí mať dieťa, ktoré veziem na bicykli prilbu?

minka80
22. máj 2013

Viem, ze deti do 15 rokov na vlastnych bicykloch musia mat prilbu. Len neviem ci sa to vztahuje aj na deti , ktore vozime my na nasich bicykloch.

traktor
22. máj 2013

Prilba – základ bezpečnosti
Či už ide na svojom bicykli, odrážadle alebo ho nesiete v sedačke, vždy je považované za cyklistu a preto by malo mať vždy na sebe prilbu. Keď náhodou rodič spadne z bicykla, dieťa padá s ním z väčšej výšky, ako keby sedelo na svojom detskom bicykli. Treba pamätať aj na to, že nech je dieťa pri jazdení akokoľvek opatrné, alebo je na detskom ihrisku, môže doňho naraziť iný človek. Prilba chráni aj pred neopatrnosťou druhých. Ak je dieťa na bicykli, zo zákona musí mať do veku 15 rokov prilbu, nech už jazdí kdekoľvek. Pre dieťa v cyklovozíku nie je prilba povinná, pretože konštrukcia vozíka chráni dieťa pred nározom do hlavy. Napriek tomu aj v ňom jej nosenie odporúčame.
web

xenicka13
22. máj 2013

Ja vždy dávam, aj keď neboli zákony, bez prilby má ani nenapadlo ist 🙂

sisaha
22. máj 2013

samozrejme..., to ako keby si viezla dieta v aute a nepriputala ho.

sissy27
22. máj 2013

tá prilba nie je taká investícia,ktorá by zruinovala hoc aj matku na materskej... nejde vôbec o zákon, ale až spadnete aj s bicyklom (lebo aj najlepším sa stáva), tak bude neskoro vyplakávať, ako škaredo si drobec rozbil / udrel hlavu... a že to bývajú škaredé úrazy...

doliva
22. máj 2013

treba dať prilbu,ako si vie dospelý udrieť hlavu kde to dieťa 😖 treba človek nikdy nevie

zanin
22. máj 2013

ano musi mat prilbu je to aj v zakone kazde dieta do 15 rokov musi mat prilbu a je jedno ci ide na svojom bicykli alebo sa vezie.

livka299
22. máj 2013

Prepáč, ale aj keby nemusela pre jeho bezpečnosť by som mu dala. Podľa mňa hlúpa otázka.. 😕

brumka
22. máj 2013

ano musi mat prilbu aj v meste, dospely mimo mesta v meste nemusi... ja mojej malej davam prilbu od 2r ako sme jej kupili bicykel s pomocnymi kolieskami aj ked sa ucila lyzovat prvy krat sa postavila na lyze hned prilbu. je to lepsie deti naucit co najskor. ci zakon nezakon, bezpecnost prvorada. mne to pride ako otazka ci musi mat dieta autosedacku alebo novorodenec vajicko z porodnice

petula8
14. júl 2013

no určite áno, hlavne len pre bezpečnosť dieťatka 😉

mirkakab
14. júl 2013

ahoj, tiež ma to zaujímalo, informovala som sa u dvoch policajtov, a povedali že nemusí, pokial ho vezieš ty na bicykli. kvôli bezpečnosti ju používame, ale zo zákona netreba 🙂

elise
14. júl 2013

dieťa má mať prilbu aj v obci

urbanovapatricia
14. júl 2013

Na JOJKE,v relácii,AKO TO NEZPACKAŤ, odpovedal sám policajný prezident,a povedal,že dieťa,ktoré vezie rodič na bicykli,nemusí mať prilbu,pretože ho vezie dospelá osoba,čo ma veľmi prekvapilo.Ale prilby sú v cene v akciách aj do 10 eur,a život tvojho dieťatka za to určite stojí.Veď si uvedom,že keď ti len padá bicykel na stranu a dieťa to ešte zaváži,prvé čo padne na zem, je jeho hlavička.Moje deti sa vozia odmalička s prilbami a s reflexnými vestami aj pred domom a sedačkách sú pripútané a berú to ako samozrejmosť,dokonca kontrolujú aj mňa.Určite by si nechcela o ne pre prísť.Ahoj.Jana

stanislavao
14. júl 2013

nemyslim si, ze ta prilba z kauflandu, lidlu, tesca, vietnamca, ktoru kupite za 10e je ozaj bezpecnostna. tie prilby su polepene kadecim a z kadecoho a neexistuje, aby ochranila hlavu dietata. ked prilbu, tak poriadnu.

exupery
14. júl 2013

Zakon,nezakon bez prilby nikdy!!!Ide predsa o zdravie a zivot nasich deti

liviadanova
14. júl 2013

presne tak bez prilby ani na krok! stať sa môže čokoľvek a kdekoľvek aj keď to neočakávaš 😉

sakura77
14. júl 2013

Urcite ano, ak mu nechces rozbit hlavu pri pade, ci nebodaj este daco horšie...a je jedno ci je to v zákone alebo nie, moji nosia aj na kolobežke, sami si automaticky pytaju chranice aj prilbu...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barcelona94901
14. júl 2013

ked sme boli deti ,spolužiačka padla z neho tak nešťastne ,pritom na uplne malý kamen a bohužiaľ nepodarilo sa ju zachrániť ☹
vtedy prilby ešte neboli,dnes ked su ,sa pýtame,či ich treba? 😖