Mojkáčik do škôlky

18. aug 2022

Ahojte maminy, majú vaše deti v škôlke nejakého mojkaca? Viem, že si môžu doniesť nejakú hračku, ale musí ostat v škôlke. Náš malý má iba macka v postielke ale ten hrá melódie, toho by som do škôlky nechcela dávať a inak nikdy na mojkacov nebol. Ma aj plysaky, ale take väčšie co mi prídu velke do škôlky. Myslíte, ze mu mam niečo kúpiť, ze by mu to mohlo aspoň trošku uľahčiť adapt a spinkanie tam? Dakujem krasne

jeanne14
18. aug 2022

Podľa mna netreba, ak nema mojkacika ani doma. Takého typického mojkacika ktorého nosí všade so sebou.
Môj syn má napr vankúšik. Ale klasicky 40x40 v obyčajnej obliecke, nič detské. No bez neho doma nezaspi a v skolke to zvláda v pohode.

autor
18. aug 2022

@jeanne14 Áno presne takého typického mojkáča nikdy nemal, aj sme mu dávali, ale nezaujali ho. Ma iba toho macka, ale iba na spinkanie, cez den je odložený v skrini. Tak som rozmýšľala či mu niečo nové kupovať aby mal akože niečo z domu 🤷

andrea_82
18. aug 2022

náš si do škôlky nosil malého macíka od pudingov dr. Oetker, s karabínkou, taký ako prívesok. Úplne oficiálne nemali dovolené doniesť si do škôlky hračky ani mojkáčikov, nášmu to našťastie tolerovali. Ale snažila som sa ho presvedčiť, nech ho nechá doma, lebo keď ho náhodou niekde zapatrošil, tak boli potom plače.

kittykat22
18. aug 2022

bude lepsie, ked nic do skolky davas nebudes. Stracaju sa tam veci. Ucitelky nemaju sancu pozerat kde ma 30 deti hracky. Ak sa strati tak bude len plac.

autor
18. aug 2022

@andrea_82 Musím zistiť ako je to u nás v škôlke. Presne toho sa bojím, ze stratí a bude este horšie len zas ak ine deti budú mať tak mi bude ľúto ak by aj on chcel 🤷

autor
18. aug 2022

@kittykat22 Áno presne toho sa bojím, tak ma zaujímalo či bežne do škôlky niečo deti nosia alebo to zvládajú aj bez, ten prvý rok.

evaachesa
18. aug 2022

Syn nemá mojkáča a ani mi nenapadlo mu ho teraz dávať. Aby si si to ešte viac neskomplikovala. Namotá sa na neho, stratí, alebo sa o neho bude naťahovať s deťmi.

solida1
18. aug 2022

@kittykat22 prepáč, ale opravim ťa. V škôlke sa vecí nestrácajú. Maximálne ich dieťa šupne niekde medzi iné hračky, alebo do inej skrinky. Nám sa stalo, že si dieťa vo vačku donieslo malú hračku o ktorej sme nevedeli a pri odchode plač a krik, lebo bez nej domov nejde. Našla sa v krabici s legom, no po pomerne dlhom hľadaní.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
18. aug 2022

Náš mal mojkacika, ak sa to tak dá nazvať, ale ten bol iba v jeho posteli. Nebrali sme ho nikde, ani keď sme mimo domu spali, nebral ho ani do škôlky.

hilda08
18. aug 2022

U nas v skolke mozu mat ale je v skrinke a pred spanim si ho ide vybrat po spaní odloží…nikdy mojkaca nemal ked išiel do skolky boli sme spolu kupit parťáka do skolky..v pondelok rano ho vystiskam poviem ze ked mu bude smutno nech postiska mojkaca a bude mu lepsie…parkrat mi učiteľky vraveli ze išiel si vybrat zo skrinky mojkaca postiskal ho odložil a bolo dobre…tak hadam pomohlo 🙂

elviku11
18. aug 2022

u nas v skolke maju zakazane hocijake mojkace - myslim, ze od covidu je to tak, kvoli hygiene a pochybujem, ze to odvtedy povolili...

tosomja
18. aug 2022

U nás mali zakázané. Na doma od narodenia chodila všade s takým malým tigrikom plysovym. Mala ho možno do 8 r. 🤭 Ale ani do škôlky, ani školy ho nenosila.
Teraz sa s ním hrajú mladší súrodenci.

anjelicek26
18. aug 2022

Ked nema mojkaca, je to absolutne zbytocne teraz nejakeho umelo "vytvarat" pretoze je to na zozname do skolky...

luccija
18. aug 2022

Urcite si mozu priniest?u nas to je zakazane dieta ma k tomu citivy vztah place, ked mu to beru ine deti.Stale sa nieco hlada...v skolke su plysove hracky nase deti ich maju v spalnicke na postielkach, ale su to erarne hracky.Ak si mozu priniest, tak spolu vyberte a to bude ten " skolkarsky"v druhej skolke si mohli priniest, ale museli zostat v satni.

nwnw
18. aug 2022

U nás je zákaz akýchkoľvek hračiek, fliaš,... Jedine vankúš ak chce svoj.

nui_concept
Odpoveď bola odstránená
Zobraz