Prosím o radu v hľadaní matematickej hre. Baby ktorú by ste mi odporučili pre diéta na 1 stupni? Malo by to byť formou spoločenskej hry, aby sme sa spolu hrali. ďakujem za radu 🙂
Lobo 77 - treba zratavat, prehrava ten co prvy dosiahne/presiahne sucet 77 a tiez sa treba vyhybat suctom 22,33,44,55,66 .... moj dostal ako odmenu za ucast v sutazi maksik na prvom stupni. Neviem ale ci sa da este niekde kupit.
Ubongo - tam sa sice nepocita, ale mozog vie zauzlit paradne ... Skladaju sa tam rozne tvary z roznych dielov skladacky a vlastne na cas aj kto skor. Cize predstavivost a aj logicke myslenie.
Neviem presne, čo všetko máš na mysli pod pojmom matematika. Ak geometria, tak hoc aj obyčajný tangram. Perfektné hry precvičujúce matematické schopnosti má firma Smart Games - máme ich doma snáď 10 a všetky sú skvelé. Ak ide len o jednoduché počítanie existuje matematická verzia Scrabble pod názvom Equate, alebo pre dieťa omnoho zábavnejšia hra Pet Me.
Ja som prvákovi kúpila Ulov 10. Je tam jedna verzia hry, kde scitanim máš vytvoriť súčet 10 a druha verzia, kde sa dajú použiť viaceré mat operácie (+ - : x), tak aby výsledok bol tiež 10.
Tu druhu verziu hrávame s tretiackou
hra tajny kod : https://www.agatinsvet.sk/tajny-kod-13-4/ si tajny agent a nahodne rozlozis po hre cisla. Na to aby si postupila dalej z moznosti hodenych 6-timi kockami nakombinujes vysledok, ktory mas udany na hracej doske aby si sa mohla dostat dalej. Cize aby si presla cez laserove nastrahy. Vyhrava ten, co sa dostane ako prvy k pokladu. Na zaciatku pouzivas plus a minus, neskor pre starsie deti mozes pridat nasobenie a delenie. Mame ju doma a deti ju dostali ked bola dcera prvacka a syn tretiak. Teraz su v 3. a 5. rocniku a hrame sa stale 🙂
Zienky, ďakujem velmi pekne 🙂))
@boba111 rumikap, musí trochu aj počítať a hlavne veľa logicky myslieť pri vytvarani kombinácii