Ahojte, chcela by som sa opýtať čo je podľa vás ideálnejšie. Kúpiť bike na tretie narodeniny alebo až na štvrté a na tretie cykloodrazadlo? Dcéra má momentálne dva a štvrť, o chvíľu bude mať meniny a zvazujem či jej na meniny kúpiť cykloodrazadlo, alebo to nechať až na tretie narodeniny a normálny bicykel až na štvrté. Alebo jej ho dať teraz a bike už na tretie ? Momentálne sa vozí na trojkolesovom odrážadle už rok. Vzadu má jedno koleso, vpredu 2
Dala by som cyklo teraz a bike na 3.narodeniny 😉
Moja cyklo odrážadlo vôbec nechcela hneď šla na bicykel
lepsie je bicyklovat skor, ako sa odrazat. Jednak nebude nicit obuv a jednak sa nenauci zlozvykom... navyse rovnovaha pri bicyklovani pomaha stabilizovat chrbticu spravnym posilovanim svalstva.
S odrazadlom sa zacina skor. Od 1-1,5 uz deti su na odrazadle. Na tom, sa super naucia rovnovahu a od 2,5-3 rokov idz na bike bez ppomocnych. Mali ste zacat skor. Teraz uz by som povedala, ze hned na na bike.
Toto je velmi individualne. Moj syn mal cykloodrazadlo uz pred 2. narodeninami, ale na bicykel sa bal aj ako 4 rocny. Vobec nan nechcel ani nasadnut, takze aj bicyklovat sa naucil neskor. Ty musis vidiet, ako je dieta schopne a na co sa citi.
To musíš nutne čakať na nejaký sviatok?
@yanni tak v 1r 4m začala len chodiť. Určite by nebolo dobré ísť na cykloodrazadlo v roku. Ona odrážadlo má ale trojkolesove. Aké vzadu má.len jedno koleso, aby správne dávala nožičky a aby musela vyvinúť väčšiu snahu aby udržala stabilitu
@belllinka áno dostane bicykel na sviatok, u nás sa veci za 400€ nedávajú len tak pre lepší deň. A nejaký lacnejší ktorý bude ťažký a nevhodný nechceme
@stvura ale veď píšem, na čom jazdi momentálne aj ako dlho. Mňa zaujímalo ako to mali iné deti nič viac
@sims122 áno no takto som to aj malá.naplanovane len som sa chcela uistiť či dobre. Ďakujem 🙂
@pau_linka áno tak asi aj spravíme. Len som sa chcela uistiť. Ďakujem pekne 🙂
@bucko555 a v koľkých išla na bike ?
@egonsk áno toto je pravda, ďakujem. Spravíme teda tak ako sme aj plánovali. Odrážadlo dostane na meniny a potom na narodky bike
tak snáď má narodky na jar alebo v lete a nebude sa na to odrážadlo pol roka iba pozerať
@diewcatqoo áno máš pravdu ďakujem. No na odrážadle čo má je už stabilná už veľmi dlho, skúsime kúpiť teda teraz na meniny to cykloodrazadlo a uvidíme keď sa budú pomaly blížiť tretie narodeniny, ako to bude vyzerať teda
@belllinka prečo by sa mala pozerať pol roka na odrážadlo ? Píšem, že jej ho kúpime buď teraz na meniny alebo neskôr na tretie narodeniny. Kde si prosím pochopila že sa má polroka pozerať na odrážadlo ?
Môj syn mal od 1,5 roka odrazadlo take ľahké drevené. Krásne mu pomohlo naučiť sa držať rovnováhu. Následne naučenie na bicykel bola jedna báseň. Ten zvládol o rok neskôr za pár dni
@luccija ďakujem 🙂 veď to že stojí to dosť a nieje to veru suma ktorú vyhodim len tak. Tak ma zaujimalo len štatisticky ako to mali iné deti. Na bike by sme sa jej skladali na narodky celá rodina (aj babky atď).
A cykloodrazadlo stojí napr v decathlone 70€ a vyzerá že je veľmi fajn. Meniny má začiatkom jari, takze by to bol ideálny darček
Prepac , zareagujem na tvoj posledny prispevok. Cykloodrazadla v decathlone (mozno nie vsetky) zvyknu byt dost tazke, skus malej vybrat nieco lahsie 😉
Na 3.roky bicykel s pomoc.kolieskami sme mali u všetkých detí a odporúčam.
@pau_linka práveže toto sme našli a má 3kg čo asi nieje nejak veľa. Bike potom som pozerala woom ten má nieco cez 5, alebo možno puky ale to už má 7 a to je už asi veľa
@janinah ďakujem 🙂 chcela by som sa práveže vyhnúť pomocným kolieskam, že by išla rovno bez. Preto to cykloodrazadlo predtým
@3petka ďakujem, no perfektne šikovný 🙂
Obe moje deti sa naucili bicyklovat bez pomocnych koliesok medzi 3. a 4.rokom. Ja by som uz do odrazadla moc nedavala peniaze.
Moja v 3 rokoch normalne bicyklovala, ja by som urcite nekupovala uz odrazadlo. Na com ale jazdila doteraz? Lebo je pravda, ze cykloodrazadlo je dobra priprava na bicykel co sa tyka balansu. Moja ho mala a potom rovno na normalny bez pomocnych. Takze ak mala nejake 2 kolesove odrazadlo, tak rovno bicykel urcite.
bicykel na 3 narod.
cyklo sme ani nemali .
Kúpila by som odrážadlo aby sa od jari už mohla voziť. A uvidíte ako jej to pôjde a potom sa rozhodnete kedy bicykel.